Theater & StraattheaterFabuloka

Impulse

Impulse is de nieuwe voorstelling van Fabuloka die in het voorjaar van 2024 in première zal gaan. De ingrediënten zijn drie acrobaten en een heftruck. 

Impulse gaat over de relatie tussen mens en machine. Twee werelden die heel erg van elkaar verschillen (kracht, bewegingsvrijheid) maar ook overeenkomsten hebben (fysieke verplaatsing, precisie). In verschillende scenes worden aspecten van de ontmoeting tussen de spelers en de heftruck uitvergroot en onderzocht. Er worden vragen gesteld als: Kan de heftruck fysiek zacht zijn, kan een duet aanvoelen als een liefdesdans? Hoeveel controle laat je de heftruck nemen? Via deze vragen komt de identiteit van de heftruck steeds meer aan het licht. Als finale ontstaat er een symbiose van heftruck en spelers waarin er geen zwaartekracht lijkt te bestaan.
Stephworx

The Black Wave

Een monumentale piratenschip uit de Gouden Eeuw

Door te navigeren op de golven van kaperij, roem en whisky heeft dit monumentale piratenschip uit de Gouden Eeuw de tand des tijds doorstaan. Zo doorkruist dit machtige fregat de straten in het heden en houdt ze koers op een volle schatkist en de liefde! De vier vrijbuiters die deze kolossale schuit bevolken hebben uiteenlopende karakters; van doldwaze bravoure tot hilarische nuffigheid, maar altijd met vermakelijke strijdlust en humor. Zo reageren ze op elkaar én het publiek met een prikkelend en aanstekelijk interactiespel, ondersteund door een sfeervolle soundscape en imponerende muziek. De scheepskanonnen die tot wel 15 meter ver hun water spuiten, de rookeffecten, de majestueuze verlichting en de prachtige details maken het tot een indrukwekkende show.
De fraaie rekwisieten, de kostumering, grime en het overtuigende acteerwerk maken deze internationale straattheater spektakel act tot een grootscheepse sensatie.Bekijk video   
Fool Britannia Abigail Collins straattheater voorstelling

Abigail Collins

Fool Britannia

Groot-Brittannië heeft gestemd om de EU te verlaten. WAAROM?!!!
Abigail Collins probeert antwoorden te vinden door de eigenaardigheden van de Britten te verkennen.
Van theetijd rituelen tot grote sport activiteiten.

Abigail Collins Fool Britannia photo by Dave Gooderham 1635


The Greatest Little Show On Earth

Een heel kleine vrouw met een heel groot idee - welkom bij de Greatest Little Show On Earth!!!
Uw gastvrouw Ritzy Crackers brengt u een drie sterrem circus vol unieke acts: acrobatiek, hoelahoep, zang, absurde humor en veel interactie met het publiek

abigail compilatie 350 x 170


Une Femme Exposée

Het verhaal van een diva in harde tijden. Na het verliezen van haar geliefde, haar carrière en haar rijkdom, ziet Katinka zichzelf verworden tot een clochard met een doel; the show must go on!

Acrobatiek, 10 hula hoops, een ridicuul ballet op dansschoenen vervaardigd van verkeerskegels en deelname van het publiek resulteren in een meeslepend en absurd, komisch optreden. Samengesteld door academicus, professioneel opgeleide danseres en gediplomeerde gekkin Abigail Collins (Australie/ GB) Une Femme Exposée is straattheater dat het hart raakt, het brein prikkelt en de lachspieren genadeloos beroerd.


Bekijk video    Une Femme Exposée Abigail Collins
Abigail Collins Jubileum Show straattheater voorstelling

Vive L'amour

Ze zeggen dat alles beter klinkt in het Frans en Abigail stelt dit op de proef met Vive L'amour. Een show vol circusstunts, waanzinnige komedie, magie, chaos en een belachelijk accent.
Zou het kunnen dat Madame Collins de echte romantiek zal vinden of zullen de oneliners van haar potentiële liefdesbelang meer cheesy blijken te zijn dan een fabriek vol fromage frais?

Jubileum Show 350 x 449
Ahuma

Banan’O’Rama

De one man Circus Show van Pierrick St-Pierre alias Ahuma is een mengeling van fysieke komedie, mime en circusvaardigheden. Het hoogtepunt van de show is te zien op het 2,5m hoge slappe touw die hij perfect beheerst hoewel hij daarbij de indruk wekt er steeds vanaf te vallen. Het touw wordt steeds vastgehouden door een kind.
Fantastisch familie entertainment.
Strong-man-Namur

Bekijk video    Mr. Banana El Banano straattheater voorstelling
Ale Risorio straattheater

Ale Risorio

AleGrativo

Een one man show met veel humor in een universele taal. Straattheater op zijn best. Een clown onschuldig, hartverscheurend, brutaal en meester van de onzin. Veel interactie met het publiek komische situaties. Wat wil je worden: Master of the Samurai, jongleur of een kleine Peter Pan? Het kan allemaal bij Ale Risorio.

Bekijk video   
Ale Risorio La Kermesse straattheater voorstelling

La Kermesse

ErnestoR, een fan van kermissen en spelletjes. Hij reist rond met zijn kermis trolley.
Het rad draait en het spel begint. Dan geeft hij onmogelijke opdrachten aan het publiek dat deel uit gaat maken van de waanzin van dit karakter.
Maar elk nummer op het rad blijkt uniek te zijn.
Een kermis waarin iedereen prijs heeft.

Bekijk video   


Duo LollyPop

Show Vintash!

Lolly & Pop, twee atypische karakters die altijd klaar zijn om iets te vieren.
Glazen, flessen, kurken zijn hun favoriete voorwerpen. 
Objecten worden gemanipuleerd door middel van circus, magie en de meest absurde prestaties, 
wat altijd weer leidt tot eindes met een hoog risico.

“Vintash!” een geweldige eerbetoon aan de menselijke idioterie.

Bekijk video   
Clowns Kado straattheater voorstelling

Arno Huibers Theaterproducties

Als clown en als acteur maakt Arno Huibers vanaf 1985 diverse eigen theaterproducties waarin hij zich met subtiele en poëtische humor onderscheidt van het traditionele clownsbeeld. Zijn creativiteit en veelzijdigheid maken het mogelijk volwassenen en kinderen aan zich te binden, waarbij zijn werkterrein zich uitstrekt van theaterzalen tot internationale theaterfestivals en van televisie tot de individuele mens in psychogeriatrische instellingen.

Clowns Kado

'The best of Arno'… pareltjes van clownerie van internationale klasse ! Door het visuele karakter (geen taal) is Clowns Kado zeer toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek. De ‘keigoeie’ musicus Paul van der Heijden acteert en musiceert hierbij in perfect samenspel met zijn clownsmaatje Arno.

Op het speelvlak staat een groot kado. 
Een deftige kale musicus met een rood plukje haar, speelt zijn concert op vibrafoon tot veger en blik.
Zijn maatje geeft er een heel eigen invulling aan met een muzikale vuilnisbak, met een bezem die gaat leven, raakt in de knoop met een grote trom en het clownskado…?
Dat pakken we graag voor u uit met een innemende glimlach en schaterlach.
Geeft u uw publiek deze Clowns Kado…?
Bakkie Bike Cinema

Bakkie Bike Cinema

De antieke bakfiets is een van de kleinste bioscopen van Nederland,
Per keer kunnen twee mensen tegelijkertijd een film kijken.
Bij de Bakkie Bike Cinema draait het echter niet alleen om wat zich in de bioscoop afspeelt.
Voor de deur dansen en spelen de ouvreuses hun eigen pauzeprogramma en bespelen zo het publiek buiten de bioscoop.
Bakkie Bike Cinema is niet zomaar een filmpje kijken: het is vermaak van de rij.

Bekijk video   


Bedlam Oz

Familie

Krioelend en ronddraaiend in enorme buisachtige "slinkies" is Familie een meeslepende voorstelling, die zowel kinderlijk geluk als symbolische kracht uitstraalt.
Dit alles op industrieelachtige muziek.Bekijk video   


Slinkie Love

Uitrekkend tot wel 6 meter hoog, kronkelend en ineengerold als een bal, brengen de Slinkies hun publiek in vervoering met een speelse en ontroerende voorstelling.
Dit lieve kleine liefdesverhaal heeft vele harten van zowel oud als jong al gestolen.
Bekijk video   


Ben Zuddhist

Versilli and the Smallest Animal Circus in the World

Versilli Bolokov is de ex-directeur van het Prekasjny Circus in Transistan. Omdat hij uit zijn thuisland is weggestuurd vanwege 'grove absurditeit', dwaalt hij nu over de wereld en probeert hij zichzelf en alle anderen ervan te overtuigen dat hij nog steeds een grootschalige circusdirecteur is.
Daarbij helpen zijn verdwaalde ( niet echte!) dieren hem op weg; waaronder Dubrovnich de acrobatische hond, Alberty de balancerende koe, Brechnev de wasbeer en de ster van de show, Kevnich de vliegende ezel.
" Versilli and the Smallest Animal Circus in the World " is een gevarieerde, absurdistische, opbeurende show voor alle leeftijden die comedy, magie, muziek, circusvaardigheden en publieksparticipatie combineert

Bekijk video   


Le Funambule Striptease

Deze 45 minuten durende straattheater/festival show zit vol balanceerstunts, hilarische comedy, improvisatie, circustechnieken en publieksparticipatie. 15 assistenten uit het publiek helpen Zuddhist op zijn weg naar een vurige finale, waarin hij zal bewijzen een echte superheld te zijn. Le Funambule Striptease is high energy entertainment!
VOOR ALLE LEEFTIJDEN

Bekijk video   


Cirque Frappé

Magica

Twee hedendaagse clowns komen al reizend in een verlaten circus terecht . Eenmaal in de piste belandt staan ze tot hun grote verrassing oog in oog met een enthousiast publiek wat met smart zit te wachten op een voorstelling. Er zijn echter géén artiesten...alleen twee clowns . Tot overmaat van ramp lijken de attributen in de piste ook nog een eigen leven te leiden..
Uiteindelijk is er magie die de twee clowns redt ; de magie van het circus en echte magische trucs die onbedoeld via de clowns tot leven komen.

Bekijk video    Binnen- of buitenvoorstelling
Cirque Frappé Pandora straattheater voorstelling

Pandora

Op een dag is alles weg...!
Het circus en de rood blauwe tent; de olifanten en de mooie meisjes aan de trapeze; de geur van popcorn en de prachtige muziek...
Niets is er meer van te vinden!

Circusdirecteur Anton en zijn circusvrouw Antonia begrijpen er niets van,
gisteren stond er nog een grote trotse circustent?
Ze vinden een belangrijke brief en een grote koffer die alles behalve leeg blijkt te zijn... En net zoals de doos van Pandora zit er véél meer in de koffer dan je zou verwachten. Met behulp van het publiek, de magische koffer en veel fantasie komt het Circus weer tot leven en ontrolt er zich voor ieders ogen een spectaculaire circusvoorstelling!

Circus Pandora is een prachtige voorstelling uit de tijd van het klassieke circus en gaat over verlangen, hoop en echte circusdromen, met spannende circustricks, poëzie en heel veel humor! De voorstelling vertelt over de geschiedenis van het circus, van de eerste paardencircussen via de straatartiesten langs het vlooiencircus tot het hedendaagse circus!

Bekijk video   
The Zambini's

The Zambini's

Het is precies 100 jaar geleden dat The Great Zambini is verdwenen in de grote magisch kist....helaas is hij nooit meer terug gevonden.
Gelukkig is er nog één erfgenaam over die niet alleen de nieuwe eigenaar wordt van de magische kist, de goochelkoffer, maar tot zijn eigen verbazing ook van de assistente....
Vandaag is het dan zover en gaat de mysterieuze koffer na 100 jaar open, wat de start is van een komische goochelshow met een zeer verassende finale !
Neem alles met een korreltje zout of liever een hele zoutpot maar vergeet daarbij niet te genieten van prachtige muziek, Magie, Mentalisme en first class Comedy tijdens de zeer vermakelijke voorstelling van The Zambini's...

Bekijk video   


Zaladin

Midden in het land van duizend-en-één-nacht woont de mysterieuze Zaladin. Een jonge vrouw die zich staande houdt in een wereld vol rovers, sultans en fata morgana’s. Aan de andere kant van de woestijn woont de geheimzinnige Sim, een stoere kerel die over magische krachten beschikt, die hij overigens niet altijd even goed gebruikt. Zo mislukt er regelmatig nogal wat en verandert hij mensen in dieren, wordt hij aangevallen door zijn eigen zwaarden of gaat zijn vliegend tapijt er op eigen houtje vandoor. Als de twee elkaar echter ontmoeten is het gelijk vuurwerk en spatten de magische vonken er vanaf.
Zaladin staat voor Humor, Magie, Mysterie en Spektakel.


De Vliegende Koffer

Once upon a Hand

In misschien wel het kleinste theater, in de kortste voorstelling en op het kleinste podium (namelijk je hand) ooit wordt een volledig verhaal gespeeld. Zoals de lancering van de eerste raket naar de maan of een rendez-vous in een romantische paleistuin waar de kikkerprins gekust wil worden.
In het mooie sfeervolle theaterwagentje passen vier volwassenen of twee volwassenen en drie kinderen. Na een vriendelijk ontvangst maakt het publiek een prive voorstelling mee van maximaal drie minuten, op het lijf geschreven en op de hand gespeeld.

Once upon a Hand zijn doorlopende voorstellingen gedurende vijf kwartier, drie keer per dag.
Zo kunnen 150 - 180 mensen per dag genieten van een sprookje of een beeldend avontuur.
Dundu

Groteske sierlijkheid. Van veraf is de bewegende mens in al zijn schoonheid en in elke dimensie te aanschouwen. De ingebouwde LED-verlichting accentueert dit schouwspel. De spelers die Dundu bedienen hebben, door talloze optredens met deze act de kunst van het bewegen geperfectioneerd. Zij brengen de figuur tot leven. Geven hem kleur en karakter.

Bekijk video    Dundu straattheater
Frans Custers Marthilda Sliert

Frans Custers

Marthilda Sliert

‘Marthilda Sliert, waarzegster’ is een theaterachtige voorstelling in een kleine tent voor 6 personen en duurt steeds 10 à 15  minuten in een periode van 2.5 uur. Frans Custers speelt het verhaal van de geflipte Marthilda, die zich in het dagelijkse leven met opvallende hobby’s bezig houdt. De bezoekers worden actief bij de ‘toekomstvoorspelling’ betrokken. Doorgaans gebeuren er de gekste dingen en krijgt hilariteit de overhand. Het wordt vooral een absurde vertoning waarbij de hele tent begint te schudden en te roken. De mystieke sfeer door o.a. licht- en geluidseffecten maakt de voorstelling compleet.
Waarzegtent photo website

Bekijk video   


Gabor Vosteen  Tuuti Fluti

Gabor Vosteen


Bekijk video   

Tuuuti Fluti

Non-verbaal, poëtische en zeer grappig.

Gabor Vosteen is een blokfluitist en komiek.
Als een spichtige charmeur met geëxplodeerd haar, verleidt hij iedereen met het mooiste instrument van de wereld: de blokfluit.
Door de unieke combinatie van virtuoos blokfluit muziek met visuele comedy en zijn spel met maar liefst 5 blokfluiten tegelijkertijd wordt hij ook wel de Blokfluitman genoemd.
Met fijne melodieën en grappen en grollen, neemt de muzikale clown Gabor Vosteen u mee naar zijn eigen kosmos vol speelsheid.
Net als de Rattenvanger verstrikt hij zijn publiek en probeert hij de mensen te enthousiasmeren voor zijn passie: het spelen van muziek met humor. Overal waar hij komt trilt de lucht rondom hem door het geluid van de blokfluit en de lachsalvo's van het publiek.


Hendrik & Co

Checkpoint Henry

Een voorstelling op het brandpunt van humor en actualiteit.
In tijden van migratie en toenemende controle wordt "Checkpoint Henry" gecreëerd: 's werelds kleinste douanepost.
Een eigenzinnige controlefreak is gestationeerd op het festival met zijn douanepost (die zo groot is als een caravan).
Henry wijst de bezoekers op de voorwaarden van hun verblijf en uiteindelijk mogen ze door de slagboom met een grote glimlach en een geldig, op maat gemaakte visum.
Checkpoint Henry is een eenmansvoorstelling vol fantasie en interactie.
Het zoeken van contact met het publiek staat centraal.
Checkpoint Henry is een voorstelling die op komische wijze de buiten- en de binnenwereld met elkaar verbindt.

Hendrik Co Checkpoint Henry 350 x 278


Craie de Trottoir straattheater voorstelling

Craie de Trottoir

Pure mime en clownerie op straat.
Hendrik, de ster van Hendrik & Co, geeft met Craie de Trottoir kleur aan uw festival of evenement. Zijn sympathieke persoonlijkheid werkt inspirerend en met slechts een koffer en paar stukjes stoepkrijt weet hij zijn publiek te vermaken.

Craie de Trottoir 350 x 230

Bekijk video   
The Sound of Sewing

Het Mobiele Naaiatelier

The Sound of Sewing

Een vrolijke straattheater voorstelling waarin naaien, theater en muziek naadloos samengaan. 
Het is een prachtig plaatje: twee antieke Hollandse fietsen en twee improvisatie couturiers die live de kleding van het publiek vermaken tot een kunstwerk. 
Het publiek geniet, danst en zingt volop mee.
Het reizende atelier werd in 2004 opgericht sindsdien gingen de mensen in vele landen uit de kleren voor de dames! 
De kleding wordt vermaakt op een naai-mobiel: het achterwiel van een fiets drijft de naaimachine aan, een fraaie en wereldwijd unieke manier van naaien.

Bekijk video   


Malabarista Entertainment

Marc Muy Dificil

Met grappen en onverwachte wendingen worden theater- en circusacts aan elkaar gekoppeld.
Op dit moment vertoont Marc Muy Dificil ‘met gevaar voor eigen leven’ o.a. de volgende acts in zijn voorstellingen;
Diabolo’s waarbij ook de fantááááástische werking van dit Chinese wonderapparaat wordt uitgelegd
Borden gelukkig staat er een assistent klaar met een bezem, want het dreigt steeds mis te gaan
Eenwielfietsen bovenop de twee meter hoge eenwieler gooit hij met messen
Jongleren ballen en kegels vliegen door de ruimte, maar hé, waar is nou dat appeltje voor de dorst ineens gebleven
Vuurshow een act met spanning, hilariteit en vuursterretjeskegels 
Carrousel straattheater

Marc Heijnen Sopacuwa

Carrousel

1 man
1 paard
1 carrousel

Wees welkom op de Carrousel.
Een openhartige ontmoeting met een bijzondere clown die allesomattend improvisatietheater brengt. Deze nostalgische attractie is voor iedereen berijdbaar, ook als je zelf wielen hebt.

Bekijk video   


Bankman

Op De Bank is plek voor iedereen.
Een openhartige ontmoeting met een bijzondere clown die allesomvattend improvisatie theater brengt.


StoelenMan

Een Straattheatervoorstelling waarbij het publiek wordt uitgenodigd om plaats te nemen op de stoelen.
Een unieke ervaring voor zowel de toeschouwer als de deelnemer: lid van een koor, een ritje in de achtbaan of getuigen van een bruiloft.
Benieuwd waar de stoelen deze keer staan?

Bekijk video   
Marius Broeders

De Muzikale Smid

Theater, Muziek en Ambacht
Vreemde experimenten, vuur en aparte muziek?
Wereldberoemd in zijn geboortedorp: De Muzikale Smid.
Met z’n knutseltalent en muzikaliteit tovert hij het ene na het andere instrument uit zijn veel te grote handen.
Ken je de Emmer-bas? De een-snarige Diddly Bo? De akoestische mechanische Leslie-trombone?
Geeft niks, hij maakt ze, ter plaatse. Voor uw eigen ogen! En bespeelt ze ook!
Hij flanst complete songs op z’n loopstation met één snaar en één stem!
Oja, zijn experimenten met elektriciteit en vuur zijn legendarisch.
Als ras-entertainer geniet hij van de interactie met zijn publiek.
Kom naar z’n caravannetje en laat je meenemen op zijn humorvolle reis met
Theater, Muziek en Ambacht. En wie weet, mag je meedoen.

Bekijk video   

Bekijk video 2
Martin Forget

Resto La Table

De onhandige ober Martin werkt bij Resto La Table. Zoals elke ochtend gaat hij naar zijn werk. Hij veegt de vloer, wast de laatste vuile glazen van de dag ervoor en begint de tafel te dekken.
Maar vandaag heeft hij een probleem: de tafel protesteert! De tafel wil niet gedekt worden. Alles wat op tafel wordt gezet, wordt onmiddellijk door de tafel afgewezen.
Martin is namelijk iets belangrijks vergeten, iets wat de tafel absoluut nodig heeft. Een gevecht tussen ober en tafel begint.
En het restaurant gaat al bijna open... Zal Martin op tijd door krijgen wat hij is vergeten?

Mevrouw, mijnheer, van harte welkom in RESTO LA TABLE!

Bekijk video   
Omberto en de Betoverde Hand - straattheater voorstelling

Omberto en de Betoverde Hand

Vergeet de vrouw met drie borsten, de sterkste man van de wereld en het vlooiencircus! Omberto toont u iets dat nooit eerder op een podium vertoond is. Hij heeft in zijn bezit een Wonder der Magie. U zult uw ogen niet geloven wanneer zij voor het eerst de Betoverde Hand aanschouwen! Dankzij een onbegrepen kracht leeft deze hand onafhankelijk van enig lichaam. En dat is nog niet alles! De hand bezit magische krachten die Omberto zélf nauwelijks kan beheersen.
Dames en heren, jongens en meisjes: komt dat zien en wordt zelf getuige van de wonderbaarlijke Omberto en de Betoverde Hand!

Bekijk video    Omberto en de Betoverde Hand - straattheater voorstelling
Padre Martinez

Padre Martinez

Padre Martinez wil de verloren schapen terugbrengen naar de stal. Padre Martinez is streng doch liefdevol, is rechtvaardig en edelmoedig.

Bekijk video    Padre Martinez living statue - straattheater voorstelling
BEET!

MaTTo straattheater


Bekijk video   

BEET!

Twee olijke vissers nemen u mee in de wereld van de visserij.
Alsof zij jaren geleden bovenop de steiger zijn geklommen en nog steeds wachten op die ene
grote vangst...
En plots hebben zij BEET!
Is het een vis? Of misschien wel een voorbijganger die toe hapt.
Eén ding is zeker: ze vissen niet achter het net!
Laat u verrassen met deze doldwaze act op grote hoogte, maar pas op dat u niet beetgenomen wordt.
Of toch wel?!
Minusmal

NIL

We worden voortdurend geconfronteerd met situaties die om een oplossing vragen. We zoeken naar stukken die passen of proberen de juiste stappen te zetten om problemen op te lossen. Maar dezelfde problemen en dezelfde situaties komen terug, telkens weer. Soms voelen we ons gevangen als in een doolhof zonder uitweg. Meestal is de meest simpele oplossing ook het meest doeltreffende. Nil is een metafoor voor iedere persoon die op verschillende manieren met een probleem om gaat en hoe die frustratie en rusteloosheid kan beheersen zonder de hoop te verliezen op de oplossing. Een poppenspeler en een pop proberen een raadsel op te lossen, een puzzel. Een eigenaardige relatie waarbij de lijn tussen wie is wie is vervaagd.

Minusmal Nil website 2

Bekijk video    Puppet teatre, poppentheater
Mimusmal Simply Clara

Simply Clara

Clara is een kleine clown aan 22 draadjes. Ze houdt van haar rode schoenen en van haar gele bank. Maar er is meer. Er wordt ook van haar verwacht dat ze gaat koorddansen. Maar Clara wil niets liever dan rolschaatsen. Glijden over de vloer en de wereld vergeten. Gewoon puur zichzelf!

Simply Clara is een prachtige poëtische voorstelling met fantastisch marionettenspel.

Bekijk video    Minusmal


Noah

Sway Pole

Slome duikelaar en nog dronken ook. Noah is een innemend acrobaat die wel van innemen houdt en zich na inname graag op grote hoogte vervoegt. Hij heeft een paal van wel 6 meter bij zich, maar deze lantaarnpaal is erg flexibel. De top van de paal en hij schieten alle kanten op. Waarom breekt die paal niet? Let op uw spullen: Noah moet zich soms aan de gekste dingen vastgrijpen om zich niet-staande te houden. En dat is inclusief het publiek.

Bekijk video    Noah Chorny The Drunken master straatheater voorstelling


The Royal Flush

Wat gebeurt er als je naar het toilet moet… en de enige toilet op een lange buis staat?
Het begin dus van een fantastisch acrobatisch avontuur.

De specialiteit van Noah is de 2000 jaar oude Chinese kunst van verticale paal klimmen, waarin hij een 5 meter hoge mast beklimt op meer manieren dan menselijkerwijs mogelijk is en waarin hij poses aanneemt die lijken te tarten met de wetten van de zwaartekracht.

Bekijk video   
Flogging a Dead Horse paka straattheater

Paka The Uncredible


Bekijk video   

Flogging a Dead Horse

Paka The Uncredible is echt ongelooflijk. Deze voorstelling is een unieke combinatie van mens en machine. Een ongelooflijk staaltje van toegepaste kennis van pneumatiek, propaangassystemen, mechanische machinerie, pyrotechniek en afstandbestuurbare electroniek. Samen met het flamboyante spel en de gedurfde acrobatiek van acteur/wetenschapper Simon Collins een voorstelling die nog lang bij blijft.


Rufino


Bekijk video   

Gran Teatro Dentro

Pop-up theater uit Italië. Fausto Barile is een fantastische figuur die iets speciaals in zich verbergt. Een compleet theater!

We weten allemaal dat in onze buik een borrelende massa zit van gedachten, angsten, stemmingen en emoties. Fausto Barile opent liever zijn buik dan zijn mond: hij ontknoopt zijn jas en hemd om zijn buik wijd open te spreiden en te tonen dat daar een theater in zit met publiek, podium en licht. En de show? Een opeenvolging van eigenaardigheden, attracties, komische en poëtische alledaagse gebeurtenissen.


Shalton Theatre

Circle of Life

Een mega-decor. Twaalf meter hoog, tien meter breed. Een majestueuze cocon hangt aan een draad.
Er ontpopt zich een insect. Een vlinder? Een vlieg?
Tegelijkertijd verschijnt uit het niets een ander vliegend wezen. Een bij? De twee gigantische fladderaars maken zich op voor een bijzondere ontmoeting.
Maar een derde insect komt tussenbeide. Met haar web. Een spectaculaire confrontatie. Als de verbeelding tussen aantrekking en afstoting.
Een krachtig gevecht om liefde en samenzijn.

Bekijk video   


Statues Vivantes

Gorilla De Denker

Dit is een levend standbeeld van een Gorilla.
Het ene moment is hij diep in gedachten verzonken, het andere moment kijkt hij zijn publiek bedenkelijk en indringend aan. 
Een indrukwekkende act die mensen raakt, maar ook vermaakt!

Dit standbeeld is geïnspireerd op het beeld "Le Penseur"(de Denker) van Auguste Rodin.


De Chagrijnige Vent

Er kan geen lach vanaf, wat een chagrijn...
Toch schuilt er humor achter zijn humeurigheid,
Zijn nare karakter is voor het publiek bijzonder vermakelijk!
Dit levens standbeeld is ongeëvenaard: een hilarische onemanshow!

Bekijk video   


Orang-Oetan

Dit is een levend beeld van een Orang-Oetan; een indrukwekkende verschijning.
Het is een beetje spannend om dichtbij te komen, maar hij heeft een vriendelijk karakter. Misschien wil hij jou wel even vlooien.


Orang Oetan 2 350 x 171

Steven Luca

François Blanc

Deze kleine poëtische act is inmiddels uitgegroeid tot een straattheater klassieker.
Al bijna 20 jaar laat poppenspeler Steven Luca deze schilderachtige pop witte portretten maken van een enthousiast publiek.
Vanaf de eerste minuut heeft de schilderpop de sympathie van het publiek te pakken.
De schilder die met witte verf op wit doek schildert overstijgt zijn eigen werk.
François Blanc is ontroerend, spannend, lief en gemeen, een pareltje en een rustmoment in het jachtige bestaan van de moderne mens.
Over het werk van poppenspeler Steven Luca verscheen in 2018 de documentaire “They Call Me Busker”.
Steven Luca Franois Blanc photo website Totaal Theater 2Bekijk video   


Schrott

Straatveger Schrott is vriendelijk. Zelfs klimaatvriendelijk.
Hij heeft hij een buitengewone interesse voor het restafval van passerend publiek. 
De restanten die de toeschouwers in zijn vuilnisemmer deponeren ziet hij als een waardevolle verzameling spullen die misschien een tweede leven kunnen krijgen. 
Wie weet gaat u met iets moois naar huis. In ieder geval met een warme herinnering aan die vriendelijke straatveger Schrott.
In deze nieuwe act, die geheel in de hedendaagse ecologische tijdsgeest past, benadert poppenspeler Steven Luca het restafval van het publiek met een grote dosis poëzie. 
Deze bescheiden meester van de improvisatie paart droefheid aan vrolijk verzinsel. Bekijk video   

Bekijk video 2


Strong (Wo)man

In (Un)chained, met een mix van jongleren, acrobatiek, diabolo van topniveau en met een sausje van brute vrouwen kracht, slepen Roel en Eva traditioneel circus de 21e eeuw in.
Zij laten het publiek zweven tussen lachen en verwondering terwijl ze de klassieke discipline: “De sterke vrouw” nieuw leven in blazen. Zit met je neus op de actie, ervaar de artiesten van dichtbij en zie hoe de grenzen tussen artiesten en publiek vervagen. Wie weet vind je jezelf midden in adembenemende stunts…
In kort: Neem klassiek circus, smeer daar een laag emancipatie overheen, een snufje humor en voilà: (Un)chained!


Studio Surprise

Camera Nostalgica

Een stijlvolle fotograaf nodigt u uit de camera te betreden. Door in het flitsballetje te knijpen bepaalt u zelf het moment waarop de foto gemaakt wordt en enkele ogenblikken later is de nostalgische prent klaar! De foto's worden in een hoesje, voorzien van persoonlijke tekst, aan u meegegeven.
Studio Surprise… altijd verrassend!

Bekijk video   
GekkeBekken FotoShow

GekkeBekken FotoShow

De GekkeBekken FotoShow is een gloednieuw, knotsgek concept van Studio Surprise. De gigantische fotocamera is vanaf grote afstand al te zien en de vrolijke muziek te horen. De GekkeBekken Directeur daagt iedereen uit een zo'n gek mogelijke bek te trekken. De deelnemers moeten niet voor het toestel staan, maar mogen naar binnen. Omstanders kunnen op een scherm meegenieten van de voorbereidingen binnen. Dat is altijd weer lachen! De foto wordt gemaakt wanneer de bek op z'n allergekst is. Onder groot applaus wordt de foto na 10 seconden al door de GekkeBekken Directeur overhandigd.
Peperbus Fotozuil

Peperbus Fotozuil

Bij uitstek geschikt om eenvoudig per event aan te passen.
Er kunnen posters en informatie op de zuil worden geplakt.
De zuil is naar wens te bestickeren.
Dat de zuil ook nog direct-klaar-foto’s maakt is natuurlijk geweldig.
Multifunctioneel: informatief & fun.


Prentbox

Drie verrassingen voor het gemak van één!
1) Verrassend entertainment; de stijlvol geklede fotograaf nodigt alle gasten uit: "neem plaats, gebruik eventueel wat verkleedspullen en knijp in het flitsballetje als u wilt afdrukken veel plezier!" De andere gasten of bezoekers kunnen meekijken en meegenieten op een scherm.
2) De eerste foto wordt in het album geplakt zodat er een persoonlijk woordje kan worden bij geschreven. Het fotogastenalbum vormt een prachtig naslagdocument.
3) De tweede foto krijgen de gasten direct mee als bijzonder aandenken.


Theater Gili Gili


Bekijk video   

Funny Hats

Maak uw eigen Funny Hat van pakpapier. Doorlopende workshop voor iedereen die wel eens wat anders aan zijn/haar hoofd wil hebben.
Martine leert aan groepjes mensen aan hoe ze snel een originele hoed kunnen maken.
Ze toont hen hoe de hoeden gevouwen kunnen worden, ze stelt verschillende modellen voor en zet mensen op weg om hun eigen creativiteit te gebruiken.
Het is grappig om te zien dat meer en meer mensen getooid zijn met een leuke hoed.

Funny Hats 350 x 492


TukkersConnexion

Soap Stunters

Een retro stuntteam, geïnspireerd op cartoons uit vroegere tijden. No guts, no glory, no legend, no story. 
Dat is hèt credo van de Soap Stunters. Dit zijn de vedettes van weleer maar ook de helden van het heden. 
De stuntmannen hebben zich op en top voorbereid om een ultieme oplossing aan het publiek te tonen.
Een stunt die nog nooit live is vertoond, Maar ook nooit eerder onder deze omstandigheden live vertoond kòn worden.
Een heroïsche actie waarmee ze alom verbazing zullen wekken, een heldenstatus zullen verkrijgen en geschiedenis zullen schrijven. 
Wat denkt het publiek? Is het weer een sprong over vele brandende tankwagens of wordt het een lancering in de ruimte als een menselijke kanonskogel? 
De volgende garantie kunnen we u nu al geven. Dit moet iedereen gezien hebben!

Bekijk video   
Jackpot!

Jackpot!

Waag eens een gokje op deze onvoorspelbaar komische gokkast. Van buiten gelijk een slotmachine uit de roerige 20-er jaren, vanbinnen vol menselijk 'vernuft'. Haal de handel over en de machine begint te draaien. Drie illustere figuren heten u welkom en komen één voor één voorbij. Is het geluk aan uw zijde? Drie op een rij is natuurlijk JACKPOT! Over de uitslag kan in goed overleg worden gecorrespondeerd. Uiteindelijk is niets menselijks hen vreemd.

Een verrassend mooi apparaat in en om bespeeld door drie acteurs waarbij het publiek volledig in de ban raakt van deze eenarmige bandiet. Bediening is geheel op basis van mankracht.

Bekijk video    Jackpot!
Classic Rally Ride

In de verte klinkt de omroeper met zijn wervelende commentaar, de motoren ronken, het startschot knalt.
Over enkele ogenblikken komen de grote racers van weleer voorbij.
Uitbundigheid voor de koploper, bemoedigende woorden voor de achterblijver.
Het publiek wordt plots onderdeel van de pitstop, waar champagne vloeit, er wordt gedanst, banden gewisseld, brandstof bijgevuld en de auto gecheckt voor de volgende heat.
Alle remmen los!
Door tot het bittere einde; op naar de finishvlag.
Geïnspireerd op de heroïsche pioniers van de automobielhistorie en hun fraaie boliden brengt TukkersConnexion een voorstelling die zich blijft verplaatsen.

Classic Rally Ride 350 x 276

Het Bankstel

Het Bankstel

U kunt lekker onder uit zakken op de bank om uit te puffen. Of gewoon genieten van het neo-barokke meubelstuk dat kijkt, fronst, wenkt, zwijgt, fluistert of gebaart. Links en rechts voelen zich overal thuis en laten zich graag verhuizen. Ze hebben alle wijsheid in pacht maar van koetjes en kalfjes weten ze ook het fijne. Deze canapé voor twee kletst gezellig met u mee!

Bekijk video   
Baron von Münchhausen straattheater voorstelling

Baron von Münchhausen

Karl Friedrich von Münchhausen keert in zijn eigen verhaal terug, altijd nog overtuigd dat zijn verhalen de waarheid zijn. Volgens de vele vertellingen kon de Baron verbazende dingen doen, zoals op kanonskogels vliegen, doorrijden op
een in tweeën gehakt paard, hongerige wolven binnenstebuiten keren of zichzelf aan zijn eigen vlecht uit een moeras omhoog trekken. Koffer voor koffer ontrafelen zich deze onwaarschijnlijke gebeurtenissen en jachtverhalen. De Baron bewijst op charmante wijze zijn gelijk met ogenschijnlijk halsbrekende toeren. Beelden die voor altijd op uw geheugen worden gegrift.
Op unieke wijze worden beelden, bewegingen en effecten samengebracht tot een creatieve slapstick. Het samenspel
van de drie acteurs prikkelt ieders fantasie.

TukkersConnexion Baron van Munchhausen  350 x 151Touwtrekkerij

Beleef dé nostalgische kermisattractie van weleer met de Touwtrekkerij. Altijd prijs!
Gerund door de markante exploitanten: Antje, Meindert en Kees.
Zij erfden deze kermiskraam van hun geliefde tante Beth. Het kermisbloed gierde door haar aderen.
Ze trok van gewest tot gewest met haar kraam en had een flinke neus voor buitengewone spullen.
Alles kleefde aan haar kromme vingers en ze werd steeds rijkelijker omringd door frappante zaken. Het was een portret, die tante Beth!
Toen Beth ging hemelen liet ze de gehele boedel na aan haar verwanten.
De erfenis van deze unieke vrouw bestond niet uitsluitend uit 500 meter touw.
Kom op en stap in de vervreemdende wereld van tante Beth.
Kies een touw en trek. Welke prijs win jij? Een topstuk of toch een niemendalletje?
Een ding is zeker, jij bent uniek en de prijs is uniek. Precies zoals tante Beth het had gewenst.
Wie wil, wie kan, wie trekt d’r an.


Pumpkins

Twee reuze pompoenen blijken gevuld met danseressen. Al dansend anticiperen zij op de omgeving. Met hun bewegingen en oogopslag scheppen zij een mystieke wereld.


Turn Up

Een nostalgische ontmoeting

De raderen draaien, de kettingen schrapen; energie wordt omgezet in noeste arbeid. Heldhaftig trotseren zij de risico’s van het moment, balancerend op de grens van het vermogen. Onophoudelijke samenwerking, productie en inspectie, dynamiek tot in de kleinste details. Vechtend tegen de elementen, in opperste concentratie strevend naar de vereiste perfectie. Turn Up is een non-verbale improvisatie van beeld, beweging en effecten. In een decor van takels, lieren, raderen, kabels en katrollen bevinden zich de noeste arbeiders die symbool staan voor edele arbeid, energieke kracht, vreugde en samenwerking. Door de constructieve eenvoud, kleur en naturelle uitstraling ontstaat er een associatie met het verleden.

Bekijk video   


Ulik Robotik

UliK

Robotik

Een machine komt tot leven ..
Ulik en zijn trommel nodigen de robot uit voor om een turbulente rit.
Robotik is een combinatie van een wilde achtbaanrit en een trommel voorstelling; een muzikaal, humoristisch en visueel hoogtepunt.
Ulik Robotik laat zien hoe perfect mens en machine samen kunnen spelen. Door het interactieve spel krijgt de robot menselijke trekjes en dat maakt de show tot een buitengewone ervaring.

Robotik 350 x 232

Bekijk video   


Uri & Noa

Cirque No Problem

Geen gewoon circus maar een dolkomische show met een mix van modern en traditioneel circus, losjes gebaseerd op de reizende circussen uit de jaren ’20 en ’30.
De dubbele trapeze, koorddansen, humor?
Allemaal No Problem voor Uri & Noa uit Israël.

Bekijk video   
Kaborka

Kaborka is een theatervoorstelling die het leven van Uri en Noa laat zien.
Twee reizende acrobaten die proberen hun carrière als acrobaat te combineren met het "echte leven". Het contrast tussen twee werelden – het podium en thuis - wordt gepresenteerd door middel van een reeks van dramatische en komische scènes, gekruid met elementen uit de wereld van het circus.
Deze overgangen vinden plaats in een speciaal hiervoor gebouwde theatrale ruimte, waar ze gebruik maken van unieke technische middelen die speciaal voor deze show zijn gemaakt.
Kaborka is een theatershow met pantomime, komedie en acrobatie.

Kaborka 349 x 233

Bekijk video   
Altrego The Beauty and the beast poppentheater

Altrego

Het Duitse Altrego is vooral bekend door de prachtig vormgegeven poppen en de
sterke, woordenloze voorstellingen.
Victor Kucera en Dirk Volkmann bespelen hun zelfgesneden marionetten, stok- en tafelpoppen.

The Beauty and the Beast

Een eiland, twee schipbreukelingen en een kist.
Het verhaal over iets moois dat niet zo mooi is en over een beest dat niet zo beestig is.
ACTUA Produccions - Sisyphus

ACTUA Produccions

Sisyphus

Een grote visuele voorstelling die van elke gelegenheid en festiviteit een onvergetelijke gebeurtenis maakt. Een show voor alle leeftijden. Muziek en acrobaten zullen de straten, die Sisyphus passeert, met spektakel en charme vullen.
ACTUA Produccions Sisyphus 01 verkleind


Bängditos Theater

2 CV

Maar bitter weinig auto’s komen in aanmerking voor deelname aan straattheater. Eigenlijk alleen wanneer een dergelijke auto straattheater ís. De Fiat Multipla kan het wel vergeten dus. Feitelijk is er maar een uitzondering: de Eend. De Citroen 2CV. Een van de oudste cabrio’s bovendien. Deze wordt bestuurd door een Duits-Frans paar. Het zijn toeristen, dus wees galant en vriendelijk. Ook voor de auto, vooral als de onderdelen een eigen leven gaan leiden. Eend goed, al goed. Beloven ze. Een spectaculaire voorstelling, boordevol humor.Bekijk video   
Barto Streetshow straattheater voorstelling

Barto

Barto Comic Acrobat

Barto is een komische en excentrieke figuur die zijn publiek weet te verleiden met zijn technische stunts en zijn grappige presentatie ervan. Een kleurrijk geheel waar lichaams contorsies, jongleren, koorddansen en clowning in elkaar verstrengeld liggen, alles ingekleurd met een gekke tint.
Barto studeerde bewegingstheater bij J. Lecoq in Parijs en kaapte prijzen weg op grote internationale festivals. Hij presenteerde zijn act in alle werelddelen en in 8 verschillende talen. Barto werkt in en voor theaters, circus, gala's, straattheater en kwam meer dan eens op tv. Een niet te missen originele en visuele one-man act voor alle leeftijden.

Bekijk video    Barto Streetshow straattheater voorstelling


Bonpardon

That's Amore

In de komische voorstelling ‘That's Amore’ dompelt Bonpardon je onder in het verhaal van een excentrieke cupido tijdens een zomerse picknick vol liefde, romantiek en humor. 
Het spel der liefde kent geen geheimen voor deze klungelige playboy.
Op zoek naar zijn ultieme liefdespartner, doet hij zijn uiterste best om een onvergetelijke picknick te organiseren. Een sublieme serenade, hartveroverende dansjes, een glaasje champagne bij kaarslicht, ... geen verleidingstruc is hem ongekend. Maar hoe hard hij ook zijn best doet, de uitvoering verloopt nooit zoals gepland.

Bekijk video   


Brocéliande / Creëermeneer

Noblesse Oblige

Een curieus voertuigje, voortbewogen door twee chique lakeien. Ze trippelen, draven en walsen u tegemoet op de maten van barokmuziek. Houden ze halt? Gaat er iets officieels gebeuren? Wordt voor u de rode loper uitgerold?
Wat of wie verschuilt zich achter de gordijntjes? Verwacht Koninklijke ontwikkelingen, want....
Noblesse Oblige! .... Adeldom Verplicht !

Bekijk video   


Bubblica

Bubblica’s mobiele zeepbellen

Met de straattheater act van Bubblica brengen zij op hun unieke manier uw fantasie op hol.
Laat u betoveren door de ongrijpbare realiteit van dit tijdloze spektakel!
Tijd krijgt een ander perspectief, ruimte wordt op speelse wijze bespeeld, even lijkt de wereld alleen maar te bestaan uit de ongrijpbare schoonheid van de zeepbellen.

1

Bekijk video   
TNT shows_Temple

TNT shows


Bekijk video   

Temple

De Maya krijgers nemen ons mee op avontuur rond hun prachtige temple.
Ze vliegen door de lucht, maken ontelbare salto's en schroeven, bouwen menselijke piramides, lopen tegen de muren en nog veel meer.
Acrobatie, trampolinespringen en een vleugje humor zijn de ingrediënten van deze show!

Close Act Theatre

De theaterspektakels van Close-Act trekken de hele wereld over.
De voorstellingen gespeeld met 3 tot 40 acteurs kennen geen taal, cultuur of leeftijd grenzen. Vandaar dat deze Nederlandse groep haar voorstellingen in heel Europa maar ook in Azië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten presenteert.

Malaya

De voorstellingen die Close-Act brengt, hebben door hun omvang, visueel spel en interactieve karakter naam gemaakt op het gebied van straattheater. Malaya, een van de grootste straattheater producties, is hier een voorbeeld van.Pi-Leau

Een plein vol mensen. Geen podium, geen tent, geen theaterzaal. Misschien regent het zelfs... Pi-Leau is straattheater dat het publiek letterlijk in beweging brengt. Acteurs en mobiele objecten bewegen dwars door en met het publiek. Zoals de zee vindt de menigte zijn weg om de obstakels in de ruimte. Een unieke ervaring!Compagnie des Quidams

L’Effet Sphère

L'Effet Sphère brengt poëtische suggesties en beelden over de milieuproblematiek en de hoop op een betere wereld. Deze gegevens zorgen voor een visueel en magisch spektakel met ballonnen, licht, en prachtige kostuums.


La Rêve d’Herbert

Ze komen uit de schaduw te voorschijn, lange figuren op stelten in wit gedrapeerde kleding. Op de hoek van de straat, onder de takken van een boom staan ze zwijgzaam te wachten. Dan met trage bewegingen
lopen ze elkaar tegemoet om even later weer weg te gaan. Het publiek wordt dan uitgenodigd om hen te volgen.

Stap voor stap veranderen de 5 figuren in enorme 4 meter hoge
gestaltes. Wanstaltig en majestueus tegelijkertijd, lomp en gracieus. Het is alsof ze van een andere planeet komen, wanneer de hoofden plots verlicht worden.

Op een vreemde magische muziek nemen de enorme silhouetten iedereen mee naar een grote ster. Op hun magische reis stijgt de ster
in de lucht… als een heks naar de maan… als in een droom.Bekijk video   


Dado

Doorway Cabaret

Een variétéshow met kaarslampjes en een fluwelen gordijn. Een fysieke comedy show, met veel tempo, die het publiek opwindt met close up komedie en veel energie.
De show is kort en krachtig, boordevol plezier van begin tot eind.
De ongelooflijk veelzijdige variété tent kan in elke omgeving worden opgesteld.

Doorway Cabaret 2 350 x 148

Bekijk video   
Dado straattheater voorstelling

Mon-Oncle le bossu in CLASSIC

Dado bouwt binnen minder dan een halve minuut de knapste constructies van gekleurde en opgeblazen stukjes rubber. Zijn opvallende, gebochelde verschijning-met-antieke-kinderwagen en zijn bijzondere manier van doen, maken dat hij bijzonder is.

Bekijk video   
Mon-Oncle le bossu in ODDBALL

Mon-Oncle le bossu in ODDBALL

Een ongelooflijke show van up-beat, off-beat humor, excentrieke capriolen en komische grappenmakerij waar het gewone absurd wordt en het absurde gewoon wordt. Waarin muzikale kippen en super vliegen echt bestaan. Een show vol komedie, poppen, magie, bizarre muziekinstrumenten en pittige non-verbale humor.

Bekijk video   
Multiples - straattheater voorstelling

Directie & Co

Multiples

Een groep identieke mannen vormen levensgrote sculpturen op hun weg door de stad. Beelden worden opgebouwd en even gemakkelijk weer afgebroken. Monumentaal en fysiek, in stilte of in beweging. Straatkunst dat tot de verbeelding spreekt.

Bekijk video   


WAS XL

Zes wasvrouwen trekken door de stad en transformeren deze tot een wereld van wit wasgoed. Binnen
hun strakke stramien krijgen de emoties van deze fanatieke wasvrouwen soms flink de overhand. De
performance balanceert op het vlak van dans, theater en beeldende kunst.
WAS XL moet je zien, ruiken en ervaren.

Bekijk video   


El Capstok

Madame Rosalie

Deze waarzegster met Franse tongval is een verschijning op zich.
Ze woont in haar kiosk en draait daar graag haar plaatjes.
Maar als u haar dringend nodig heeft voor raad en daad, roep dan 3x haar naam en trek 3x aan de bel.
Want al het goede komt in drieën.
Herr Niels straattheater show

Herr Niels

Herr Niels Mime

De onnavolgbare Herr Niels weet de zwaartekracht verbazingwekkend te foppen. Zijn spierbeheersing is zo griezelig perfect dat het Nederlandsch Gymnastiek Verbond hem al eens een demonstratie liet geven...
Niels trotseert alle wetten van de zwaartekracht door 45 graden schuin te hangen. En "vergeleken met hoe Niels danst, had Michael Jackson de souplesse van een verroest harnas!"
Een Duitse recensie over hem: “Was er auf die Bühne bringt, ist eigentlich unbeschreiblich. Visual Comedy auf allerhöchstem Niveau." Westfalenblatt, 10. März 2010

Bekijk video   
Fabela-Rozo

Stranded Ship

Er klinken mysterieuze geluiden vanuit de kajuit. Buiten staat een zingende zeeman aan het roer.
Als je binnen durft te gaan, zal zich in de hut een zeemeermin bevinden die met haar zee-tarotkaarten mensen op de goede koers weet te brengen. 
Ze spreekt vele talen: Engels, Nederlands, Duits, Frans en Grieks...Steeds kunnen 2 tot 4 mensen tegelijk naar binnen.
De anderen worden buiten vermaakt door de zeeman, die ze aanspreekt en mooie en weemoedige zeemansliederen zingt. 
Als de mensen na 8 minuten weer buiten komen, zijn ze "ondersteboven" van wat ze meemaakten.

Bekijk video   
Crêpe de la bête straattheater voorstelling

Hirondelles

Crêpe de la bête

Het is al weer even geleden dat het beroemde crêpes restaurant van een vooraanstaande familie op zijn hoogtepunt was.
De tijden zijn veranderd en vanuit financiële overwegingen hebben de nazaten het chique restaurant moeten verruilen voor een paar tafeltjes en een keuken in de open lucht.
Het is zwoegen en zweten om het restaurant in stand te houden en er voor te zorgen dat de al lang overleden grondleggers van het restaurant zich niet omdraaien in hun graf.
Een spectaculaire voorstelling met (lucht) acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten; crêpes.


Image Entertainment

De Verlokking

Welkom, in ‘Cabaret der Hartendiefjes’,
Ontmoet Cherie, Trésor en andere liefjes,
Splendeur, wijn, zielesmart,
Doch verspeel niet uw hart,
In het spel waar de liefde vertier is.

Vier het goede leven! De verlokking brengt Moulin Rouge sferen uit begin 20e eeuw op uw locatie: salonmuziek, Franse wijn, een lach en de cancandans.
Ontmoet de sterdanseressen van het cabaret: de diva Cherie en de bekoorlijke Trésor. Zet uw zorgen maar opzij, want vanavond regeert het vertier.
À bientôt dans le cabaret!
Twee actrices die uw gasten stijlvol ontvangen, soigneren, en een cancan dans uitvoeren.


Oscar

Oscar is een man van weinig woorden, daden en van weinig ademhalen. Oscar is gewoon... Oscar.
Een levend standbeeld naar het evenbeeld van het Oscar-trofee beeld.
Uw gasten wanen zich Rich and Famous, wanneer ze over de rode loper lopen, totdat Oscar tot leven komt en hen een- beschaafd- hoedje laat schrikken.

Bekijk video   
Trofee

Trofee

Trofee Danst
Geef uw locatie de glitter en glamour touch met de Trofee act. Twee gouden standbeelden komen zo nu en dan tot leven en voeren een jazz dans uit op aangename sfeermuziek: Big bands, that good old oldies uit de 30's en 40's, Sinatra etc. Trofee is het perfecte subtiele entertainment, met luxe uitstraling, welke uw gasten zeker weten te waarderen!

Trofee Zingt
Uw gasten vertoeven zich in een aangename sfeer. Op de achtergrond klinkt de beste muziek uit de oude doos: Big bands, 30's, 40's, Frank Sinatra, Shirley Bassey. De gasten mengen zich, drinken er nog één en vermaken zich kostelijk. Een aantal van hen blijven even staan bij de schitterende, gouden standbeelden. Zij geloven hun oren niet... dit is live... Trofee zingt niet alleen op feesten en partijen, maar ook bij iedere andere gelegenheid brengt zij verbaasde oren. Een luxe act met een gouden stem!

Bekijk video   


Jarno di Parno

Mr. Suitcase

Een oude bakfiets, 15 koffers en een knettergekke gentleman zijn de ingrediënten van deze bizarre show. Absurditeiten, magie, visuele kolder en krankzinnige vondsten wisselen elkaar in een hoog tempo af. Top vermaak voor jong en oud in deze hilarische show met heel veel interactie met het publiek en een overdosis rondwaaiende nonsens.


Luister naar je hert theatervoorstelling in eigen theaterwagen

Luister naar je hert

Onverwachts midden in uw jachtige leven blijkt u aangeschoten wild.
U en uw lotgenoten worden Hertelijk welkom geheten als jachttrofee.
Terwijl u Hertkloppingen tot bedaren komen en er diep in uw reebruine ogen wordt gekeken krijgt u advies van uw Hertsvriendinnen.
Veeg de hoeven volg het spoor.

Luister naar je hert is een korte verassende voorstelling. Geschikt voor straattheaterfestival, bedrijfsfeest of winkelcentrum promotie.
De voorstelling is volledig coronaproof en vindt plaats in een (kleine) Theaterwagen. De voorstelling duurt 4 minuten en wordt voor 5 personen gespeeld. Per uur 10 voorstellingen.

luister naar je hert 350 x 210

Bekijk video   


Marik&Co

Het Bankje- De Ontmoeting

Het is eigenlijk gewoon een bankje dat je ergens onverwachts en zomaar tegen kan komen. Nou ja, gewoon?? Het bankje is mooi en heeft een eigen design. Het staat dus ergens op straat, in het bos, in het park, in een winkelcentrum, voor een theater of een museum of een verzorgingstehuis. Noem maar op. Op een plek waar mensen langs lopen. Het bankje is voor 2 personen. Als je er langsloopt zal het bankje je aanspreken en je uitnodigen om even te komen zitten voor een gesprekje, om een een verhaal te vertellen of een mooi lied te zingen. De bezoeker heeft zo een intieme ontmoeting, samen of alleen, met het bankje..Bekijk video   


Sisters of Soap

Drie figuren crossen rond op hun bmx-fietsjes, hoe modderiger het terrein hoe meer ze het naar hun zin hebben.
Maar wat komen deze energieke figuren eigenlijk doen? Ze parkeren hun fietsen en gaan vervolgens in de weer met zeep, handdoekjes en een bak met water...
Sisters of soap is een mooie, visuele, interactieve en mobiele act, die ons verschillende kanten van ons zelf laat zien. 
En waar het uiteindelijk allemaal om draait: menselijk contact, aandacht en liefde.
De verrukkelijke Vuilnismannen

Meatball & vd Camp Circustheater

Verrukkelijke Vuilnismannen

Ko en Lou, twee rasechte Circusartiesten, brengen een ode aan de ophaler van afval, zwerfvuil en rommel! Aan de man die net zo belangrijk is als de dokter, de psychiater en de wegenwachter: De Vuilnisman. Een kolderieke cascade van vervaarlijke salto’s, de sterke man-op-man-kliko truc, vuilniszak-, petfles-, blik en visjongleren voor gevorderden. Afval scheiden is het devies. Onder het mom van “samen scheiden en veilig schoon" bouwen zij samen met het aanwezige publiek een menselijke piramide.
Een dolkomisch milieuspektakel.
Moving Poles

Hoog in de lucht op flexibele palen, leveren de artiesten buitengewone prestaties, buigend en wiegend in de lucht, het publiek betoverd en geboeid in absolute fascinatie.
Gebaseerd op het beeld van een tarweveld dat in de wind zwaait, laat de extreme sterkte en flexibiliteit van de paal de artiest in onmogelijke hoeken buigen, heen en weer zwaaiend in een hypnotiserende dans terwijl het publiek verwonderd opkijkt.
moving poles website 2

Bekijk video   


Mr Dyvinetz

Street Festival Show

Deze 30 minuten durende voorstelling omvat zowel het Cyr-Wheel als de Artistic Bike, waardoor een spannende en boeiende ervaring voor het publiek ontstaat.

Mr Dyvinetz Ik zal niet alleen het publiek verrassen en verbazen, maar hij zal ze ook betrekken met universele humor, hen onderdeel maken van de voorstelling en ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft.


Bekijk video   


Mundo Costrini

The Crazy Mozarts

Een origineel concert waar niets is wat het lijkt. Een symfonie van grappen en absurde situaties, waarbij het publiek actief deelneemt aan elk moment. 
Een unieke show vol humor, verrassingen en kakofonische interactie met twee gekke muzikanten, die er alles aan doen om deze opwindende muzikale chaos te overleven. 
Mundo Costrini The Crazy Mozarts site 1Bekijk video   
Nakupelle

Nakupelle (Joe Dieffenbacher) is een Amerikaanse clown die over de hele wereld optreedt. Taalbarrières bestaan niet in zijn voorstellingen.

Paper Work

Een straatveger vindt vuilniszakken vol vreemd papier, magische boeken, papieren beesten en een vliegende helm. De man droomt van vliegen, maar het papier heeft andere plannen met hem…  Nakupelle verandert een saaie baantje in een dolle boel, vol visuele grappen, circustrucs, magie en slapstick.
Maak kennis met een niet-werkende papierversnipperaar, een gevecht met een dolle hond, gekke stunts met papier, een gevecht met een draak en een zingende straatveger in een papieren kippenpak.
Een voorstelling waarin de clown je hart raakt.
book2 Photo Website Totaal Theater


The Trap

Een plan, een man, een plant. Techniek en natuur houden een gevecht en een ongelukkige dwaas is hierin gevangen.
´The Trap´ is een slapstick, maar ook een poëtische voorstelling.
Een hilarische, psychologische komedie, ondersteund door wrede muziek.
De Amerikaan Joe Dieffenbacher van Nakupelle is een gekke komiek die halsbrekende toeren uithaalt met een huishoudtrap. Zijn straattheateract is zonder gesproken tekst, maar staat bol van acrobatiek.

Bekijk video   


DDF crew winnaars Holland’s got Talent 2012

Planet Jump Rope

DDF Crew

Het professionele rope skipping team DDF Crew van Planet Jump Rope, springt jaarlijks vele optredens.
Ze wonnen in 2012 Holland Got Talent en Don't Stop me Now in het Verenigd Koningrijk.
Rope skipping met de DDF Crew is niet zo maar touwspringen.
De DDF Crew brengt een snelle combinatie van hiphop, acrobatiek, turnen, breakdance moves en humor op aanstekelijke muziek, met het constante suizen van de twee springtouwen op de achtergrond. DDF staat voor Double Dutch Force.
Met wandelstokken, boogie muziek, een passende outfit en natuurlijk de springtouwen zorgt de DDF Crew voor een originele, spectaculaire show!

Bekijk video   
Jannes de Groenteman straattheater

Ruut van Hooft

Jannes de Groenteman

Jannes is altijd een vertrouwde verschijning op de markt.
Getooid met alpinopet en zijn onafscheidelijke dikke bolknak geeft hij een vrolijk tintje aan iedere markt.
Of het nou een oogst- een zaaifeest of een milieumarkt is, Jannes strooit daarbij met zijn milieu-vriendelijke praatjes tijdens zijn groente en fruit verloting.
starbugs ritmische sport comedy straattheater voorstelling

Starbugs

Zwitserland's meest un-coole hip-hop artiesten...
De luidste mimespelers ter wereld...
De snelste Berner jongens in het universum...
Een combinatie dans, komedie en acrobatiek.
Het resultaat: De Wereldkampioenen "Ritmische Sport-comedy"
Met dit trio als enige in deze categorie, een totaal gewicht van 221kg en hun jeugdige verslaving aan onzin staan deze drie moderne clowns in voor een wervelende, hilarische voorstelling.

Bekijk video    starbugs ritmische sport comedy straattheater voorstelling
Sweet Chefs straattheatervoorstelling

Sweet Chefs

Twee topkoks, van top tot teen zoet roze, zorgen al voor een lach op straat als ze zich naar de speelplek begeven.

Persiflage op Living Statues want er zit altijd wel beweging in. Zoals de wind waait...gaat de suikerspin. Wordt iedereen zo druk van suiker?

Levende Suikerspin voor iedereen. Van een afstandje geniet je extra van dit zoete plaatje.

Kok draait door! Maar waarop wacht hij? Deze zoete act is net als suiker maar meer geraffineerd. Twee roze koks zo zoet als suiker, goed voor de lachspieren maar slecht voor de tanden.

Bekijk video   

Spheric E-motion

Een uitnodiging om binnen te treden in een tijdloze luchtbel waarin alles mogelijk is. Met dans, pantomime en poëzie
wordt een mythologisch karakter gecreëerd die betrekking heeft op de cirkel van het leven.
Een sensuele metafoor van bewegende kleuren met een verbijsterende visuele impact.

Nebula Swing

Walk Act
Bekijk video   

Eldile

Vaste voorstelling.

Transparant, etherische, astrale, onaardse wezens uit een andere universum vervoeren je in hun sferische dimensie.

Binnen hun eigen wereld uiten ze hun stemmingen en gevoelens met bewegingen en dans om uiteindelijk een te worden met hun luchtbel.

Ronde, zachte , sensuele , visuele prikkelingen, die je verrassen en je ogen en hart betoverend.
Bekijk video   

Onde Océane

Drijvende luchtbel op het water
Bekijk video   

Coriolis

Een groeps/dansvoorstelling in bubbles, waarbij de nadruk ligt op de symmetrie, de figuren en de dynamic van de bewegingen.
Bekijk video   

Sensia

Podiumshow met danseres met hoepelacrobatiek in de bubble.
In haar kleine wereld ontdekt de danseres haar talenten en het vermogen deze tot bloei te laten komen.
Bekijk video   


Teatro Due Mondi

Steltenacrobatiek met een verhaal: dat is wat het Italiaanse Teatro Due Mondi neerzet in de voorstellingen.

Fiesta

Fiesta is gebaseerd op een roman van Gabriel Garcia Marquez en vertelt het verhaal van de jonge Erendira, wiens grootmoeder haar tot prostitutie dwingt. Het verhaal wordt in het begin in het engels verteld en daarna in een parade gebracht. Hierbij wordt het volk meegelokt en meegezogen door de enthousiaste groep. Met vuur, rook en uitdagende gevechten met mannen en uitdagende vrouwen zal het publiek erg genieten van deze groep.

Bekijk video   


The Rolling Amazons

Strolling for Gold

The Rolling Amazons rollen voort in het goud en betoveren het publiek. Ze belichten de mooie dingen in het leven, om ze te delen met u! Welke gouden momenten zullen ze vandaag ontdekken? Zij verbinden én verblinden het publiek met swingende danspassen. Een combinatie van schoonheid, plezier, glamour en dans op rolschaatsen!

Bekijk video   


Quest for Time

Zijn ze op zoek naar avontuur, of op een speciale missie? 
Deze skaters zijn in elk geval niet van hier. 
In steampunk stijl rollen ze als wegpiraten hun mysterieuze doel achterna. 
Met straattheater en dans op skates creëren The Rolling Amazons met deze act een bijzondere sfeer op ieder evenement. 
Sprakeloos onderzoekend verkennen deze reizigers alles om zich heen. 
Rollend door de tijd verbazen ze zich over de kleinste details van de gewoonste zaken. 
Niets is meer normaal. 
Laat je meevoeren in het avontuur van deze mysterieuze dames!