VuurtheaterClinch

Vuuract

Deze act is van een heel andere orde. Hier gaat het om de visuele effecten die de brandende fakkels en stokken teweeg brengen, welke voor een hallucinerend schouwspel zorgen. Met een stevige drum sound, een brandende hoepel, vuur strijken en spuwen is dit een machtig, snel en vurig spektakel.De Verschrikkelijke Mendozies

Alfredo en Marini Mendozie zijn de echte krachtpatsers,
fakirs pur sang. Zij staan hun mannetje met een spannende en
humorvolle fakiract. Mensen van vlees en bloed, maar vooral van spieren. Zij kennen geen angst, zij voelen geen pijn. Authentiek kermisvermaak, doorspekt met zwarte humor. Een uitzonderlijke demonstratie met veel glas, staal en vuur voor een publiek met stalen zenuwen.
Zoektocht naar de Koning vuurshow

Flames of Chaos

Zoektocht naar de Koning

De show bevindt zich in een nucleaire winter: De wereld is verwoest door een enorme, alles vernietigende oorlog. Overlevenden hebben zich teruggetrokken onder de grond. Ze hebben een koning en koningin aangesteld om de laatste energiebronnen, twee uranium-kristallen (computergestuurde bollen met led - verlichting erin) te beschermen. Maar dan is er een boze magiër die roet in het eten gooit: een show is geboren. De magiër weet de koning te ontvoeren en heeft daardoor ook een van de uranium-kristallen in zijn bezit. De koningin moet haar ontvoerde koning zien te vinden, en trekt met haar gevolg de wereld in. Er volgen gevechten, liefdesscènes, ballet en spektakel, en een goed/slecht einde....

Bekijk video    Zoektocht naar de Koning vuurshow
Vuurdanseressen

Vuurdanseressen

De Vuurdanseressen dansen met brandende vingers en waaiers.
Spectaculair, met vurige passie dansen deze verleidelijke vuurdames hun vuurdans.
Op festivals, feesten, in discotheken, maar ook ter begeleiding van openingsceremonies of naast dj's...
Feel the heat!


EyeBurn

De Uzz

Deze vuurshow is als locatietheater voorstelling op verzoek van Fakkels voor vrede Tilburg, gemaakt voor haar tien jarig bestaan. De Uzz vertelt het verhaal van een eigenaardig volkje dat uit de hoogte op het publiek neerdaalt. Vanaf een stellage, die tot wel vier meter hoog opgebouwd kan worden, komen de routines op drie verschillende niveaus op u af. Conflict en harmonie gaan moeiteloos in elkaar over als de Uzz zowel gebruikelijke als ongebruikelijk voorwerpen in vuur en vlam zetten. De Uzz gunnen u een kijkje in hun wereld en de onze om op een spectaculaire manier af te sluiten met een spetterende finale! Voor deze spectaculaire vuurshow haalt I 'n eye alles uit de kast; abseilen, stellages, turnen, acrobatiek, touwbruggen, steekvlammen, kung fu, spetters, vuurwerk, you name it.

Bekijk video   


Dance of Fire

Deze spectaculaire dans show is met name geschikt voor dans- en strandevenementen. Het publiek word met steeds groter wordende choreografieën opgezweept, als de vuurperformers van Eyeburn met elkaar dansen. Door middel van kleding, muziek, en attributen/routines, kan de show aangepast worden aan het thema van het feest (bv. Indiaans, Afrikaans). Op een verhoging of plat dak boven de hoofden van het publiek komt de vuurshow het best tot z’n recht maar hij kan ook op de grond of op het strand plaats vinden. Niks is te gek vuur, dans, acrobatiek, steekvlammen en een spetterende finale! Deze vuurshow geeft een extra dimensie aan ieder dans feest.

Bekijk video   


Les Contes d’ Asphaldt

Den Ongekende Weereld des Heren Ottfriedt

Reeds in d'eerste era's ener ver vergaan verleden domineren onmetelijke Dracaena Draco* wouden een enkele tra met zorgvuldig gecultiveerde beemden Dracunculus Vulgaris* en Dracocephalum Forrestii*

Deze nauwgezet onderhouden havezate met aanpalend broedbedrijf hoort toe aan een oud geslacht van weledele en hooggeboren lieden, meester drakenhoeders die de verheven doch zware taak op zich hebben genomen te zorgen voor 't voortbestaan en vreedzaam grootbrengen van voor hen nuttige drakensoorten.

Pupillen, leerjongens of meestergasten, velen voelen zich geroepen doch weinigen zijn er uitverkoren de titel van Heer der Draken te dragen, want pas na een zware proeve is het een volleerd drakenhoeder toegestaan zijn eigen weg te gaan.

Met eigen broeierij steden en dorpen doorkruisend vervult Heer Ottfriedt nu zijn Queeste : de zoektocht naar een ook voor hem nog onbekend paradijs: ''DEN ONGEKENDEN WEERELD DES HEEREN OTTFRIEDT'

*Dracaena Draco : Drakenbloedboom
*Dracunculus Vulgaris : Drakenwortel
*Dracocephalum Forrestii : Drakenkop


Manoesso

Meester van het vuur… Brengt vuur op maat!

Eenmans Vuurfanfare

Waarschijnlijk de kleinste maar zeker de vurigste fanfare. Gewapend met een grote trom begeeft Manoesso zich tussen de mensen. Met een energie voor tien heeft iedereen hem gezien. Ideaal voor optochten, braderijen, festivals.


Baboush

Een Oosterse magiër zingt, danst en brengt vuur in ogen en harten, hij rookt een magische vuur-pijp en laat menig passant ook een vlammetje blazen.
Ideaal als terrein act, verwelkoming, straatfestivals,…Sam Shine

Vuurdans

In deze krachtige en subtiele show komt de passionele en vurige natuur van Sam Shine naar boven. Dynamisch en sensueel danst ze ritmisch met het vuur, dat ze in ingewikkelde patronen om zich heen laat bewegen. Met brandende stokken, clubs en vuurballen aan kettingen creëert ze een adembenemend schouwspel waar de vonken vanaf vliegen. Voor binnen optreden kan ook gekozen worden voor een blacklight-podiumact met fluoriserende poi (fluoriserende ballen met linten aan kettingen).


Marc Muy Dificil

Vuurshow

Marc Muy Dificil ontsteekt op eenzame hoogte toortsen, foculus, fakkels en vuurwerk. Een adembenemende voorstelling waarbij de spanning stijgt tot een vlammende climax. Uw vurigste wensen vervult.


Neighbourhood Watch Stilts International

Delireality: A collaboration with Salvador Dali

Een surrealistische omgeving wordt opgebouwd. Het is het graf van Salvador Dali. Vuurbomen, brandende sculpturen, een vuurwerk giraffe, olifanten, stelten lopende mieren en grote handen. Alles wat maar geen echte werkelijkheid is komt in deze show aan bod.

Nog een keer komt Dali terug en danst met zijn vrouw Gala tussen het publiek. Een show met veel vuurwerk effecten en met aan het eind een gigantisch groot spetterend vuurwerk.Klik hier voor meer informatie

Paka The Incredible

Elsie Dragon

Even voorstellen!
Een grootschalige animatronic kinetische sculptuur (7m lang / 6m vleugelspanwijdte); Gebeeldhouwd uit gevormd staal, gevonden voorwerpen en overtollige technologie.
Hand bewerkte vloeiende bochten zorgen voor een organisch gevoel als contrast met de industriële gerecyclede onderdelen die je in de draak kunt zien..
De draak is in staat om 36 verschillende bewegingen uit te voeren, zoals het klapperen van zijn bek, het uitstrijken van de vleugels en, het bewegen van de poten
Er zijn 30 verschillende speciale effecten ingebouwd waaronder, rook, licht, geluid en vuur.
Elsie heeft een propaangas vuur systeem. Hij spuwt vuur zoals iedere zichzelf respecterende draak dit doet.
Het publiek kan hem zelf bedienen door middel van knopkastjes die opgehangen worden.
Elsie Dragon is een "innemende" draak robot .. altijd op zoek naar vers vlees festival. Maak je geen zorgen, ze bijt niet ze spuugt alleen vuur.

dragon 349 x 232


Bekijk video   


Flogging a Dead Horse

Paka The Uncredible is echt ongelooflijk. Deze voorstelling is een unieke combinatie van mens en machine. Een ongelooflijk staaltje van toegepaste kennis van pneumatiek, propaangassystemen, mechanische machinerie, pyrotechniek en afstandbestuurbare electroniek. Samen met het flamboyante spel en de gedurfde acrobatiek van acteur/wetenschapper Simon Collins een voorstelling die nog lang bij blijft.Shalton Theatre

Circle of Life

Een majestueuze cocon hangt aan een draad. Er ontpopt zich een insect. Een vlinder? Een vlieg? Tegelijkertijd verschijnt uit het niets een ander vliegend wezen. Een bij? De twee gigantische fladderaars maken zich op voor een bijzondere ontmoeting. Een spectaculaire confrontatie.


Sopa de Fuego

Wordt de soep niet zo heet gegeten als dat ie wordt opgediend?
Dat zullen we nog wel eens zien. Sopa de Fuego is een familievoorstelling die een ieders smaakpapillen en meer zal beroeren. Daar is iedereen het roerend mee eens.
Het geheime recept van zijn transsylvanische moeder geeft deze kok niet prijs, maar het publiek staat er met de neus bovenop als de vurige gerechten worden bereid.
Borden, fakkels en vuurdiabolo vliegen door de lucht terwijl de kok zijn menu afwerkt.
Een must voor elke fijnproever.
Ook erg geschikt als wandelende animatie.
SteamDream

SteamDream

Twee pioniers uit de Victoriaanse tijd zijn met hun anachronistische voertuig in het heden beland. Ze zijn onderweg naar de Brandende Poorten Van Anubis, een tijdmachine die verborgen ligt ergens aan de hemel. Deze tijdmachine kan echter alleen gevonden worden wanneer ze hun de primaire energiebron gebruiken. Het vuur zal regelmatig de hemel bereiken in de hoop de tijdmachine zichtbaar te maken zodat ze eindelijk hun reis door de tijd kunnen voortzetten. (Walk act.)

Bekijk video