Poppen- & ObjectentheaterArno Huibers Theaterproducties

DE VERKLEEDKOFFER

Jeugdfamilietheater vanaf 5 t/m 11 jaar

Verhaal...
Een vrolijke, interactieve voorstelling met clownerie, mime, maskerspel én live muziek.
Op ontdekkingsreis gaan is natuurlijk het leukste dat er is.
Een vrolijk mannetje droomt ervan de weide wereld in te trekken om iets anders te worden dan de hele dag op het kantoor van zijn vader te zitten.
Hij gaat op avontuur met en grote verkleedkoffer en komt eeen "keigoeie" muzikant tegen.
WAt is fijner dan samen muziek maken en een sexy-fonist te worden..."Saxofonist zul je bedoelen...maar dan moet je wel eerst je blouse strijken!"(zucht)
Of toch liever danseres worden...oei of een reuzen-baby, of djembé trommelende oma of drummens straatschoffie.
Een vrolijke interactieve voorstelling met veel grappen, maskerspel én live muziek.

Theater en muziek vloeien naadloos in elkaar over, wat de grote kracht van deze voorstelling is. Met virtuoos Paul van der Heijden op marimba, percussie en slagwerk maken de kinderen kennis met de betoverende klanken van de Mexicaanse marimba, de opzwepende Afrikaanse djembé, de spannende Zuid- Amerikaanse percussie-instrumenten en de 'pompende beat' van het drumstel.

 

mobiele straattheater act

Den Ongekende Weereld des Heren Ottfriedt

Odil

Een feeëriek vrouwtje is met een uniek en eigenzinnig skelet onderweg, op zoek naar een laatste rustplaats ergens tussen hemel en aarde.
Touwen, katrollen en tegengewichten maken van dit ingetogen schouwspel een visueel aantrekkelijk en intrigerend feest, terwijl er door de botten en knoken een zachte soundscape waait die de sfeer ondersteunt .
De toegankelijke non-verbale interactie tussen de marionet en de manipulator ontroert publiek.
Aangepaste verlichting maakt het ook mogelijk om 's avonds een tochtje te maken en draagt zeker bij aan het intieme karakter van de act.

odil-1Lejo

Hands Up

In een razend tempo verschijnen de raarste wezens ten tonele, een stoere hond, een luie muzikant, een hyperactieve pianist en nog vele anderen, allen met hun eigen karakters en eigenaardigheden. De muziek varieert van klassiek tot house in deze moderne energieke poppenkastvoorstelling, Tien vingers en een grote voorraad houten ogen. Voldoende voor Lejo om zijn publiek 25 minuten lang onafgebroken te boeien.
In het kinderprogramma Sesamstraat speelt Lejo regelmatig een rol met zijn korte
boeiende en grappige animatiefilmpjes.
De voorstelling wordt gespeeld vanuit een zwarte ronde poppenkast. Licht en geluid zitten in de kast verwerkt.
Luuk's Poppentheater

Luuk's Poppentheater reist met tractor en woonwagen rond en kan op elke gewenste locatie het Poppentheater opbouwen! In dit prachtige decor worden de poppenkastvoorstellingen gespeeld.    .

Adembenemend, spannend, maar ook ontroerend en de gevoelige snaar bespelend. De roep om Jan Klaassen zal in elke generatie dezelfde zijn, maar na Luuk’s Poppentheater beleefd te hebben is de poppenkast de poppenkast niet meer. Kinderen van 3 tot 90 jaar genieten in Luuk’s Poppentheater van spannende voorstellingen!

Luuk's Poppentheater kan zowel binnen als buiten spelen.
Jøttnjøl mobiel straattheater Puppetry

Merkel & Vannix

Jøttnjøl

Ze komen van ver. Waar vandaan weet niemand, en waar ze naartoe gaan weet men al evenmin, maar nu zijn ze hier: Jøttnjøl. Een figurentheater walkact. Twee figuren met gigantische rugzakken vol verzamelde avonturen, herinneringen en ervaringen. Zij blijven verzamelen, immers: alles is van waarde. Straattheater met een poëtische inslag. Bijzonder en vertederend.

Bekijk video   

Bekijk video 2
Pêt-à-Porter mobiel straattheater Puppetry

Pêt-à-Porter

Max de hoornaap voelt zich eigenlijk overal thuis; hij is makkelijk in de omgang, zindelijk, wasecht en kreukvrij, het ideale huis-tuin-of-keuken dier.
Dit unieke dier reist met zijn trouwe oppasser "Porter" van dierentuin naar dierentuin, maar of ze hem ergens willen houden?
Een mobiele figurentheater straat act met één speler en één pop(penspeler)


Poppentheater Knaapje

Geïnspireerd door een voorstelling van Lucas Goudzwaard is Jur Houtman
op zijn tiende jaar begonnen met het maken van speelpoppen, het schrijven
van verhaaltjes en het maken van decors. Met handvaardigheid in zijn eindexamenpakket en het thema poppenspel speelde hij vanaf zijn 16e wekelijks in de garage van een buurtvriend en gaf dan voorstellingen op woensdagmiddag voor de plaatselijke basisschoolkinderen.
Sinds de samenwerking met Petra Wapperom (Gansekraam) zijn de voorstellingen alleen maar mooier geworden.
Poppentheatervoorstellingen van El Capstok:

Peter en de toverfluit

Als de toverfluit wordt gestolen door een gemene heks, gaan Peter en zijn vriendinnetje Lies op zoek naar de dader. Want als hij zijn toverstaf niet terug heeft kan hij meer toveren....en dat zou een grote ramp betekenen.


Nacht in de kale duinen

Als door een toverspreuk ineens alle letters verdwijnen uit het grote toverboek van tovenaar Runewold, moet hij heel hard zijn best doen om zijn lettervriendjes terug te vinden in de Kale Duinen.
Jan zonder Vrees

Als de koningin van het Noorden de dochter van zonnekoning Lodewijk ontvoert, komt het hele land in de kou en diepe duisternis te zitten. Met behulp van de waternimf en de trollen weet Jan de maan weer aan de hemel te zetten en weet hij de sleutel te bemachtigen die elk hart kan ontdooien en bevrijdt zo Belle Fleur.


Poppentheater Kris Kras

Jan Klaassen & Katrijn

Het traditionele Jan Klaassenspel staat weer volop in de belangstelling. In een Oud-Hollandse Poppenkast beleeft Jan Klaassen diverse avonturen.
Bij buitenvoorstellingen kan het kinderpubliek plaatsnemen op de stoeltjes.
Er wordt gespeeld met poppen welke ruim 50 jaar oud zijn.
Gezien de steeds enthousiaste reakties van zowel kinderen
als ouders, blijkt hoe "onsterfelijk" deze volksheld uit de poppenkast is.
Ook Poppentheater KRIS-KRAS heeft. diverse Jan Klaassen-spelen op het programma staan.