Overige Acts & WorkshopsCircus Factory

Gooi en Smijt Circus

Een vliegensvlug no-nonsense circusprogramma waarbij iedereen kan komen gooien en smijten! 
In sneltreinvaart leer je hier trucjes. Wie zegt dat circus oudbollig is? Bij ons niet! Iedereen heeft talent, jong en oud. 
Onder begeleiding van onze professionele docent(en) kun je leren gooien en vangen met allerlei circusspullen. 
Of wat dacht je van leren balanceren op het koord of een bal. Of hang een keer ondersteboven aan de trapeze of leer fietsen op een eenwieler. 
En vergeet vooral niet de circusdocenten te vragen of ze zelf ook een trucje willen laten zien.
De circusworkshop vindt plaats op het pistezeil met eigentijdse circusmuziek. 

Het circus kan uitgebreid worden met een Jongleershow of met een Circus Tentoverkapping.
Restvorm

Fiesta!

Fiesta! nodigt mensen uit om gezamenlijk een Mexicaanse slinger te maken, en zo een verbinding te scheppen tussen verschillende plekken van het festival.
Iedereen kan meedoen. Neem een lapje van de rijdende hoepelrok en knip die in een mooie vorm.
Al die vormen worden aan elkaar genaaid en terwijl de hoepelrok van de hoge dame steeds leger wordt, wordt de slinger steeds voller en langer. 
Tijd voor een bescheiden feestje.

*Walk-act
*Voor jong en oud
*binnen en buiten
*met muziek

Bekijk video   
Tetra Town

Tetra-Town is een hangplek voor alle leeftijden. Het is een theatrale recycle-wereld waar van alles gemaakt wordt van Tetra-pakken; de lege drank dozen.
Je kunt er lekker zitten in een Tetra-strandstoel om onder de Tetraparasol te genieten van de bijzondere Tetra-sfeer.
En op het Tetraterras worden gezellige country plaatjes gedraaid op een ouderwetse pick up.
Elke bezoeker van het Tetra-dorp kan z'n eigen hoed of pet maken onder deskundige begeleiding van de tetra-werkers.
Met dit eigengemaakte hoofddeksel op zwermen de tetra-bezoekers uit, en nemen zo de tetra-vibe mee over het festivalterrein.
TetraTown 2 350 x 286

Bekijk video   


Martin Forget

Pestkop, hou nou eens op!

Educatieve Schoolvoorstelling

Het gaat weer goed met Martijn. Hij heeft geen buikpijn meer en ook geen hoofdpijn meer. Hij slaapt weer goed en gaat eindelijk weer met plezier naar school. Martijn is niet ziek geweest, maar hij werd gepest. Maar waarom??? Dat weet hij zelf niet. Martijn is een gewone jongen: niet te dik, niet te dun, niet te groot, niet te klein, niet te mooi, niet te lelijk, geen held en geen slappeling. Maar toch: de kinderen van zijn andere school vonden Martijn anders en daarom werd hij gepest. Het werd zo erg dat hij van school verhuisd is.
"Pestkop, hou nou eens op!" is een voorstelling die wil laten zien hoeveel pijn het kan doen en wat je voelt als je gepest wordt. Dit verhaal wordt afgewisseld met lichtvoetige, humoristische sketches. De voorstelling laat zien dat als je gepest wordt je dat niet stil moet houden. Dat het helpt als je met je ouders en je leerkrachten over je probleem praat. Jij mag zijn wie je bent, net als ieder ander! Maar de voorstelling gaat verder. Ze vertelt ook over de pesters, de meelopers en de zwijgers. Wie zijn zij, en hoe kunnen zij de situatie veranderen?

Bekijk video   


Theaterdag Theater zonder Blabla

Schoolactiviteit

Het theaterproject "THEATERDAG" heeft tot doel de kinderen kennis te laten maken met uiteenlopende vormen van podiumkunst: sprookjestheater, theater, mime, clownerie en
improvisatie. Iedere groep volgt een workshop waarin kennis wordt gemaakt met een van deze disciplines. In de workshop wordt toegewerkt naar een act waarin de kinderen de sterren van de hemel zullen spelen. Het project wordt afgerond met een gezellige voorstelling waarin de nieuwe artiesten hun kunst zullen presenteren aan elkaar, aan ouders en andere belangstellenden.

Theater Zonder Blabla biedt projecten aan van één dag tot drie dagen. Theater Zonder Blabla verzorgt de begeleiding, de theatermaterialen, het theaterdecor en de geluidsinstallatie.
Theater Zonder Blabla heeft ruime ervaring met het begeleiden van theaterprojecten voor basisscholieren.

Bekijk video   


René van Hooren

Karikaturist en Goochelaar

De leukste sneltekenaar van Nederland! Weer iemand blij gemaakt met een karikatuur! Opgewonden staan ze in de rij te wachten op hun beurt. 't Gaat snel, want iedere vier minuten maakt hij er weer eentje! Tussendoor tovert René muntjes uit iemands oor en laat hij suikerklontjes zweven. De omstanders hebben dikke pret en zullen uw feest of evenement niet snel vergeten!

Daarnaast verzorgd René ook de tekenworkshop Humorworks, waarin hij veel van zijn geheimen prijsgeeft: aan de hand van herkenbare voorbeelden wordt het principe van het karikatuurtekenen uitgelegd. De deelnemers worden zelf aan het werk gezet om elkaar na te tekenen en aangemoedigd om risico's te nemen en grenzen te verleggen. Ideaal als teambuilding!