Overige Acts & Workshops

Restvorm

Tetra Town

Tetra-Town is een hangplek voor alle leeftijden. Het is een theatrale recycle-wereld waar van alles gemaakt wordt van Tetra-pakken; de lege drank dozen.
Je kunt er lekker zitten in een Tetra-strandstoel om onder de Tetraparasol te genieten van de bijzondere Tetra-sfeer.
En op het Tetraterras worden gezellige country plaatjes gedraaid op een ouderwetse pick up.
Elke bezoeker van het Tetra-dorp kan z'n eigen hoed of pet maken onder deskundige begeleiding van de tetra-werkers.
Met dit eigengemaakte hoofddeksel op zwermen de tetra-bezoekers uit, en nemen zo de tetra-vibe mee over het festivalterrein.
TetraTown 2 350 x 286


Martin Forget

Pestkop, hou nou eens op!

Educatieve Schoolvoorstelling

Het gaat weer goed met Martijn. Hij heeft geen buikpijn meer en ook geen hoofdpijn meer. Hij slaapt weer goed en gaat eindelijk weer met plezier naar school. Martijn is niet ziek geweest, maar hij werd gepest. Maar waarom??? Dat weet hij zelf niet. Martijn is een gewone jongen: niet te dik, niet te dun, niet te groot, niet te klein, niet te mooi, niet te lelijk, geen held en geen slappeling. Maar toch: de kinderen van zijn andere school vonden Martijn anders en daarom werd hij gepest. Het werd zo erg dat hij van school verhuisd is.
"Pestkop, hou nou eens op!" is een voorstelling die wil laten zien hoeveel pijn het kan doen en wat je voelt als je gepest wordt. Dit verhaal wordt afgewisseld met lichtvoetige, humoristische sketches. De voorstelling laat zien dat als je gepest wordt je dat niet stil moet houden. Dat het helpt als je met je ouders en je leerkrachten over je probleem praat. Jij mag zijn wie je bent, net als ieder ander! Maar de voorstelling gaat verder. Ze vertelt ook over de pesters, de meelopers en de zwijgers. Wie zijn zij, en hoe kunnen zij de situatie veranderen?

Bekijk video   


Theaterdag Theater zonder Blabla

Schoolactiviteit

Het theaterproject "THEATERDAG" heeft tot doel de kinderen kennis te laten maken met uiteenlopende vormen van podiumkunst: sprookjestheater, theater, mime, clownerie en
improvisatie. Iedere groep volgt een workshop waarin kennis wordt gemaakt met een van deze disciplines. In de workshop wordt toegewerkt naar een act waarin de kinderen de sterren van de hemel zullen spelen. Het project wordt afgerond met een gezellige voorstelling waarin de nieuwe artiesten hun kunst zullen presenteren aan elkaar, aan ouders en andere belangstellenden.

Theater Zonder Blabla biedt projecten aan van één dag tot drie dagen. Theater Zonder Blabla verzorgt de begeleiding, de theatermaterialen, het theaterdecor en de geluidsinstallatie.
Theater Zonder Blabla heeft ruime ervaring met het begeleiden van theaterprojecten voor basisscholieren.

Bekijk video   


René van Hooren

Karikaturist en Goochelaar

De leukste sneltekenaar van Nederland! Weer iemand blij gemaakt met een karikatuur! Opgewonden staan ze in de rij te wachten op hun beurt. 't Gaat snel, want iedere vier minuten maakt hij er weer eentje! Tussendoor tovert René muntjes uit iemands oor en laat hij suikerklontjes zweven. De omstanders hebben dikke pret en zullen uw feest of evenement niet snel vergeten!

Daarnaast verzorgd René ook de tekenworkshop Humorworks, waarin hij veel van zijn geheimen prijsgeeft: aan de hand van herkenbare voorbeelden wordt het principe van het karikatuurtekenen uitgelegd. De deelnemers worden zelf aan het werk gezet om elkaar na te tekenen en aangemoedigd om risico's te nemen en grenzen te verleggen. Ideaal als teambuilding!