VuurtheaterThijs Mikx Creator


Bekijk video   

Draak Lucifer

Draak Lucifer is absoluut geen lieverdje!
Maak (voorzichtig) kennis met deze woeste vuurspuwende draak, gemaakt van gerecyclede materialen.

Een visueel rijdend spektakel op jouw evenement.

Lucifer wordt voortgetrokken door een post-apocalyptische Renault Twingo.


Tales of Fire


Bekijk video   

Woman Warrior

Ontspan, geniet en laat je verbazen door een post-apocalyptische Warrior die je meeneemt op een betoverende reis vol vuur. Zij wordt vergezeld door Fire Bull, een stier met een vlammende vlaggenmast.
Een rondlopende show met vuurspuwen, vuur eten, andere vervaarlijke attributen en natuurlijk veel interactie met het publiek. Voor je het weet heb je vlammen op je arm!


Marini Mendozie

De Vonkende Veelvraat

Beleef een vurige opwinding wanneer "De Vonkende Veelvrat" het podium betreedt met een betoverende show van pyrotechniek.
De Vonkende Veelvraat lust vuur rauw.
Hij kijkt niet op een paar happen meer of minder.
En spuwt ermee. Met vlammen tot wel  5 meter hoog!
Vonken! Dat doet het zeker, als hij het jongleren met vuurwerk ter hand neemt.
Er is zoveel meer:
- De vlammenwerper smijt met vuur
- Stalen firedrums produceren vurige slagen  
- de brandende ster rijst knetterend naar een hoogtepunt.
Kortom: Een vurig spektakelstuk: leuk én lekker-spannend tegelijk. 
Ondersteund door powerful music. Mooi in schemer of donker.
Perfect voor festivals, bedrijfsfeesten en privéfeesten.

Bekijk video   

Bekijk video 2


De Vonkende Veelvraat op zijn quad

De Vonkende Veelvraat is ook in te zetten als mobiele show.
Een vuurshow rondom en óp zijn Quad met trailer-podium als basis. 
Aan boord eigen geluid en benodigde attributen. 
Een show met vuurspuwen, vuur eten en vuur jonglage,  glasscherven en andere vervaarlijke attributen en natuurlijk veel interactie met het publiek en gebruikmakend van vrijwilligers.
Ps: Bij de Vonkende Veelvraat staat veiligheid voorop.


Malabarista Entertainment

Sopa de Fuego

Wordt de soep niet zo heet gegeten als dat ie wordt opgediend?
Sopa de Fuego is een spectaculaire vuurvoorstelling die een ieders smaakpapillen en meer zal beroeren. Daar is iedereen het roerend mee eens.
Borden, fakkels en vuurdiabolo vliegen door de lucht terwijl de kok zijn vurige gerechten bereidt en zijn menu afwerkt.
Een must voor elke fijnproever. 

Bekijk video   


EyeBurn

De Uzz

De Uzz vertelt het verhaal van een eigenaardig volkje dat uit de hoogte op het publiek neerdaalt. Vanaf een stellage, die tot wel vier meter hoog opgebouwd kan worden, komen de routines op drie verschillende niveaus op u af. Conflict en harmonie gaan moeiteloos in elkaar over als de Uzz zowel gebruikelijke als ongebruikelijk voorwerpen in vuur en vlam zetten. De Uzz gunnen u een kijkje in hun wereld en de onze om op een spectaculaire manier af te sluiten met een spetterende finale! Voor deze spectaculaire vuurshow haalt EyeBurn alles uit de kast: stellages, turnen, acrobatiek, steekvlammen, kung fu, spetters, vuurwerk, you name it.

Bekijk video   


Dance of Fire

Een spectaculaire vuurdans show Het publiek wordt met steeds groter wordende choreografieën opgezweept, als de vuurperformers van Eyeburn met elkaar dansen. Door middel van kleding, muziek, en attributen/routines, kan de show aangepast worden aan het thema van het feest (bv. Indiaans, Afrikaans). Op een verhoging of plat dak boven de hoofden van het publiek komt de vuurshow het best tot z’n recht maar hij kan ook op de grond of zelfs op het strand plaats vinden. Niks is te gek vuur, dans, acrobatiek, steekvlammen en een spetterende finale! Deze vuurshow geeft een extra dimensie aan ieder evenement.

Bekijk video   
SteamDream

SteamDream

Twee pioniers uit de Victoriaanse tijd zijn met hun anachronistische voertuig in het heden beland. Ze zijn onderweg naar de Brandende Poorten Van Anubis, een tijdmachine die verborgen ligt ergens aan de hemel. Deze tijdmachine kan echter alleen gevonden worden wanneer ze hun de primaire energiebron gebruiken. Het vuur zal regelmatig de hemel bereiken in de hoop de tijdmachine zichtbaar te maken zodat ze eindelijk hun reis door de tijd kunnen voortzetten. (Walk act.)

Bekijk video   
Zoektocht naar de Koning vuurshow

Flames of Chaos

Zoektocht naar de Koning

De show bevindt zich in een nucleaire winter: De wereld is verwoest door een enorme, alles vernietigende oorlog. Overlevenden hebben zich teruggetrokken onder de grond. Ze hebben een koning en koningin aangesteld om de laatste energiebronnen, twee uranium-kristallen (computergestuurde bollen met led - verlichting erin) te beschermen. Maar dan is er een boze magiër die roet in het eten gooit: een show is geboren. De magiër weet de koning te ontvoeren en heeft daardoor ook een van de uranium-kristallen in zijn bezit. De koningin moet haar ontvoerde koning zien te vinden, en trekt met haar gevolg de wereld in. Er volgen gevechten, liefdesscènes, ballet en spektakel, en een goed/slecht einde....

Bekijk video    Zoektocht naar de Koning vuurshow
Vuurdanseressen

Vuurdanseressen

De Vuurdanseressen dansen met brandende vingers en waaiers.
Spectaculair, met vurige passie dansen deze verleidelijke vuurdames hun vuurdans.
Op festivals, feesten, in discotheken, maar ook ter begeleiding van openingsceremonies of naast dj's...
Feel the heat!


Velociped De Vlammende Riksha

Mysterieuze figuren uit het hellevuur komen langzaam en geruisloos op een vlammende en sissende Riksha voorbij.
Waar gaan ze heen? Wat is hun doel? Dan plotsklaps is er kabaal en emotie, wat gebeurt er?
Met onheilspellende figuren weet je het nooit…


Les Contes d’ Asphaldt


Bekijk video   

Den Ongekende Weereld des Heren Ottfriedt

Reeds in d'eerste era's ener ver vergaan verleden domineren onmetelijke Dracaena Draco* wouden een enkele tra met zorgvuldig gecultiveerde beemden Dracunculus Vulgaris* en Dracocephalum Forrestii*

Deze nauwgezet onderhouden havezate met aanpalend broedbedrijf hoort toe aan een oud geslacht van weledele en hooggeboren lieden, meester drakenhoeders die de verheven doch zware taak op zich hebben genomen te zorgen voor 't voortbestaan en vreedzaam grootbrengen van voor hen nuttige drakensoorten.

Pupillen, leerjongens of meestergasten, velen voelen zich geroepen doch weinigen zijn er uitverkoren de titel van Heer der Draken te dragen, want pas na een zware proeve is het een volleerd drakenhoeder toegestaan zijn eigen weg te gaan.

Met eigen broeierij steden en dorpen doorkruisend vervult Heer Ottfriedt nu zijn Queeste : de zoektocht naar een ook voor hem nog onbekend paradijs: ''DEN ONGEKENDEN WEERELD DES HEEREN OTTFRIEDT'

*Dracaena Draco : Drakenbloedboom
*Dracunculus Vulgaris : Drakenwortel
*Dracocephalum Forrestii : Drakenkop
Paka The Uncredible

Elsie Dragon

Even voorstellen!
Een grootschalige animatronic kinetische sculptuur (zeven meter lang / zes meter vleugelspanwijdte). Gebeeldhouwd uit gevormd staal, gevonden voorwerpen en overtollige technologie.
Hand bewerkte vloeiende bochten zorgen voor een organisch gevoel als contrast met de industriële gerecyclede onderdelen die je in de draak kunt zien..
De draak is in staat om 36 verschillende bewegingen uit te voeren, zoals het klapperen van haar bek, het uitstrijken van de vleugels en het bewegen van de poten.
Er zijn 30 verschillende speciale effecten ingebouwd waaronder, rook, licht, geluid en vuur.
Elsie heeft een propaangas vuur systeem. Ze spuwt vuur zoals iedere zichzelf respecterende draak dit doet.
Het publiek kan haar zelf bedienen door middel van knopkastjes die opgehangen worden.
Elsie Dragon is een "innemende" draak robot .. altijd op zoek naar vers vlees festival. Maak je geen zorgen, ze bijt niet ze spuugt alleen vuur.

dragon 349 x 232


Bekijk video   


Flogging a Dead Horse

Paka The Uncredible is echt ongelooflijk. Deze voorstelling is een unieke combinatie van mens en machine. Een ongelooflijk staaltje van toegepaste kennis van pneumatiek, propaangassystemen, mechanische machinerie, pyrotechniek en afstandbestuurbare electroniek. Samen met het flamboyante spel en de gedurfde acrobatiek van acteur/wetenschapper Simon Collins een voorstelling die nog lang bij blijft.


Bekijk video   


Shalton Theatre

Circle of Life

Een majestueuze cocon hangt aan een draad. Er ontpopt zich een insect. Een vlinder? Een vlieg? Tegelijkertijd verschijnt uit het niets een ander vliegend wezen. Een bij? De twee gigantische fladderaars maken zich op voor een bijzondere ontmoeting. Een spectaculaire confrontatie.