AnimatieBoris en de Barones

Een excentrieke dame lijkt regelrecht uit Barokke tijden te komen.
Ze rijdt op Boris, een zeldzame, gigantische harige slak.
Hoewel ze graag pronkt met dit eigenaardige dier ergert ze zich aan zijn vaak onbetamelijke gedrag.
Ondanks haar vermeende pogingen tot opvoeding is Boris nog steeds een wild dier dat met zijn slijmspoor al
boerend zijn eigen weg kiest.
Hij is, after all, de reuze neef van die kleine slijmerige beestjes die zich zo misdragen in je tuin.


Bekijk video   


Bedlam Oz

Big Mob Walkabout

Big Mob WALKABOUT is een majestueuze parade van hyperflexibele interactieve slinkies die zorgen voor vele lachsalvo's van het publiek. Tijdens deze hilarische wandeling van 30 minuten worden een aantal gechoreografeerde en interactieve minishows gepresenteerd. Big Mob heeft over de hele wereld gespeeld op muziek-, kunst-, kinder- en familiefestivals, zowel binnen als buiten, en op vele bedrijfsevenementen.

Bekijk video   
Bike Babes Ike The Bike

Bike Babes


Bekijk video   

Ike The Bike

De Bike Babes zijn twee onhandige superheldinnen die op hun ingenieuze 4 meter hoge vliegfiets de wereld komen redden.

De Bike Babes vliegen op Ike the Bike ver boven de hoofden van het publiek en speuren de omgeving af naar mensen die hulp nodig hebben. Ike the Bike glijdt over het asfalt en door zijn glitterpaarse boxen klinken grappige parodieën op bekende superhelden-tunes. Tussendoor vinden er korte scenes plaats waarin interactief wordt omgegaan met het publiek.


Birdy's

Que kleur kunnen deze aangepast worden naar de wens van de klant én tegen Kerst kunnen de Birdy's aangepast worden met een mooie Kerstmuts, gemaakt van ballonnen en verlichting!De Birdy’s hoort men van verre al aankomen door het schelle, rauwachtig trompetterende geluid en zijn het meest op hun gemak in een habitat van gezellig publiek. 
Door de lange, beweegbare nekken ziet men ze al van verre aankomen en kunnen zij bijna overal bij, dus pas maar op als ze in je buurt komen.

De Birdy’s zijn gemaakt van 100% natuurlijke latex ballonnen en zijn daarom 100% biologisch afbreekbaar.
Daarnaast worden alle ballonnen van de Birdy’s na ieder optreden hergebruikt.
Birdy's werkt samen met een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne dagbesteding hebben.
De kapotte ballonnen worden daar door assistent medewerkers gewassen en verwerkt tot kussenvulling, waarmee prachtige kussens gemaakt worden.

De ballondecorateur, Ferry Melis, heeft het certificaat Master Balloon Professional behaald. Hij is daarmee de eerste in Nederland met deze titel.Bekijk video   


Circus Theater Vladimir

De Dansende Beer

Nadat hij decennialang niet geheel vrijwillig gedanst heeft in diverse m.n. Oost-Europese steden en dorpen, neemt beer Vladimir het heft in eigen handen: Met een zelfgebouwde mini-draaimolen, zoals we die kennen van onze kermissen, reist hij rond door het land en nodigt kinderen uit plaats te nemen op de rug van slechts 2 figuren op de mini-draaimolen: 2 mensen. Wie heeft er niet vroeger ‘paardje gereden’ op de rug van zijn of haar vader!
Op en neer gaan ze, en rond. En nog eens rond, want het zijn maar kleine rondjes. Tot de bel gaat voor de volgende 2 kinderen. Beer Vladimir helpt bij het in- en uistappen, checkt of men goed zit en danst een beren-rondje!
Ondertussen klinkt vrolijke draaiorgel-muziek.

Bekijk video   


Bee Happy

Bee Happy is een imposante mobiele straattheater act in de vorm van een rijdende bijencarrousel en is een ode aan de Bij.
De Bij als symbool voor ook andere insecten die het zwaar te verduren hebben onder invloed van pesticiden en grootschalige landbouw.
Desondanks een vrolijk en kleurrijk gebeuren. Het karakter Mr Bij en de begeleidende imker zorgen voor het contact met het publiek.

Bekijk video   


Draak

Deze innemende opgeblazen draak is dan weer deigend, dan weer lief. Torent boven iedereen uit. Op vrolijke muziek huppelt hij voort, soms dromend en dansend, dan springt hij met duizelingwekkende vaart ineens 50 meter verder. Heeft u al eens uw hoofd in de bek van een draak gestoken? Of houdt u liever enige afstand?

Bekijk video   
Kleine Prins

Kleine Prins

'Kleine Prins' is geïnspireerd op 'Le Petit Prince' van Antoine de Saint-Exupéry (1943).
Het is een animatie-act per op een rijdende 'planetoïde' (∅ 2 m), waarop hij woont.
Uit de planetoïde groeit op gegeven moment een roos.
De verbaasde kleine prins verzorgt deze met water en aandacht. Uiteindelijk schenkt ie hem weg aan iemand uit het publiek.
Regelmatig laat een mechanische 'parkiet nachtegaal' haar lied horen. Deze vogel verzorgt de kleine prins met zangzaad.
Op en in de planetoïde zitten allerlei voorwerpen die met onschuld en 'van het leven genieten' geassocieerd kunnen worden: een kinderschoentje, een nog in een cellofaandoosje verpakte dinkytoy, tamboerijn.

Bekijk video   


Vis

Begeleid door medewerkers van Zeereiniging Neptunus BV, zwemt deze 5,5 meter lange vis statig boven de hoofden van uw publiek. Regelmatig krijgt hij een oprisping, en ontsnappen er vanuit zijn maag plastic ballen uit zijn bek. Dit als gevolg van de plastic soep, waarin hij leeft. 

Bekijk video   


Compagnie with Balls

Atharina Solo

Atharina is een menselijke pop die loopt op een mans hoge bal van bijna 2 meter.
Deze walk act in combinatie met acro-rolling en acrobatische dans kan met muziek begeleid worden.


Join the Parade – Ferdinand

Bewegingstheater. Dynamisch, Groots, en Poëtisch

Join the Parade is een niet te missen blikvanger met twee 4 meter hoge figuren. Ferdinand, een gigantisch grote poppenman, danst in samenspel met Atharina, een charmante dame, die zich gracieus beweegt op een mans hoge bal van bijna 2 meter!
Het publiek? Dat loopt er net als bij de rattenvanger van Hamelen achteraan. Deze torenhoge mengeling van poppenspel en acrobatische dans, brengt een eigen mobiele geluidsset mee. Evenwel kan Join the Parade met iedere andere (live)muziekbron, letterlijk, uit de voeten. Een intermezzo met een live band, prikkelt het publiek tot hoogstaande dansbewegingen. Gegarandeerd swingen!

Bekijk video   
Join the Parade walk act straattheater compagnie with balls

Join the Parade - Pablo

Bewegingstheater. Dynamisch, Groots, en Poëtisch

Join the Parade is een niet te missen blikvanger met twee 4 meter hoge figuren. Pablo, een gigantisch grote poppenman, danst in samenspel met Atharina, een charmante dame, die zich gracieus beweegt op een mans hoge bal van bijna 2 meter! 
Het publiek? Dat loopt er net als bij de rattenvanger van Hamelen achteraan. Deze torenhoge mengeling van poppenspel en acrobatische dans, brengt een eigen mobiele geluidsset mee. Evenwel kan Join The Parade met iedere andere (live)muziekbron, letterlijk, uit de voeten. Een intermezzo met een live band, prikkelt het publiek tot hoogstaande dansbewegingen. Gegarandeerd swingen!

Bekijk video   


Join the Parade - Jitske

Bewegingstheater. Dynamisch, Groots, en Poëtisch
 

Join the Parade is een niet te missen blikvanger met twee 4 meter hoge figuren. Jitske, een gigantisch grote poppenvrouw, danst in samenspel met Atharina, een charmante dame, die zich gracieus beweegt op een mans hoge bal van bijna 2 meter! 
Het publiek? Dat loopt er net als bij de rattenvanger van Hamelen achteraan. Deze torenhoge mengeling van poppenspel en acrobatische dans, brengt een eigen mobiele geluidsset mee. Evenwel kan Join The Parade met iedere andere (live)muziekbron, letterlijk, uit de voeten. Een intermezzo met een live band, prikkelt het publiek tot hoogstaande dansbewegingen. Gegarandeerd swingen!

compagnie with balls atharina solo


The Great Parade

The Great Parade is een swingende optocht.
Een niet te missen blikvanger met twee grote poppenmannen: Pablo en Ferdinand en twee danseressen op de bijna 2 meter hoge ballen.
Deze torenhoge mengeling van poppenspel en acrobatische dans brengt een eigen mobiele geluid set mee.
Gegarandeerd swingen!

Bekijk video   
De Wereldwandelaar walk act straattheater

Wereldwandelaar

Met de wereld aan haar voeten, gaat de Wereldwandelaar bepakt en bezakt het avontuur tegemoet
Lopend op een 2 meter hoge wereldbol ontrolt zich in de straten een reizend avontuur.
Het publiek word op verrassende wijze meegevoerd naar bijzondere plekjes op aarde.
De wereld rond in 80 dagen? Deze ontdekkingstocht volstrekt zich in 30 minuten.

Bekijk video   
KadoBuro - straattheater voorstelling

Directie & Co

Het KadoBuro

Het KadoBuro is HET buro voor kadootjes waar je blij van wordt.
Met hun stepjes en een hutkast vol mogelijke ontmoetingen, verbinden zij mensen met elkaar.
Het KadoBuro zorgt voor een zucht van verlichting, zet mensen in het zonnetje en opent hun harten.
Zij delen schouderklopjes uit en trakteren je op een moment van onthaasting.
De voorraad in de hutkast is eindeloos.
Het KadoBuro brengt lichtpuntjes overal waar zij komt.


Doublee Animatie & Theater

Klara 3, Bertus 5 en Miloe de Koe

Klara en Bertus hadden ooit een prachtig boerenbedrijf waar
op een dag de klad in kwam. Gedreven door diepe wanhoop
moesten alle koeien weg, behalve Miloe. Hierop besloot Miloe
geen melk meer te geven maar iets dat veel lekkerder is.
Bekijk video   


Frans Custers

Boyacı Hüseyin

Hüseyin is een schoenpoetser uit Istanbul. Hij is de wereld ingetrokken om zijn vak uit te oefenen. Er is echter een klein probleem: hij spreekt alleen Turks. Eigenlijk hoopt Hüseyin rijk te worden met het poetsen van schoenen. Maar dat wordt moeilijk: hij laat zich namelijk niet betalen, iedereen is zijn vriend...

Bekijk video   


Het Clowntje

Lederhosen, wit hemd, strikje en hoed. Koffer in de hand.
Met een enormiteit aan intensiteit beweegt hij héél voorzichtig, schuchter, doet soms een pas vooruit en dan weer terug. Hij gaat zijn eigen weg, en komt heel veel tegen…

Het Clowntje schittert door zijn rust. Zwijgzaam treedt hij zijn publiek tegemoet, observeert hen en kijkt, kijkt en kijkt. Het initiatief lijkt bij het publiek te liggen. Iemand geeft hem een snoepje, iets te drinken of zegt hem lieve woordjes. Of kijkt gewoon naar hem. Ook dán reageert hij op adequate wijze. Niet te groot, net genoeg. Soms krijgt men niet genoeg van zijn blik en kijkt men naar zijn kijken. Zo sterk als ijzer maar tegelijk breekbaar als glas.

Het Clowntje is te vinden op diverse buitenevenementen, zoals straatfestivals, braderieën, winkelpromenades etcetera. Maar ook als (tafel)animatie op personeelsfeesten, gala’s, beurzen, recepties enzovoort is het Clowntje een gouden greep. Natuurlijk staat hij ook voor speciale opdrachten klaar.
Wie durft in een tijd van snelle televisieseries, spectaculaire voorstellingen en schitterende shows nog het kleine kwetsbare theater van het Clowntje te presenteren?

Het Clowntje speelt uitsluitend voor volwassenen.

Bekijk video   


Miep

Miep is een boerin uit het Limburgse Siebengewald. Ze woont daar samen met haar man Toon. Af en toe gaan ze er, om op adem te komen, één of meerdere dagen op uit, want het valt niet mee al het werk op de boerderij. Miep zoekt dan leuke activiteiten op om mensen tegen te komen. Want ze babbelt graag, héél graag. Getooid in een groene loden mantel en met een tas overladen met groenten, sjouwt Miep door de menigte. Met haar volumineuze schelle stem houdt ze de mensen op de hoogte van haar mening. En die heeft ze. Op een voor haar natuurlijke wijze weet ze iedereen met haar mening te overdonderen. De bezoekers aan uw evenement zullen door Miep in haar leefwereld worden opgeslokt.

U kunt Miep tegenkomen op alle mogelijke buitenactiviteiten zoals straattheaterfestivals, braderieën, winkelpromenades etcetera. Maar ook op personeelsfeesten, gala’s, beurzen, recepties enzovoort is Miep inzetbaar. Ze zal de mensen hartelijk ontvangen en hen informeren over de tarieven van de consumpties en de tijd waarop het broodje kroket geserveerd zal worden.
Wilt u een goed excuus om uw congres te onderbreken of wilt u wat lawaai op uw seminar, dan is Miep een goed middel.
Tevens staat Miep voor alle speciale opdrachten open, vul maar in!

Bekijk video   


Schmörl Bratz

De excentrieke Schmörl Bratz is altijd onderweg met een zware zak vol wetenschappelijkheden op zijn rug.
Hij komt van nergens, blijft niet lang hangen en gaat vervolgens snel weer nergens naar toe.
Hij heeft van alles te vertellen en mompelt er flink op los. Onsamenhangende verhalen waar je maar een touw aan vast moet zien te knopen; hij schijnt van ver te komen. Vol overgave reist hij met zijn bagage over berg en dal naar onbekende bestemming die hij blijkbaar nooit zal bereiken. Met zijn wat merkwaardig loopje en bewegingen onderzoekt de vriendelijke goedhartig oude man zijn omgeving om vervolgens toch weer door te gaan.

Bekijk video   


Votre Zjean

Zjean is sinds jaar en dag lakei en verstaat zijn vak als geen ander. Met overdreven gladheid bewerkt hij zijn publiek. Het doel is altijd het versterken van zijn eigen maatschappelijke en financiële positie die echter minder hoog is dan hij zelf wil laten voorkomen. Hij schuwt daarbij geen enkel middel en dus moeten mensen van stand met een maatschappelijke en financiële positie op hun hoede zijn.
Met “Votre Zjean” presenteert Frans Custers een lakei ten voeten uit. Hoe sluw en onberekenbaar Zjean ook is, hij behandelt iedereen altijd met respect.
“Votre Zjean” is uiterst geschikt als entree act voor feesten en recepties.
Hendrik & Co

Car o Chienno 2.0

Less talking, more coffee…

Niemand weet waar ze vandaan komen, deze knotsgekke brabbelende koffiemakers.
Hun vernuftig gebouwde machine doet er ruim 20 minuten over om 1 kopje koffie te zetten! 
Niet meteen geschikt dus voor een koffietafel na een begrafenis, maar wel erg leuk om deze heren op uw festival hun geniale uitvinding te laten demonstreren... 


Krist Doo Festivaltheater

Golila

Golila, de lila gorilla, is een bijzonder zeldzame verschijning, er is namelijk maar één lila gorilla op de hele planeet !
Golila is een sociale aap: nieuwsgierig en zachtaardig. Dit lieve beest houdt van spelen, al is hij soms ook erg lui.
Golila 2 350 x 233

Bekijk video   


Snowflake, de Albino Gorilla

Snowflake is beroemd geworden als de enige bekende Albino Gorilla ter wereld. Het is een vrolijke en vriendelijke aap.
Je mag hem een knuffel geven, hij is heel zacht en fluffy.
Snowflake gaat graag naar festivals, het is echt een feestbeest!

Bekijk video   
Puppet Dogs street theatre

Lukasz Puczko Marionettes

Burek

Burek – The Dog Marionette is een voorstelling volledig gebaseerd op improvisatie.
Deze marionet breekt de meeste regels van de standaard marionet.
Het is een zeer dynamische pop en voor je weet wat hij nodig heeft is hij al op een andere plaats, vechtend met een andere, echte, hond of aan het spelen met kinderen.
Het is een uitstekende gelegenheid voor mensen die bang zijn van honden, als soort therapie, want hij lijkt heel sterk op een echte hond.
Groot plezier zowel voor kinderen als voor volwassenen!

Bekijk video   


Marysia

Marysia – “De Reuze Kip” is een volledig geïmproviseerde loop act.

De kip is een originele biomechanische pop gebaseerd op biomimische bewegingen, waardoor het als echt aanvoelt en het een hoog niveau van entertainment biedt. Marysia is uitgerust met "gezichts" mimiek (de snavel en oogleden zijn mechanisch) en met volledig functionele vleugels. De snavel en ogen worden verlicht door LED om het uiten van emoties tijdens bij donker te verbeteren. De kip voelt extra echt aan dankzij 13.000 echte veren.

Marysia is leergierig, knuffelig, grappig en weet je gemakkelijk te verrassen met haar humor.
Als ze blij is, klappert ze met haar vleugels en strekt ze zich uit tot 3,2 m hoogte. 
Marysia is de meest vrije uitloopkip ter wereld.Bekijk video   


Martin Forget

Martin Forget is mimespeler, clown, entertainer-acteur en straatartiest. Hij maakt animatie-acts en voorstellingen die interactief zijn en worden gekenmerkt door krachtige visuele humor. Met een gebaar, een geluid en een gezichtsuitdrukking wordt deze acteur uw vader, buurman of collega, en misschien uzelf! Martin bekijkt u zoals u hem bekijkt. Hij zet u als het ware een enorme spiegel voor.

Broer en Ik

Teun en Ted zijn een onafscheidelijke tweeling. Alles wat ze in het leven doen, doen ze samen en met plezier.
Maar de tijden veranderen, Teun voelt steeds meer de last van zijn broer Ted op zijn schouders.
Dat valt hem zwaar en dat is te merken! Dat ze daarmee de aandacht trekken maakt het er niet gemakkelijker op.
Mocht u Teun onderweg tegenkomen, aarzel dan niet om hem van zijn last te bevrijden, al is het maar voor een paar seconden.
Hij zal u zeer dankbaar zijn.

Bekijk video   


Moeders Mooiste

Hallo, ik ben Lilly en dit is MIJN BABY: Tommy.
Met trots draag ik hem op mijn buik. Tommy is nog geen jaar oud, maar hij kan al praten, lezen, schrijven en tot tien tellen.
Hij is een heel speciale baby: Tommy heeft veel humor, hij is mooi, lief, aardig en altijd vrolijk.
Ik wil niet opscheppen hoor, maar Tommy, MIJN BABY, is hoogbegaafd, slim en hyperintelligent.

Bekijk video   
Men-Alien

Al eeuwenlang vragen mensen zich af: bestaat er leven op andere planeten?
En als het bestaat, hoe ziet zo’n wezen er dan uit? Nu is het mysterie eindelijk opgelost.
Het bewijs is geleverd: ruimtewezens bestaan! Een van hen is namelijk geland op aarde: de MEN-ALIEN.
De MEN-ALIEN is geen groen, klein, mager mannetje met grote ogen en een kleine neus.
Nee, dit wezen uit de kosmos ziet er heel anders uit dan we tot nu toe dachten. Hij heeft maar liefst drie hoofden, vier gezichten en een heel aantal benen.
De hele dag snuffelt hij rond en raakt hij alles en iedereen aan, want hij is nieuwsgierig naar u!
Kan dat zomaar? Is hij niet gevaarlijk? Kom dat zelf maar zien... de MEN-ALIEN!

Bekijk video   
Space-Ci-Men

Space-Ci-Men

Space-Ci-Men is een groep van vijf robots.
Ze wandelen rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegen komen. Zij zijn nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hun kijkt.
De robots weten niets van de menselijke soort, maar ze leren snel en slaan alles op op hun harde robotschijf.
Space-Ci-Men, waar komen ze vandaan, wat willen ze??? Niemand weet het!!!

Bekijk video   


De Boodschapper

Een man loopt met een stapel pakjes over straat: 
het zijn er meer dan hij van plan was te kopen.

Bekijk video   
De Kofferman - walk-act

De Kofferman

Hij wil op reis maar zijn koffer niet!

Bekijk video   


De Levende Plant

Zet deze levende plant op uw feest, congres of in uw winkel en u kunt er zeker van zijn dat ze niet onopgemerkt zal blijven!!

Bekijk video   
De  Struisvogel en de Dompteur

De Struisvogel en de Dompteur

In complete symbiose en disharmonie rennen, springen en struikelen ze van voor naar achter en van links naar rechts. Wie heeft hier eigenlijk de controle? Als u ze ziet aankomen, zet u dan even een stapje opzij, want een struisvogel is gevaarlijker, nieuwsgieriger en aanhankelijker dan u denkt.


De Charmeur

Hij wil best zijn bloemen weggeven maar aan wie... dat weet hij niet want er is altijd een mooier iemand aan de andere kant van de straat.


De Krantenverzamelaar

Rond, rond, hij loopt rond op zoek naar uw foto in de krant. (Deze man gaat op zoek naar foto's van voorbijgangers in zijn superdikke krant. De krant is zo dik dat hij er af en toe de controle over kwijtraakt. Wilt u hem een handje helpen met opruimen? Weet wel waar u aan begint, want de chaos kan nog groter worden!)


De Verhuizer

Deze man heeft maar één doel: alle dozen moeten op tijd bezorgd worden. Lopen met een stapel dozen van twee meter hoog is niet gemakkelijk. Hoe kom je bijvoorbeeld door de deur?


Marc Heijnen Sopacuwa

Fietsman

Een speciale theatrale verschijning.

Op zijn fiets rijdt hij door dorp en stad.
Met de vlag in de hand een aankondiging van vooraf, tijdens of erna.
Waarschuwing: grote kans op verwondering.

Een vlag van uw festival, bedrijf of andere bijzondere gelegenheid kan worden ingezet (op aanvraag).


Weg van Alles

De kunst van de ont-moeting.
gelukkig met zijn auto
genoeg problemen op de route 
om zich mee te vermaken

Met gepaste afstand alles omvattend rondrijdend improvisatie theater.

Bekijk video   


MaTTo straattheater

Signore Misurare

Een wijze heer met een evenwichtig uitgemeten act zet je aan het denken. 
Wat onze gedachten waard zijn, kunnen we alleen meten als we ze hebben onthuld.


Merkel & Vannix

Dragon!

De wetenschap staat voor niets, een wereldwijze professor en zijn kundige assistent brengen ons de resultaten van hun baanbrekend onderzoek: een echte draak! Die zij van ei af aan met behulp van een zelf geconstrueerde broedmachine hebben uitgebroed en opgevoed. Maar hoe breng je een draak tot vlammen? Wees getuige van een les vuurspuwen voor beginners met grootse gevolgen.
Dragon close up dragon
De Dodo-O-ologen straattheater

De Dodo-O-ologen

De wetenschap staat voor niets, een wereldwijze professor en zijn kundige assistent brengen ons de resultaten van hun baanbrekend onderzoek: de laatste dodo's.
En omdat de laatsten de eersten zullen zijn zoeken ze uw hulp: avontuurlijke vaders, broedse moeders en kinderen die goed kunnen stilzitten zijn ideaal.
Laat deze twee heren u voorlichten in de vele wonderen en voordelen van de kweek van deze zeldzame vogels.
Jøttnjøl mobiel straattheater Puppetry

Jøttnjøl

Jøttnjøl komen van ver. Waar ze vandaan komen weet niemand, en waar ze naartoe gaan weet men al evenmin, maar nu zijn ze hier.
Hun nieuwsgierigheid is zo onstuitbaar. Zij snuffelen aan het leven, uw leven en verwonderen zich over wat u achterlaat en wat u meedraagt.
Wie bewaart zijn schatten nog die hij vroeger aan het strand vergaarde? Wie heeft ze nog; de allereerste knikker, of juist de laatste, een paperclip, een gedroogd bloempje, een gelukssteen, gewone ongewone dingen, persoonlijke schatten waar in een grotemensenleven geen plekje meer voor gevonden kan worden.
Jøttnjøl zorgen graag voor uw en hun schatten, zij hebben plaats genoeg, op zoek naar immer meer struinen zij stad en land af op zoek naar de ultieme ervaring van geborgenheid. Een bijzondere ontmoeting, die in ieder geval in uw hart ruimte zal vinden. Jøttnjøl.


Bekijk video   

Bekijk video 2
Pêt-à-Porter mobiel straattheater Puppetry

Pêt-à-Porter

Max de hoornaap voelt zich eigenlijk overal thuis; hij is makkelijk in de omgang, zindelijk, wasecht en kreukvrij, het ideale huis-tuin-of-keuken dier.
Dit unieke dier reist met zijn trouwe oppasser "Porter" van dierentuin naar dierentuin, maar of ze hem ergens willen houden?
Een mobiele figurentheater straat act met één speler en één pop(penspeler)

Bekijk video   

Ruut van Hooft

Ruut van Hooft heeft een zeer uitgebreid repertoire aan theatrale mogelijkheden. Naast zijn clownstheateraanbod zoals bijvoorbeeld: De Boxer, Solo Simpel, Der Baloenenenknakker en Madam Moisa, creëerde hij ook veel animatiefiguren ofwel de typetjes voor tussen het publiek. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Dr. W.T.P. van der Stulk, Jan Tenne, Jan de Bredeman, Ing. Maart van Splundert en nog veel meer…
Door de jarenlange ervaring in dit vak en het regelmatig bijscholen in binnen- en buitenland waakt hij ervoor alert te blijven en zo de frisheid in zijn werk te houden. Hij houdt van de eenvoud en de interactie met zijn publiek.

Bep Vogelaar

Bep Vogelaar is een rare Boswachter.
Hij heeft zo zijn rare verhalen over vogels die er ooit waren en waar hij naar op zoek is.
Zo is er de Tuinfluiter een zeldzaam exemplaar met groene pootjes en dubbele onder-vleugel , maar ook de groene Sparnuit, blauw gevederd met trompetsnavel. 
Ach ja, een rare snuiter die Bep maar na zijn verhaal over de kleine kabouter die zijn veter gestolen heeft, terwijl hij een tukje deed, beginnen je toch weer in kabouters te geloven want hij heeft het rode puntmutsje als bewijs.

Jan Tenne

Jan Tenne doet verslag van uw evenement, festival of waar dan ook. 
Met Gerrit-in-de-lucht houdt hij de luisteraars van Radio Dinteloord op de hoogte. 
Bent u aanwezig, dan legt hij dat vast, zo nodig met zijn super-8 camera.

Boer Bert met Stien op stap

Je zal het maar meemaken. Plots sta je midden in de stad, of waar dan ook, oog in oog met een koe met daar bovenop een boer.
Een koe met hoorns en zonder labels notabenen! Dat is toch bijzonder. Koe Stien loeide op een dag: Ik wil er op uit.
Dat is best, zei Boer Bert, maar ik ga er echt niet naast lopen! En zo geschiedde.
Een grappige straat animatie act met veel geloei en een nauwelijks te verstane boer.

Bekijk video   
De L’exfare

De Tambour-maître P.H. van Galen laat zijn passie niet los. Muziek op vol en marcheren maar!! Deze animatie is een hommage aan Lex Maes (1947-2002), een groots éénmans straattheaterspeler met een veelheid aan unieke animaties.

Ing. Maart van Splundert…

Geruchtmakende Animatie
Gezeten in een rolstoel maakt hij de omgeving tot zijn bezit. Aan deze man van 78 jaar moet u geen aandacht besteden en vooral zien te ontwijken. Chagrijnig, schreeuwend en op iedereen foeterend maakt hij een ieder die voor zijn voeten komt, het leven moeilijk. Elke opmerking is verkeerd ook al is deze positief. Van Splundert dopt zijn eigen boontjes wel.

Madam Moisa

Gezellige animatie
Deze clowneske pompeuze verschijning babbelt je de oren van je hoofd en steekt op een gezellige maar bijdehante manier haar neus in uw zaken.. Is er ergens een feest, festival, opening of noem maar op dan is Moisa, voor bekenden, een welkome aanvulling in de feestvreugde.

Bekijk video   
De L’exfare straattheater walk-act

Spheric E-motion

Nebula Swing

Grappige personages in hun eigen wereld willen met je spelen.
Ze maken dansspelletjes, beweginsdansen - sierlijk, verrassend; de personages roepen emoties en zachtheid op. 

Een prachtig welkom voor uw gala. Een verbazingwekkend moment voor uw festival. Een sterke impact op uw beurs. Een verrassende tijd voor uw evenement. 

Walk-act
Met 1 tot 8 bubbles
Duur: 15 minuten

Op verzoek kunnen kleuren van jurkjes en confetti in de bubble aangepast worden.

Bekijk video   
Duo Douce

Stephworx

Duo Douce

Dit hoofdloos stel is een ware giller.
Een hilarische slapstick animatie met veel improvisatie en interactie.
Ze zijn op zoek naar elkaar... en hebben soms n beetje hulp nodig van het publiek.
Als ze elkaar eenmaal gevonden hebben voelen ze zich weer compleet... nou ja bijna dan.
Las Madamas Muertas

Las Madamas Muertas

Een sfeerrijke, kindvriendelijke, kleurige act vol interactie met humor en beweging.
Een eye- & earcatcher met een hoog esthetisch gehalte.
Deze oogstrelende, luchtige Madamas dartelen zwevend door het leven.
Hun vrolijke, sierlijke skeletgezichtjes glijden mysterieus langs je heen.
Ze spelen, flirten en palmen je graag in met hun macabere dans.
Volg ze en zie wie ze zijn: chique, artistieke dames uit de dood, opgestaan om zich levendig te vermaken met de mensen.
Luister naar de bijzondere muziek die om hen heen vlindert: het geluid van hun mystieke wereld.

Bekijk video   


Man zonder Hoofd

Kijk daar ! een Man zonder Hoofd.
Strak in het pak, op zoek naar contact.
Dwalend door de straat is hij op zoek naar een goeie kop; 
dus pas maar op!

Bekijk video   


Sven Roelants

Agent Nr. 16

Het lijkt of dit non verbale personage rechtsreeks uit de stomme film komt gereden.
Agent Nr. 16 verplaatst zich op een ludieke step uit de tijd van toen, die voorzien is van alle toeters en bellen.
De begeleidende muziek is heel bepalend voor zijn bewegingen, expressie en gedrag.
Als Agent Nr. 16 de orde probeert te handhaven doet hij dat op een zeer ludieke wijze en soms met een vleugje romantiek.
Hij is op zoek naar jonge boefjes en probeert ze van de straat te halen, wat tot zeer hilarische situaties kan leiden.

Agent nr 16 is een geestige act waar clownerie en circustechnieken in elkaar verweven zit .

Agent nr 16 349 x 350

Bekijk video   
Lange Guust Sven Roelants

Lange Gust

Lange tenen, lange benen, dansen, bewegen
Een trottinette, een claxinette
Jongleren, improviseren, rode neus - geen keus
Wielen bewegen, kom je mee?
O-wie-wat-waar? Daar! Laaaaaaaaange Gust!

Bekijk video   
Marcel Cyclette

Marcel Cyclette

Charmeert op zijn jazzy velo-hybride vol snufjes en joli bibelots.
Zijn cyclette fantastique werkt op zonne-energie en energie des jambes maar vooral,
très important, op l’énergie des femmes.
Met galanterie verleidt hij vrouwelijk schoon op zijn velo, het vermogen versterkt, de turbo slaat aan...
Voor de mannen heeft hij liqueur, cela réchauffe le coeur.
Uit zijn gracieuze pijp vlamt vuur, licht het hart en de omgeving op.
Boomlange Marcel Cyclette verrast en verlokt, verwarmt en verovert finaal een lach op je gelaat.

Sven Roelants 347 x 260

Bekijk video   


Professor Kazimir

Deze vermakelijke professor staat erop zijn kennis te delen met iedereen, of die nu wil luisteren of niet.
Kazimir heeft vele talenten en gaven, niet in het minst die van alwetend ziener. 
In zijn mystieke bollen ziet hij dingen die voor ons, gewone stervelingen, verborgen blijven.

Bekijk video   
Rider Mo

Theater Altrego

Rider Mo

Mo komt op zijn Harley vergezeld van 2 bodyguards, die zorgen voor de veiligheid voor het publiek. Vooral voor alleenstaande vrouwen...

Bekijk video   
Sir Bones

Sir Bones

De oude rockster Bones (Sir Bones) heeft een auto ongeluk gehad. Een gebroken been bindt hem voor een paar weken aan een rolstoel.
De World Tour van zijn band werd daarom afgelast, zodat hij de hele zomer vrij heeft. Gelukkig hoorde hij van uw prachtige festival: wat een geweldig idee voor een vakantie!
Nu is hij hier en twee heren van de security-afdeling van het Theater Altrego begeleiden hem door de stad.

Bekijk video   


TukkersConnexion

Last Minute

5, 6, 7… De klokt tikt door. De kolderieke figuren van Last Minute willen alles uit het leven halen! Maar ook zij krijgen geen grip op de tijd, ze worden afgeleid, treuzelen, verliezen hun aandacht, een koffer wordt vergeten en vervolgens staan er weer allerhande obstakels op hun route. Ook al hebben ze minuten lang verzaakt, de tijd terugdraaien lukt niet. Dit bonte gezelschap neemt een loopje en laat jou lachen over datgeen wat jou in het dagelijkse leven óók zo uit het ritme haalt.Het is een dynamische walk act waarbij de karakters in sneltempo aan het publiek voorbijgaan.

Bekijk video   
F.I.S.H.

Levensgrote vissen, die met een grote dosis zichtbare fantasie aangedreven worden door tandwielen, kettingen en raderwerken.
Half vis, half machine; zoals Jules Verne het destijds had kunnen voorspellen en beschrijven.
Vol humor worden de drie kleurrijke vissen bereden door de straffe Kapitein, de punctuele Cartograaf en de olijke Kok.

F.I.S.H. 2 349 x 144

Bekijk video   
Go on Parade

Met veel ceremonieel vertoon installeert Go zich op haar post. Voldoet eenieder aan haar keuring, zijn er zaken die niet door de beugel kunnen, loopt iedereen in de pas? Met een scherp oog voor detail checkt deze Majoor haar tijdelijke garde en zet op charmante wijze  in een oogwenk de situatie naar haar hand.
Is iedereen klaar? Ga dan mee met Go on Parade.
TukkersConnexion Go on Parade 350 x 183 2

Bekijk video   
Go Solo

Go Solo

Klein maar dapper met truck en trailer. In haar uppie en onafhankelijk reist zij over de hele wereld.
Klaar om te stralen voor groot publiek in haar eigen piste. Het is geen circus, geen theater, geen dans maar gewoonweg geniaal.
Grappend en grollend windt zij het publiek om haar vinger met ogenschijnlijk gemak.
Haar trucs zijn onverwachts en speels. Scherp improviserend van hard naar hartbrekend. Go Solo; een klein spektakel.

Go Solo is een straatperformance maar ook geschikt als walk act met korte voorstellingsmomenten.

Bekijk video   
Hippocampus mobiele straattheater act

Hippocampus

Muiterij op het vasteland. Gladiatoren te zeepaard trekken ten strijde als waren zij Neptunus, of Spartacus, of toch Ben Hur. In defilé dobberen deze kornuiten gebroederlijk over de woelige baren. Tót de lansen worden getrokken en de degens worden gekruist. In oerkreten bazelen zij onverwacht lachwekkende one-liners. Hier geldt alleen het recht van de sterkste. Zal de strijd met het legioen op tijd in de minne worden geschikt? No guts, no glory!

Bekijk video   


Spiegel

Als uit een Paleis ontsnapt waadt een parmantige gestalte rond en
rond. Nieuwsgierigheid opwekkend in een absolute verstilling tot een treffen
met omstanders zich aandient. Het serene beeld van een gedaante met een
tafel en een kruk komt in beweging, een omstander wordt gewenkt om plaats te
nemen. Wat dan gebeurt kan men niet voorzien. De tafel steekt zijn mening
niet onder stoelen of banken. Een oogverblindende reflectie met de
werkelijkheid.

Bekijk video   


Son of Man

René François Ghislain Magritte (Lessen, 21 november 1898 – Schaarbeek, 15 augustus 1967) was een Belgisch surrealistisch kunstschilder.
Door ons telkens te bevragen en als het ware te misleiden, dwingt Magritte ons over kunst na te denken.
Dit karakter is geïnspireerd op het surrealistische en ongrijpbare karakter uit zijn werk 'Son of Man'. Het mysterie krijgt een vervolg...

Performance inzetbaar als solo of duo.
World Statues 2009;  Nederlands en Wereldkampioen

Oranje Stewardess

Druk. druk, druk... Deze stewardess is zeker niet te vergelijken met andere levende standbeelden (of cabinepersoneel).
Deze oranje verschijning heeft een merkwaardige kijk op serviceverlening.
Hyperactief maar kordaat volgt ze haar eigen gebruiksaanwijzing.
Zij ziet in elke uitdaging een kans als zij niet al druk doende is met totaal andere belangrijke zaken...


Bekijk video    orange lady / orange frau / vliegensvlug
Vannix Theater DonQzot

Vannix Theater

DonQzot

Wie gelooft er nu nog in dromen?
Dwazen, een wereld vol dwazen.
Maar, wie is er nu de dwaas?
De edelman DonQzot de la Mancha.
Een dwalende ridder op zoek naar zijn gedroomde geliefde Dulcinea. Voor haar wil hij het onrecht in de wereld bestrijden en gaat hij zijn windmolens te lijf.
Op zijn trouwe paard Rocinante beleeft hij de meest fantastische avonturen. Zijn dienstknecht Sancho Panza sjokt er op zijn ezeltje achteraan en probeert
de wanen van zijn meester zo goed als hij kan, in toom te houden. Tevergeefs!
De voorstelling is knuffelbaar, kindvriendelijk, narrig dromerig, confronterend, opgewekt en altijd op zoek naar ware liefde. Dus wie weet...!


Ferdinand & Louise: Vergeten koffers

Twee piccolo’s lopen rond met een bagagetrolley vol koffers. Vergeten koffers die nog ‘leven’ in zich hebben. Koffergeheimen en herinneringen aan vervlogen tijden. Toch nog niet vergeten…
Ferdinand en Louise zijn de laatste piccolo's van dienst. Zij dragen nog altijd de zorg voor de koffers die vergeten zijn. 
Elke vergeten koffer heeft een verhaal, van een vergeten leven.
Ferdinand en Louise geven de toeschouwer een kijkje in rare, trieste, romantische, absurde, ontroerende en waargebeurde verhalen.
Iron Wings straattheater mobiele animatie

Abacus Theater

Iron Wings

De nieuwe ridders van de drakenorde zijn verrezen. Als ware nazaten van koning Sigismund trekken zij ten strijde om het onrecht in de wereld uit te bannen. Met hun bizarre 'drakenvoertuigen' nemen zij voor één dag bezit van de stad. Wee de onrechtvaardigden, de charlatans, de klaplopers en ander gespuis. Zij worden aan de ijzeren draak gevoerd en verdwijnen voorgoed in zijn holle maag.

Bekijk video   
Steamroadsters

Dreigend klinkt gerommel uit de buik van een mechanisch beest.
Zuchtend en knarsend zet het gevaarte zich in beweging.
Het geluid van de dampende machine gaat langzaam over in een hypnotische cadans.

De machinist, hoog op z’n steamroadster heeft geen oog voor de dingen om zich heen.
Zijn gedachten tijdloos, zijn blik priemend in de verte, zijn bestemming een ongewis avontuur terwijl de wereld onder hem door rolt.
Een tijdperk van ooit geleden trekt voorbij en verdwijnt achter hem in zwarte rokende wolken....collage steamroadsters 350 x 125

Bekijk video   
Abacus straattheater timecruisers

Surrealistisch mobiel straatheater

Timecruiser solo

Timecruisers

de tijd raast
als oneindig voorbij
beelden flitsen links en rechts
van eeuwen verstreken
en nog te gaan
van lang uitgestorven
en nog te ontstaan
op lichtsnelheid
vol in de remmen
de tijdreiziger temt zijn machine
en stopt heel even
hier, vandaag
op 't snijvlak
van toekomst en verleden.


De Timecruisers zijn reusachtige fantasievoertuigen en steltlopende creaties die de tijd trotseren. Ze lijken te zijn ontsnapt aan de verhalen van Jules Verne. Techniek uit heden, verleden en toekomst komt samen in deze gevaarten. Grote wielen, vleugels en straalmotoren symboliseren de snelheid die volgens Einsteins theorien nodig zou zijn om te tijd te bedwingen.

De machines zijn voor een deel gemaakt van gerecyclede materialen. Wie goed kijkt ziet diverse onderdelen die gered zijn van de schroothoop en een tweede leven tegemoet gaan. En voor wie nog twijfeld; ze rijden echt en worden bestuurd door de tijdreizigers die op drie meter hoogte een fantastisch overzicht hebben.

''De Timecruisers reizen met duizelingwekkende vaart langs eeuwen van menselijke beschaving en relativeren ons hectische bestaan tot een flitsende videoclip die voorbij raast in de evolutie van de aarde.''

Bekijk video   
Wastelanders parade

Wastelanders

Deze piraten van de toekomst leven van het afval van de 'huidige beschaving'. Met hun kunstzinnige voertuigen, geconstrueerd uit schroothoop materialen, 'zeilen' zij door de straten op zoek naar alles wat van waarde is. Hun begrip van waarde is ruim, dus hou uw kinderen thuis en sluit deuren en ramen. De Wasteland Parade komt !


Bekijk video   
ACTUA Produccions Les Nomades walkact

ACTUA Produccions

Les Nomades

Twee immens grote, kleurrijke wezens zorgen voor een prachtig visueel spektakel.
Mooie grote fantasie figuren, lief voor kinderen en plezierig voor ouderen.

LES NOMADES 349 x 192
Petit Lilo

Little LILO

Wie heeft er nooit een wens gehad om een hond te hebben?
Maar wees gewaarschuwd kinderen en mama's en papa's. LILO is erg groot en past niet in uw huis!
little LILO is een gigantisch pup vol energie en hij is echt ondeugend. Hij komt naar je stad om met iedereen te spelen!
Gooi het bot en hij zal het halen en terugbrengen! Gooi met zijn gigantische bal en hij zal er achteraan rennen! Roep hem bij zijn naam en hij komt naar je toe.
Het grote bot en de grote bal en de muziek maken van little LILO een familie schouwspel vol verrassingen.

Bekijk video   


Ami6

Ami6 maakt deel uit van een serie interactieve oldtimers geschikt voor kunst gerelateerde festivals en evenementen.
Een Citroën met een flinke dosis positivisme danst, flirt en vliegt over straat.
Een straatfenomeen met een eigenwijze persoonlijkheid speelt met het publiek, verrast en schept verwondering.

Bekijk video   


Bartenders d'HellLuxe

Een mobiele, hilarische & interactieve act waarbij het publiek een mix wordt aangeboden van grappig-misleidende drankjes & sapjes, verrassende interactie, aanstekelijk buldergelach voor & door publiek!
Pure interactie, gesmaakt door jong en oud, gemarineerd in ’n medley van gekende deuntjes, in ’n gepast “metal”-kleedje gegoten!
Deze gezellige “blender” van Hell zal ieders hart & lachspieren aantasten!

Bekijk video   
De Bloemenmeisjes mobiel straattheater

Bloemenmeisjes

Deze twee vrolijke dames zijn zeer gevarieerd inzetbaar. Tijdens de ontvangst brengen ze de gasten meteen in de juiste stemming. Kenmerkend zijn hun frivoliteit, hun opgewektheid en hun speelse bewegingen. Al dansend brengen deze energieke dames
veel kleur en fleur tussen de gasten. Een absolute sfeermaker !!!
Mobiel straattheater De Hartjesmachine

Brocéliande

Machineurs verschijnen met hun rammelende, puffende, piepende en krakende Machine en produceren snoepjes, zand of sneeuw. Wat wilt u dat hij maakt?

Hartjesmachine

Graag komen de hardwerkende machinearbeiders met hun hartjesmachine uw
hart veroveren. Liefdevol mengen zij de ingrediënten: zoete suiker, een flinke
schep liefde en een snufje oprechte aandacht. De machine puft, knarst, stoomt en
kraakt, de hartenklop van de raderen klinkt. Een draai aan het juiste rad, en
enige heerlijke zoete snoephartjes komen tevoorschijn.
De machinewerkers laten harten smelten….in de monden van uw gasten!
Mooie winteract: De Sneeuwmachine

Snømasjinen

Drie wetenschappers van de Naturvetenskapliga Uniforstitet Kristallavalla hebben een machine ontwikkeld waarmee zij sneeuw kunnen maken (Snømasjinen / Vlokvormer)
Grad Celsus, Frost Farnhit en Minus Kelvini stoppen regelmatig, verzamelen een publiek om zich heen om de experimenten te kunnen bijwonen (wie weet mag er wel iemand assisteren). De metingen worden verricht, pratend in jabbertalk Kristallavallansk worden alle knoppen en wijzers ingesteld, en volgt een korte sneeuwbui over het publiek.

Bekijk video   


Zandmachine

Een procedé waar de Machineurs jarenlang in het grootste geheim aan hebben gewerkt. Het maken van... schelpenzand.
Ze beheersen het proces inmiddels zodanig goed dat ze ook gekleurd zand kunnen bereiden. Hiermee kan een afbeelding of bedrijfslogo naar wens gestrooid wordt; een fascinerend proces waar uw gasten graag naar kijken.


Bonpardon

Fou d'amour

Fou d'amour vertelt het verhaal van een excentrieke straatclown voor wie het spel der liefde geen geheimen kent. Een playboy avant la lettre in het personage van cupido. Deze amoureuze liefdesengel dompelt je onder in de sfeer van de jaren twintig en bezorgt je kriebels in de buik. Of deze kriebels door de liefde of de lach komen, laten we jullie graag zelf beleven.
Met zijn retro step en op vrolijke swingmuziek doorkruist deze speciale verschijning uw evenement. Wat volgt is een rollercoaster aan interacties en improvisatie. Vrolijk ludiek straattheater waarbij niemand veilig is voor de amoureuze acties van deze bizarre cupido.

Bekijk video   


Compagnie Albédo

Les Tony's

Ze komen ietwat dom en bruut over. Houden alles in de gaten, willen precies weten hoe het zit. Elk mogelijk veiligheidsrisico wordt aan een diepgaand onderzoek onderworpen.
Safety First!
Alles wat er ook maar enigszins verdacht uitziet, en dat vinden ze nogal snel, is… verdacht.

Bekijk video   
Odil straattheater mobiele walkact

Les Contes d’ Asphaldt

Odil

Een feeëriek vrouwtje is met een uniek en eigenzinnig skelet onderweg, op zoek naar een laatste rustplaats ergens tussen hemel en aarde.
Touwen, katrollen en tegengewichten maken van dit ingetogen schouwspel een visueel aantrekkelijk en intrigerend feest, terwijl er door de botten en knoken een zachte soundscape waait die de sfeer ondersteunt .
De toegankelijke non-verbale interactie tussen de marionet en de manipulator ontroert publiek.
Aangepaste verlichting maakt het ook mogelijk om 's avonds een tochtje te maken en draagt zeker bij aan het intieme karakter van de act. 

odil-1

Bekijk video   


Duo Abbraccio

Marcel & Harry

In een chaotische wereld stuwen twee ludieke personages Marcel & Benny, zichzelf vooruit met hun speelse verwondering voor iedere individu.
Hun nieuwsgierige blik gidst hen in de ontdekking van alledaagse kleine dingen die ze graag delen met de ander.
In het flowmoment, in wat ze SAMEN doen met de ander in het hier en nu, vinden ze uiteindelijk verbinding en geluk!
Humor, ontroering, rust, verwondering en hopla... de Marcel & Benny, gaan verder op pad, zoekend, luisterend en kijkend.
Niemand weet wat nog komen gaat.
Maar iedereen weet … hun geluk kunnen ze delen … met Marcel & Benny.

Een fysiek theatraal clownsspel met acrobatie en interactief straattheater.
Een originele, unieke eigen taal die tegelijkertijd universeel en herkenbaar is.
Bababoons

BABAboons

Deze twee ludieke schepsels gaan op zoek naar wat hen prikkelt: de mens!
Met ophitsende geluiden en bewegingen leggen ze contact met ieder wezen en kleuren ze het straatbeeld tot hun paradijs!

Bekijk video   


Hernest & Zamiel

Twee bizarre, intrigerende pinguins die ieder op alle geks verrassen. Absurde mimiek en kinderlijke speelsheid brengen verwondering, onverwachte bewegingen, geluiden en confrontaties werken op de lachspieren ... Kortom: Hernest & Zamiel brengen het zonnetje ... euh, ... de zuidpool in huis!Bekijk video   


Hug You!

Zijn ze er?
Ze zijn er!
Plots... naast je, voor je auto, op je schoot... of ze nemen je mee waarheen ook!
Hug You! zijn twee bizare en absurde personages die maar al te graag interActief met de toevallige voorbijganger omgaan. Ze bouwen scènes op waarin men verzeild in liefde, hartelijkheid, ontvoeringen, chaos,... of sterfmomenten, misschien wel vlak voor jouw ogen.
Tot ze er plots niet meer zijn!
Deze act is volledig opgebouwd uit improvisaties met en rond de toevallige voorbijganger.
Op een gewaagde wijze, maar met subtiele humor!

Bekijk video   


Toreros Lanudos

Deze twee wollige torero's, ontsnapt uit de straten van Pamplona, maken elke straat tot hun arena. Ze begeleiden, kanaliseren, dagen uit en bevechten er elke passant met hun wol.
Haken ze zich vast aan de massa, wordt het een bijeendrijven van een integrale veestapel of gaan ze op jacht naar net dat ene individu dat is afgedreven van de kudde?

Hun wollige aanpak spreekt voor zich...!
El Capstok

De Vliegende Hollander

Magie is overal te vinden, waar ook ter wereld.
Runewold heeft dan ook alle wereldzeeën bevaren met zijn Vliegende Hollander.
Hij heeft de wonderlijkste verhalen van zijn reizen opgetekend, om te delen met het publiek. Al vaart hij door tot in de eeuwigheid, hij vaart er wel bij.
In deze rondrijdende act heeft Runewold contact met de geesten op het schip van zijn voorvader Willem van der Decken, soms transformeert Runewold in zijn voorvader die het stuur overneemt. Een act die vol zit met spreekwoorden over de scheepvaart.

Bekijk video   


Jozius van Driel...

Salesmanager bij Vacuclean International. B.V...
Wellicht kan hij u overhalen tot de aanschaf van het nieuwste van het nieuwste op het gebied van stofzuigen.
En wat krijgt u er allemaal nog meer voor........??????

Bekijk video   


‘t Wezen van Saeftinghe

Na jaarenlang rietsnijden in de ondergheloopen ghebieden van Holland en Zeeland, zag Roderic van Kuijtaert op ene dage, verscolen in't cruupelhouet, ene....ja wat wast.....gene mensch of beest ghelijk, tleefde opt lant ende int water. De nieuwscierigheit was groot ende de angst evenzeer. Vanaf die ure hatte die Roderic gene rust. Ooveral sprac hij den menschen van wat hij hat gesien, maare den menschen laghte hem uut. Also soude hij twezen vangen. Na veele keren ghelucte het. Nu trect Roderic van stad naar stad om den menschen te toonen... ‘tWezen van Saeftinghe. En wist u....’tWezen kent kunsten !!!!

Bekijk video   


Tsjilp

Homo-sapiensologie, u zult zeggen nooit van gehoord.
Vogels studeren deze tak van wetenschap echter al jaren.
U zult versteld staan hoe zij proberen uw aandacht te trekken, om u te bestuderen.

Bekijk video   
De Vogelvrijen Mobiel straattheater

Vogelvrijen

De Vogelvrijen... het Wilde Westen komt naar u toe!
Twee stoere cowboys op leeftijd, de goeierd en de lelijkerd (is alles wel wat het lijkt?), brengen u slapstickachtige straattheater, zonder gesproken tekst.
Hoewel gehecht aan hun tradities, moeten ook zij zich aanpassen aan de moderne tijd. Dit alleen al leidt tot hilarische beelden.
Een combinatie tussen de stomme films en scenes uit de grote western films.
Een filmisch epos, zonder duidelijk verhaal of boodschap; of wellicht wel één boodschap: “Lach, of ik schiet!”
U zelf bent aanwezig op de filmset!


De Feeënfiets / Fairy Carriage

Wie wil er een rondje meerijden in onze sprookjesachtige Feeënfiets?

Free Fantasy

In het spel van Jeroen Engeln staan interactie, inleving en improvisatie centraal. Hij kan kiezen uit een repertoire van ruim 25 verschillende types, waardoor u van te voren nooit weet wie er nu weer binnenkomt. En hij zelf ook niet ...

Kok

Is een viespeuk: gaat nooit zonder peuk de deur uit. Hij legt veel van zichzelf in het eten... Specialiteit: diepvriespizza!

Bekijk video   

Johnny

Amsterdamse bluffer met een blaffer. Verdient zijn geld meestal in de nachtelijke uren. Of je nu wilt of niet; je moet wel van hem houden.

Kapitein Droogsloot

De enige kapitein van het Westelijk Halfrond die niet drinkt. Hij heeft schoon schip gemaakt. Liters dronk hij, was een echte zuipschuit. Sterke verhalen heeft hij voldoende, sterke drank niet meer. Want zoals zijn naam al aangeeft: hij staat al een tijdje droog. Het was: in ieder stadje een ander kratje. Verwelkomt u vriendelijk en voelt meteen aan zijn water wat voor vis hij in de kuip heeft. Zal kijken of u zeebenen heeft en of uw richtinggevoel in orde is. Bakboord en stuurboord kan hij u uitleggen: het ene is links, het andere rechts. Of andersom. Zijn motto: "Vrouwen eerst, kinderen hoef ik niet".


Jager/boswachter

Een jagerstype. Niet geschoten altijd mis, wordt bij hem: wel geschoten, altijd mis.
Heeft een afwijking. Naar meerdere kanten.

Dokter Quak

Gaat door waar andere artsen ophouden. Een echte arts zonder grens.

En alles zonder verdoving!

Bekijk video   

Ober

"De Hork van de Horeca". Moet nog veel leren, vooral van zijn vele fouten. Sterke kanten: niet bekend.


Beveiligingsagent Mobiele Snor

Afgekeurd voor Politie, Brandweer en Reddingsbrigade. Wegens nijpend personeelsgebrek goedgekeurd voor beveiliging.

Bekijk video   

De Burgemeester

Niet te stuiten receptie-rakker. Steevast vergezeld van zijn onafscheidelijke vrienden Cognac en Sigaar. Kan over elk denkbaar onderwerp een toespraak houden, als het maar niet serieus is.


Hartendames

Madame Josephine

Madame Josephine weet raad.
Zij is het toonbeeld van welvoeglijkheid en zal niet nalaten uw gasten aan de tand te voelen over de regels van goede smaak. Uiteraard zonder mensen voor het hoofd te stoten.
Etiquette is volgens Van Dale: "het geheel van beleefdheidsregels en omgangsvormen". Madame Josephine blinkt er in uit. Met gulheid zal zij haar kennis etaleren. Hoe kleed ik mij voor een zakendiner? Hoe gedraag ik mij tijdens een eerste afspraakje? Wanneer hang ik de vlag in top?


Image Entertainment

Karavaan der Elfen

Bij ochtendschittering ontwaken de elfen uit hun schaduwrijke ruste.
Zij spoelen zich met kristalwater, hullen zich in lichtende gewaden en roepen hun eenhoorn.
De reis gaat voort! Onderweg sluiten velen zich aan.
En zie: een Karavaan der Elfen!
Elfenfluister - Image Entertainment

Elfenfluister

Een ster schijnt op het uur van onze begroeting!
Luister en kijk mee naar het bijzondere samenspel tussen Elfen en Eénhoorn.
Schrik niet als ze zich plots bewust worden van jouw aanwezigheid en laat je onbevangen mee slepen in een bijzondere ontmoeting! 

Een unieke theater act met een Eenhoornpaard uit de wereld van de fantasie.
De act is mobiel en inzetbaar als figuratie en/of animatie, ook tussen publiek.
Het paard is getraind om in drukke situaties te werken.
Elfenfluister zet altijd en overal een feeërieke sfeer neer!
Harley’s Angels

Harley's Angels

"LIVE LIFE LIKE A BIKER,
RUN AND RIDE,
TELL ME ANGEL,
EVER DISCOVERED YOUR OUTLAW NATURE?

"Animatie theater met Biker-Horses & Biker-Bitches

Inzetbaar als walkact door publiek, ontvangstact en/of show

Bekijk video   
Prinses Samira en het paard van Arabië mobiele act

Prinses Samira en het paard van Arabië

Laat je betoveren door de oogverblindend mooie prinses Samira, haar prachtige paard en beeldschone buikdanseressen. Ze is op doorreis naar het Gouden Paleis, onderweg houden ze rust en verleiden ze jou om aan te sluiten bij een Oosterse theepauze.

Bekijk video   


Kado

KADO is inzetbaar als animerende, verhalende en zingende act voor en tussen uw gasten.
Zij zullen speelse interactie hebben met het publiek en 
ieder op verschillende wijze in het zonnetje zetten.
Met een grapje, een 
verhaaltje, een liedje of een spreuk. Als zij op visite komen, krijgt u een vleugje vrolijkheid KADO!
Maatwerk scripts behoren eveneens tot de mogelijkheden.
Te boeken als duo of trio

Kado trio photo website


Jarno di Parno

Bad Mobiel

Wat komt daar dan aan … ? Was u nog niet vrolijk dan wordt u het wel ! De gebeurtenissen in deze openlucht badkamer doen u glimlachen van oor tot oor. Water, schuim en bellen zijn voor deze man genoeg … maar ook voor u wordt het een warm bad. Zoek dekking, want dit grote kind is nog niet uitgespeeld. Zeep, borstels, washandjes, … natuurlijk doet dit varkentje wel zijn best om schoon te worden, maar tot die tijd is hij druk met u. Doe de paraplu maar vast omhoog, hou u mooie dochters uit de buurt en weet dat er uiteindelijk maar één handdoek beschikbaar is.


De Potloodventers

Ja ja, ze bestaan nog. Oude mannetjes die de situatie behoorlijk op de kop kunnen zetten als ze met hun potloden voor de dag komen.
Deze broers zijn zich echter van geen kwaad bewust. Natuurlijk zijn ze vies, oud en gefrustreerd, maar dat wil nog niet zeggen dat ze met foute plannen rond lopen. In tegendeel zelfs. Deze verlegen mannen zijn sociaal, humoristisch en de goedheid zelve. Hun beroep, als venters van hele mooie potloden, is natuurlijk niet meer van deze tijd. Internet heeft ook hier, na vijf generaties, een einde gemaakt aan een prachtig familiebedrijf. De vroeger zo vlijtige verkopers zijn nu uitgewerkt. Ze wonen in hun ouderlijk huis. Zijn nog steeds vrijgezel en leven voor de drank, de sigaren en de mooie vrouwen. Het pensioentje is klein en de broers besluiten dan ook zo af en toe nog eens de straat op te gaan. Met koffers vol potloden trekken ze dan wat schuchter door de straten en de parken. De verkoop gaat doorgaans slecht. Toch is er dan ’s avonds dat tevreden gevoel, wanneer ze die dag weer aan vele belangstellenden (?) hun potloden hebben mogen laten zien.
Hun verrassende verkooptechniek zorgt veelal voor veel opschudding. De komische interactie met het publiek gaat als een lopend vuurtje rond. Er zal dan ook nog lang over worden nagepraat. De act is te boeken als trio of kwartet.

Bekijk video   
Jonas and Friends

Timemachine Travelers

Is tijdreizen mogelijk? Klopten de ideeën van Einstein hierover?
Zou het niet fantastisch zijn als je met een tijdmachine naar het verleden of de toekomst getransporteerd kan worden?
‘The Timemachine Travelers’ laten zien dat het onvoorstelbare werkelijk mogelijk blijkt!
Dit stel, komende uit de silent movie periode van de 20-er jaren, heeft met hun zelfgebouwde tijdmachine al vele verre tijdreizen achter de rug.
Aangekomen in een tijdvak verbazen zij zich keer op keer over wat ze daar aantreffen.
Ze hebben hun tijdreizen vastgelegd op foto en film. Geloof je het niet?
Kijk door hun Timeviewers en wees er getuige van!

Let op, de Timemachine Travelers zijn ook zo weer vertrokken, want....de tijd vliegt voorbij!
Timemachine Travelers 350 x 248

Bekijk video   


Het Stalen Ros

Een mechanisch aangedreven paard en een acteur met een staart; samen vormen zij de mobiele eyecatcher van Jonas & Friends, ‘HET STALEN ROS’.
Met een knipoog naar vervlogen tijden en de boeken van Jules Verne is het paardmobiel uitgevoerd met nostalgisch vormgegeven technologie.
Kkrrr…knarrss…katrol 1 en tandwiel 3 zetten zich in beweging… De katrollen, raderen en overbrengingen zorgen er voor dat er van alles beweegt en bediend kan worden. Zelfs het hoofd van het paard gaat op en neer!
Briesss…huhuhhh…rook uit de neusgaten… Allerlei verborgen elektronische snufjes geven HET STALEN ROS een heel eigen karakter en vooral eigenzinnige trekjes. Behalve dat hij briest en hinnikt wil hij nog wel eens op ongelegen momenten zijn behoefte doen…flatjzzzz…
Op HET STALEN ROS…politie te paard! Deze agent van de bereden politie heeft van alles in petto. Alcohol- en veiligheidscontroles, het op geheel eigen wijze in goede banen leiden van het verkeer, een merkwaardig opsporingsbevel en andere subtiele dienderfratsen. En o ja, die promotie? Dat zal hem vast een keer lukken…
HET STALEN ROS; het paard dat je gewoonweg niet in de gang kunt laten staan!

Bekijk video    Mobiele Straatact Het Stalen Ros
Mobiel straattheater Het Kleinste Draaiorgeltje ter wereld

Het kleinste orgeltje ter wereld

Het minuscule orgeltje is nog geen twee centimeter groot en draait echt! Het welbekende draaiorgelaapje heeft daarentegen geheel tegenovergestelde proporties. En hoewel aap Benjamin het mansen met zijn centenbakje helemaal onder de knie heeft, richt hij zich regelmatig liever op andere zaken. Zodra hij door het publiek wordt afgeleid, maakt hij met zijn apestreken dankbaar van de aandacht gebruik. De opvallend uitziende orgelvrouw verplaatst haar kar met Benjamin en het piepkleine orgeltje door het winkelcentrum of over de kerstmarkt en probeert hem nog enigszins onder controle te houden…

Bekijk video    Het kleinste draaiorgeltje ter wereld


Hout & Hout

HOUT & HOUT zijn werkelijk helemaal van hout (met keurmerk)! Deze maskerpersonages bewegen zich voort op wind- en zonne-energie; samen op weg naar een duurzame wereld.
Onopgemerkt gaat dat bepaald niet. Hun gewrichten piepen en kraken dat het een lieve lust is. Met hun graskoffer, eco-globe en andere 'groene' items zijn ze onderweg in hun eigen wereld. Bomen omhelzen, water drinken uit een boomgieter of het zaagsel in hun hoofd nog eens bijvullen...ze zijn tot alles in staat.
Een mimische mobiele theateract van Jonas & Friends, geschikt voor een breed scala aan evenementen. HOUT & HOUT kan zowel lopend als met eco-mobiel gespeeld worden.
HOUT & HOUT is beeldend, surrealistisch, poëtisch en... vermakelijk!

Bekijk video   
Jonas en Friends straat animatie Harley Jr

Harley Jr.

Mensen wijzen, stoten elkaar aan, het stel is in de buurt. Deze personages, die door hun maskers nog het meest aan stripfiguren doen denken, hebben al menig lachsalvo op hun naam staan. Ze zijn onderweg op hun, in verhouding, veel te kleine motor. Hij reikt niet hoger dan de knie! Ze maken van alles mee, steeds afhankelijk van wat er op hun pad komt en waar het publiek ze toe uitdaagt. Af en toe stappen ze af en spelen ze een korte theaterscène. Ze zijn ontwapenend, eigenzinnig en komisch tegelijk. Een markant duo dat nooit ongemerkt zal passeren.

Bekijk video    Mobiel straattheater Harley Jr.
Kleinste mobiele cocktailbar ter wereld ron juluai

Kleinste Mobiele Cocktailbar

Kleinste mobiele cocktailbar ter wereld

Een interactieve, vurige en hilarische zoektocht naar mensen met een "alcohol tekort", door 2 bartenders, die hun missie vooral zeer ernstig nemen!
Eens de detector een slachtoffer heeft ontdekt, wordt er op een ludieke en interactieve,
op de glimlach werkende manier een cocktail op maat gemaakt en gepresenteerd... in een jeneverglaasje!"
Een cocktail-consultatie waarbij de lachspieren het hard te verduren krijgen!
Telkens anders, nooit identiek, gratis sapjes ...
en vooral ... met genezend effect!
Een mobiele walking act, die zowel overdag als 's avonds kan gebracht worden!

Bekijk video   


Koekoeksman

Dol op koekoeksklokken is ‘De koekoeksman’. Altijd onderweg op zijn mobiel om klokkies te verkopen, te onderhouden of te repareren.
Niet iets om aan de grote klok te hangen, maar het zit deze sympathieke vakman vaak niet mee.
Tot groot vermaak van het publiek lijkt er met al zijn klokken wel iets aan de hand. Maar getikt is hij niet.
Als iemand weet ‘komt tijd, komt raad..’!, dan is het de koekoeksman wel.
En misschien bent u wel één van die toeschouwers die hem de helpende hand toesteekt als hij daarom vraagt. Daarom bij deze alvast...dank je de koekoek...!


Koekoeksman 2 350 x 237


Leipe Leo Entertainment

Harrie de Hippie

Harrie heeft als puber in 1969 Woodstock meegemaakt en is er een beetje in blijven hangen. 
Werd verliefd op Melanie en heeft zijn leven in het teken van Peace, Music en Beautiful People gezet. 
Gewapend met zijn mondharmonica, fluit, kazoo en lepels, zal hij de vrede blijven prediken.


Leipe Leo

Op originele wijze mengt deze "Haagse zakenman uit de Bordeauxrode branche" (ook voor oud goud) zich onder uw gasten.

Hij confronteert, reclameert en telefoneert. Dit tot grote hilariteit van uw gasten. Ook voor straattheater.Bekijk video   


Bartholomeus, De Middeleeuwse Dorpsgek

Hij praat, hij zingt en maakt muziek. Dit alles eenvoudig en puur. Is hij nou een filosoof of toch een troubadour?In ieder geval weet hij waar het in het leven om draait.
De Middeleeuwse Dorpsgek bespeelt niet alleen fluitjes, mondharp, mondharmonica’s, lepels en kazoo maar is tegenwoordig ook
in het bezit van een vrij nieuw Zwitsers instrument, “de Hang”
De klank van dit instrument mòet je echt horen…magisch gewoon!!

Bekijk video   


LeoNARdus de Nar

LeoNARdus de Nar neemt het leven zoals het is en hij is als geen ander in staat om te leven in het HIER en NU.
Vaak zien mensen de Nar als een Zot of een halve gek, maar in werkelijkheid is hij van oudsher de vertrouwenspersoon van de koning
Hij staat de koning bij met raad en daad en weet hem op te vrolijken indien nodig.
Hij maakt hierbij gebruik van diverse kleine instrumenten zoals fluit, mondharmonica, kazoo, lepels, mondharp en hang.
Let maar eens op hoe hij met een klien fluitje ECHT kan praten met de vogels.
mobiele straattheater act typetje

Don Luigi Dominante

Een famililielid van Alfonso Caponi, beter bekend als Al Capone (Chicago 1920)

Don verloochent zijn Italiaanse achtergrond niet!! Don behartigt de belangen van de Siciliaanse familie in het deel van Europa wat met "landjekap" in zijn bezit is gekomen: Het noorden van België en het zuiden van Nederland.
Echter door zijn vermeende dyslectie kun je hem ook in het noorden van Nederland en het zuiden van België tegenkomen. Je kunt hem herkennen aan zijn immer bruine krijtstreep pak en zijn oude versleten vioolkoffer onder de arm.

Don Luigi spreekt Nederlands met een overduidelijk Italiaans accent.

Please....don't mess with his family!!!


Nico Nul, de klungelige nurd

Nico is een introverte man van vijftig jaar die nog bij zijn moeder woont. Hij heeft nog nooit een vriendin gehad maar hij is er wel naar op zoek. Als hij dan aandacht krijgt van een dame weet Nico echt niet wat hij er mee aan moet...


Sjef van Puffelen, Politieagent

Sjef is na onenigheid met het reguliere Politiecorps geheel Zelfstandig Politieagent geworden. Dat was in de tijd dat de burger méér blauw op straat wilde en het corps overging van blauwe naar witte overhemden. Toen was voor Van Puffelen de maat vol!

Sjef is op velerlei wijze inzetbaar. Om het parkeren van uw gasten in goede banen te begeleiden, het verkeer te regelen, als ontvangst act, als straattheater act of als afsluiting van uw feest of evenement.Bekijk video   


La Troupe du Rouge – Blanc

Komt dat zien! Daar komt de bonte parade, uit vervlogen tijden! Als je de Troupe du Rouge-Blanc voorbij ziet lopen wordt je teruggezogen in de tijd! Het circus komt naar de stad! De olifanten en pipowagens fantaseer je er zo bij.
Vrolijk marcheren de dansmariekes, de clown lacht en springt, de grote driewieler wordt met trots voorbij gefietst door een jongleur op een eenwieler, de vaandelzwaaiers wuiven met hun vlaggen, en twee bepluimde meisjes fietsen rond op onvoorstelbaar kleine fietsjes!
Een Spaanse dame huppelt vrolijk mee onder haar parasolletje. De steltlopers, Monseigneur et Madame Rouge-Blanc, sluiten de groep af.
Hun romantiek straalt uit de nostalgische knipoog die ze nog even geven als ze achterom naar je kijken. Kom mee! Blijf niet staan! Kom mee naar het feest!
De Troupe du Rouge-Blanc kan parades lopen, sfeer maken, een warm onthaal geven langs de rode loper, zich opsplitsen in kleine groepjes en fietswedstrijdjes houden, ballonnen vouwen, mini-circus-workshops geven, hoepelcursusjes, rode neusjes schminken, dansen achter de driewieler aan, etc.
Les Goulus Les Horsemen

Les Horsemen


Bekijk video   

Les Horsemen

Een wandelende act door de straten met een mix van performance, komische en visuele effecten. Drie hele slimme Franse ruiters bereiden zich voor op de Olympische Spelen. Zij maken van elke training een demonstratie. Daarbij behouden ze, natuurlijk tot in het belachelijke toe, hun Franse attitude.


Literaire Snackbar

Een graag geziene verschijning op literaire feesten, boekenmarkten, festivals...
Trek in een literaire snack?
De literaire snackbar is een automatiek waar je grappige gedichten over snacks en snacken kunt trekken.

De snackbarhouder biedt de mensen al wandelend een literaire snack aan.
Man kan bijvoorbeeld kiezen voor een frikadellenlied, een romantisch kroketje of een patatje oorlog. Op verzoek kan er ook een gedicht op maat geschreven worden.
Maar het kan ook ingepakt en meegenomen worden.

Bekijk video   
Living Sculptures

Terra's Trots
Terra's Trots zijn 2 'stenen' figuren

die met een kinderwagen vol keitjes,
hun kleintjes delen met het publiek.
Hierop staan handgeschreven complimenten,
zoals "jij bent een Kei !"
Het is een hartverwarmende act vol vreugdevolle emotie.
Matthias Trautmann

Het olifantje Jochen is spraakzaam, interessant, kindvriendelijk, uniek, onafhankelijk, lastig te besturen, grappig, terughoudend, vrolijk, gewillig, begripvol, een persoonlijkheid, humeurig, charmant, krachtig, lief, prachtig, privé erg teruggetrokken maar toch (spoedig ) beroemd.
Het olifantje is een mimisch figuur op een fietsje die heel snel de harten van kinderen zal stelen. Hij is ongeveer 1,10 meter klein en beweegt grotendeels volgens de modernste technische snufjes en is derhalve volledig selfsupporting.
Kortom; tijd voor nadere kennismaking met onze vriend, Jochen de Olifant!!!

Jochen de olifant 335 x 210
Nellie de Hippo

Het is maar goed dat Nellie de Hippo uiteindelijk Alki tegen is gekomen.
Want wat moet een nijlpaard nou helemaal in haar eentje in een ver vreemd land waar zij verder niemand kent?
Alki weet bovendien overal en nergens de weg omdat zij al jaren rondzwerft door de hele wereld. Zij zag onmiddellijk aan haar lieve ogen dat grote Nellie een klein hartje heeft.
Al krijgt ze nog wel af en toe de bibbers van haar enorme muil als ze moet gapen.
Nu ontdekken zij samen de wijde wereld. Oké, soms hebben ze wel eens ruzie. Ze wil haar zo graag van alles leren en nijlpaarden zijn nou eenmaal niet zo vlug van begrip.
Gelukkig duurt dat nooit lang en zijn zij vlug weer de beste maatjes. Als je goed kijkt, kun je aan haar oren zien of Nellie weer goede zin heeft, misschien doet ze dan wel een dansje.
Eigenlijk is Nellie het allerliefste nijlpaard van de hele wereld!
Nellie heeft ook iets belangrijks aan haar vriendin geleerd:, loop nooit vlak achter een nijlpaard wanneer haar staart gaat draaien...
Nellie de Hippo 1 349 x 262

Bekijk video   


Octaaph

Octaaph, een méér dan levensgroot vogelskelet, wordt door een echtpaar een blik op de levende wereld gegund.
Wanneer het niet enkel een ontspannende wandeling blijkt te zijn, maar er van hem ook nog vliegkunsten worden verwacht, slaat de schrik hem om het hart.
Tijdens een korte vaste voorstelling ontdekt hij samen met het publiek zijn reeds lang vergeten mogelijkheden om hogerop te komen.

Octaaph is een wandelvoorstelling van 30 à 45 min met een korte vaste act (ca. 10 min.)die meerdere keren kan gespeeld worden op verschillende locaties.
Een mooi vormgeven kar - rijdend kraantje met een unieke, uit lindehout gesneden marionet, wordt door twee poppenspelers - acteurs op een volstrekt unieke manier gemanipuleerd.

Bekijk video   


Parade van Narcissus

Een grote hommage aan de overvloed van de zomer! Narcissus is zo trots als een pauw en staat op zijn gouden praalwagen. Heerlijke muziek en prachtig dansende bloemengeisha's maken deel uit van zijn entourage. Gigantische goudsbloemen en narcissen lopen mee op stelten. Bijen vliegen boven en achter hun grote bijenkorf aan, die gefietst wordt door een enorme werkbij. Een klein bijtje hupst rond en danst tussen de bloemen door en speelt met de vlinders. De schoonheid wordt gevierd, bloemen bloeien, de bijen worden gered, honing blinkt als goud, we wanen ons in het Klein Insectenboek van Erik...


Passar

Quatre Robotica

Deze figuren bewegen zich voort door middel van roboteske bewegingspatronen...
Zij bewegen zich op het ritme van de muziek...
Plotseling komen ze tot stilstand en zoeken contact met het publiek…
Ze zorgen voor hilarische momenten en interactie met de toeschouwers...
Ook inzetbaar als ontvangst of als onderdeel van een buhne presentatie... Boekbaar vanaf 2 tot 4 personen


Bekijk video   


Piccolo's

Een ontvangst act bij uitstek.
Kenmerkend is hun opperste frivoliteit en hun gedienstigheid.
Zij zetten zich graag vol overgave in om alles soepeltjes te laten verlopen.
Met veel plezier vormen ze de rode draad in uw feestelijke aangelegenheid. Zij zien wat U niet ziet en zetten met discretie en een groot genoegen
de puntjes op de i......


Racebob

Als een held rondrijden in een botsauto en ondertussen meisjes versieren…..
Wie heeft daar als puber niet over gedroomd?
De mannen van Racebob in ieder geval niet.
Tot ze beseften wat ze gemist hadden.
Met een supersize flashy botsauto en dreunende disco-beats maken ze de omgeving onveilig.
En als vrouwen dan ook nog voor bloemen vallen kan het geluk niet op.
Straatanimatie.


Bekijk video   


Scubabianchi

Een Autobianchi omgetoverd tot rijdend aquarium gevuld met goudvissen en een man, die niet te vertrouwen is..
Scubabianchi speelt met het publiek, verrast en schept verwondering.

Bekijk video   
Spacecruisers mobiele straattheater act

Spacecruisers

Als speelgoed voldoen ze allang niet meer aan de eisen van onze tijd, maar ooit is een generatie opgegroeid met deze 'tin toys'.
Of heeft er op z'n minst van gedroomd.
De blikken ruimteraketten en astronauten in felle kleuren beschilderd.
Wonderlijk bewegend technisch vernuft met opwindsleutel of zelfs 'battery operated'.
Inmiddels al jaren afgedankt en in een hoek van de zolder beland.
Of met veel geluk in de vitrine van een toegewijde verzamelaar of museum.
Waar jong en oud hun fantasieën nog eenmaal laten gaan en dromen van een kleurrijke wereld die ooit was.
De wereld van de spacecruisers.

Bekijk video   


Slak Express

Expres langzame post

Iedereen vind het leuk om een ansichtkaart te krijgen. Ook als deze veel te laat komt. 
Boris de slak en twee postbodes zijn Slak Expresss. Expres heel langzaam, want snelle post daar is al genoeg van op deze wereld.
Zij bezorgen post, maar mensen kunnen ook een kaartje schrijven en in de postbus gooien.  Die ze dan weer op hun dooie gemakje bezorgen. De post komt altijd een keer ergens aan. En waarschijnlijk niet op het juiste adres, maar ook dat geeft niet. Boris de slak is heel mooi, rijdt langzaam rond, en laat een ‘slakkenspoor’ achter. Hij lust graag sla en gras. Soms laat 'ie een boertje, alvast excuus. Maar voor de rest is Boris goed opgevoed, aaibaar en vriendelijk.


Tesch und Sissel mobiel straattheater

Sputniks

Twee personen vormen meestal een duo ... en wanneer het draait om komedie zijn de rollen snel verdeeld: de een is dom en de andere is slim.
Dit duo is anders - niet alleen in dit punt. Er is niet alleen een domme en een slimme persoon, maar beide personages spelen beide rollen soms tegelijkertijd.

Joe Hofbauer und Jo Lijst werken al jaren samen, zodat ze echt op elkaar rekenen.

Tesch und Sissel

Een tafel en een stoel. Iedereen weet hoe die eruit zien en waar ze voor dienen. Maar wat als die meubelstukken plots beginnen te bewegen?

Bekijk video    Tesch und Sissel mobiel straattheater


Jacke wie Hose

Een 1,90 m lange broek
en een even grote jas ...
Interactief. Een maatpak van een reus die zijn eigen weg bewandeld en dus onze "dwerg wereld" verkent.


Vitrine

High Tea

Als Vitrine met High Tea langskomt, wordt uw thee geserveerd vanaf hoge hoogten, zodat het kostelijke vocht precies op kamertemperatuur aankomt in uw kopje. Vervolgens wordt U vergast op begeleidende poëzie.
Gravin van Hooghendorp die U persoonlijk deze uitgelezen drank komt serveren, leest U uit haar geliefde verzameling gedichten voor.
Ieder exquise dichtwerk leeft zijn eigen leven en de dichtregels nemen nogal eens een emotioneel loopje met haar en haar butler, al naar gelang de door U gekozen theesoort.
Het geheel wordt nog bezegeld met een verrukkelijke krakeling welke het verstand doet kraken.
…Het is maar dat U het weet.,
dat een krakeling krakeling heet,
omdat hij kraakt wanneer U hem eet.

Duty Free

Wie ooit wel eens gevlogen heeft herkent het meteen. De Duty Free verkoop aan boord.
Ernst en Evelien brengen met groots gebaar hun belastingvrije producten aan de man en vrouw. Maar eigenlijk gaat het niet om de verkoop...
"Het aanprijzen van de goedbedoelde rotzooi", die op de blauwgerokte trolley staat, is slechts een excuus om de gasten te vermaken met het familiespel "De hengelwedstrijd", met Fantastische prijzen!Een sportieve strijd met als één van de hoofdprijzen .....Een weekendje “ Wenen” voor 2 personen ….!
Dat “Wenen” meerdere betekenissen heeft blijkt uit de ui die met weids gebaar wordt aangereikt.


Klokken

De klokken zijn vooral een mooi beeld van de tijd. De tijd die ons leven beïnvloedt, nieuwe fases inluidt of juist
iets afsluit. De klokken kunnen ineens ergens op een markante plek verschijnen en hier zodanig blijven staan
dat men zich aardig bekeken gaat voelen door de tijd. Vervolgens kunnen de klokken met tekstbordjes
een gezelschap vertellen dat het tijd is de zaal in te gaan, tijd is om na te denken over de toekomst, tijd om het glas te
heffen, voor de volgende voorstelling of tijd om weer naar huis te gaan...


De Living Table

De naam zegt het al, deze tafel leeft.
Deze tafel wordt ingezet bij een buffet (warm, koud of dessert). De borden staan op de Living-Table en haar begeleidster staat er achter.
Net op het moment dat een nietsvermoedende gast een bordje wil pakken om er mee naar het bufet te gaan, komen gehandschoende handen omhoog uit de tafel om het gewenste bord aan te reiken.
U kunt zich de reactie waarschijnlijk wel voorstellen. De Living Table kroelt, kietelt en maakt het haar serveerster behoorlijk lastig.
Voor festivals kan zij ingezet worden bij bijvoorbeeld de catering met borden, of er wordt er een korte voorstelling mee gespeeld.


Wolkenruiters

Tails

Twee stokstaartjes ontsnapt uit de dierentuin, op zoek naar een nieuwe clan. Nieuwsgierig, speels en hartverwarmend.
Dit stokstaartpaartje is nog niet gewend aan de mensenwereld. Gefascineerd proberen ze hun nieuwe thuis te begrijpen. Zoals stokstaartjes gewoon zijn te doen, kijken ze eerst om zich heen voordat ze je benaderen.
Dus heb geduld om in contact te komen met deze prachtige diertjes. Maar vergeet niet: het blijven roofdiertjes!

Bekijk video