Muziek & Muziektheater

Coco XL

Coco XL

Coco XL: een opvallende muzikale walking act!
Visueel aantrekkelijk en door de muzikale begeleiding met een hoog entertainment gehalte!
Coco XL bestaat uit een reusachtig grote haan die door een vernuftig mechanisme zelf lijkt te bewegen.
Tijdens het lopen beweegt de gigantische kop heen en weer en de bek kan open en dicht.
Op zijn rug zit een vrolijk heerschap enthousiast accordeon te spelen.
Samen zijn ze op zoek naar "Het Gouden Ei".
Vrouwen en kinderen hebben niets te vrezen van het duo. Voor een kusje op de snavel gaan ze zelfs dansen.
Maar met mannen met haantjes gedrag moeten ze niets hebben, want er kan er maar één haantje de voorste zijn. En dat is Coco XL!

Kortom een feest om ademloos naar te kijken en luisteren

Bekijk video   
De Roode Lantaern

De ouderwetse speelman is terug.
Hij schuimt de straten af en brengt muziek en gezelligheid voor jong en oud.
Een nostalgische verschijning maar met een verrassend modern geluid!
Zijn wonder accordeon klinkt vol en groots als een soort Eenmansorkest. Compleet met bas en drum.
En in de grote trom zit een krachtige speaker waardoor alles tot ver te horen is.
Toch wordt er live gespeeld en gezongen zodat het repertoire zich voortdurend kan aanpassen. Van oude volksliedjes tot moderne meezingers. Dit versterkt de interactie met het publiek.

“De Roode Lantaern” combineert het beste uit twee werelden: het vakmanschap van een ouderwetse troubadour met de moderne techniek van nu.
Kortom, een volledig mobiele muziekact met een groot bereik!


Het Vermaak

DisGo

De Dis.. van Disco en de Go als in..... mobiel!!!

Instant disco, presentatie en zang.

Bekijk video   


Mista Beatz

Deze stoere verschijning gaat cruisend in zijn gepimpte Mercedes door de straten. Hij doet menig hart sneller slaan. En dat komt goed uit... want na iedere ballad wordt het tempo weer flink opgeschroefd. Met Dance krakers zoals: Disco Inferno en This is what it feels like, is stil zitten geen optie!!! Met evergreens als o.a. Your Song en the Pianoman bewijst Mista Beatz over een gouden keeltje te beschikken!!! Een opzwepende muzikale, theatrale mobiele act met ingebouwde geluidsversterking.

Bekijk video   
Koelala: Hilarische muzikale rondrijdende act voorzien van geluidsinstallatie en life accordeon, zan

KoeLala

Kolderiek, vrolijkheid en gezelligheid zijn de kenmerken van deze hilarische mobiele muzikale act.
De sfeermakende Vlaams-, Nederlands- en Engelstalige evergreens in combinatie met een flinke dosis publieksinteractie missen hun uitwerking niet.
De KoeBoy altijd in voor een kwinkslag, een treffende opmerking, maar vooral een passende noot.

Voorzien van een ingebouwde muziekinstallatie verplaatst KoeLala zich op een elektrisch aangedreven onderstel.
Luc Vaesen marskramer - mobiel muzikale walk-act

Luc Vaesen

De Marskramer

Muzikale, theatrale walkact met ingebouwde geluidsversterking.

Reeds in 1225 trokken ze door heel Europa. Marskramers, warenmannen, voddenmannen of in nog andere streken teuten, peddlers of coeplude genoemd.
Met sterke verhalen sleten zij hun handelswaar - niet altijd van onberispelijke kwaliteit- in dorpen en steden, in herbergen en boerderijen.

De Marskramer verstaat de kunst om het publiek in de juiste stemming te brengen. Om vervolgens zijn waar te slijten. Met humor en hilariteit, met muziek, zang en melancholie, met dramatiek en theater.
Muziek en liederen uit alle streken, van alle tijden.

Bekijk video   


Podiumprogramma's

Met zijn Nederlands- en Engelstalig repertoire met Franse invloeden heeft Luc Vaesen in binnen- en buitenland van intiem theatercafé tot grootschalig evenement al menig hart weten te bekoren. Van Eindhoven tot Amsterdam, van Parijs tot Barcelona.
Hij weet zijn publiek te boeien met een mengeling van pakkende evergreens en uit het hart geschreven eigen nummers. Met een lach en zo nu en dan een traan.
Afhankelijk van de sfeer op uw evenement staat Luc Vaesen in voor een muzikaal intermezzo of een kleinkunst interval. Hiermee voert hij uw gasten op een verrassende wijze mee naar de intimiteit van een knusse theaterzaal of naar de uitbundigheid van een grootschalig publieksevenement. Dicht bij het publiek, schuwt hij de interactie niet. Integendeel! Zij worden al heel snel onderdeel van het spel: Het magische spel tussen publiek en artiest.

Luc Vaesen: chansonnier, tekstschrijver, componist, accordeonist en pianist.

Bekijk video   


PasParTout

Ratata

Als een rattenplaag verschijnen deze Ratten uit de riolen om de wereld te veroveren. Brutaal en muzikaal. Een dolkomische muzikale animatie. De Ratten voelen zich al snel ergens thuis, vooral in de buurt van de mens. Na hun verschijning zal uw mening over ongedierte drastisch veranderen. Let op uw hond en kinderen!

Bekijk video   
Cock-Tales Theatraal muzikaal

Cock-Tales

Een prachtig geveerd en zeer muzikaal gevogelte-trio speelt dierlijke en menselijke scènes tussen en met het publiek. In deze muzikale animatie act houden de opgeblazen ijdele, ruziemakende haan, de zeurderige moederkloek en de krakkemikkige soepkip het publiek op een zeer komische wijze een spiegel voor.

Bekijk video   


Baby Elephant

Er lijkt niet veel meer te zijn overgebleven dan een oude circusdirecteur en een jonge olifant. De een is oud en ervaren, de ander is jong en nieuwsgierig. Ze houden enorm veel van elkaar en ruziën graag met elkaar. Wanneer de groenten inde bagage van de olifant van zich laten horen staat dat garant voor vuurwerk. Tesamen vormen zij een excentriek trio: De groenten, de olifant en de oude man...

Bekijk video   


All That Jazz

Voeten op de bank, tapijtje gespreid, met een sexy schemerlamp en een zwoele stem: relax and... let's sing it, sister! All That Jazz is een rijdende huiskamer vol jazz en doo-wop. Deze zangeres zingt, scat en swingt vol soul. Fietsend met haar huiskamer laat ze de Jazz-standards door de straten klinken en doopt ze je dag, met een dooh-dah en een lach, om naar swing en zonneschijn. Gekleed in kralen, franjes en veren zingt de zangeres je in huiselijke sferen met een Roaring Twenties-touch. Laat je mee wiegen met de woogie en je trakteren op toffees en big band boogie, deze sassy jazzy girl geeft je al die Jazz!

Bekijk video   
Ben Jur eenmansorkest

Ben Jur

Gewapend met zijn strijdwagen, voorzien van drums, de nodige toeters en bellen, zijn gitaar, mondharmonica’s,
zijn zeer krachtige stem en tomeloze energie heeft straatmuzikant Ben Jur – eenmansorkest al op menig feest,
festival of braderie hoge ogen gegooid. Met zijn zelfgeschreven cabareteske liedjes heeft hij vele harten veroverd.
Onderwerpen uit het dagelijks leven, die met een knipoog worden gebracht door het spelen met taal, rijm en dubbelzinnigheden.

Bekijk video   
Muzikale mobiele act voorzien van eigen geluidsinstallatie.

Ben the Banjoman...

zingt en speelt er lustig op los!

Als zingende en spelende cowboy trekt Ben the Banjoman door het ganse land. Of het nu gaat om een winkelcentrum, braderie, straatfestival of wat voor een gelegenheid dan ook, Ben the Banjoman weet er altijd een feestelijk tintje aan te geven. Op zijn paard (ho, ho, geen paniek; het is geen echt paard hoor!) trekt hij rond door het publiek. Als cowboy zingt Ben the Banjoman natuurlijk de echte country klassiekers, maar hij weet zijn publiek ook te bespelen met bijvoorbeeld een onvervalste Engels- of Nederlandstalige meezinger. Als het maar gezellig is! Door gebruik te maken van uitstekende begeleiding via de ingebouwde geluidsapparatuur weet Ben the Banjoman in zijn ééntje een perfecte sound te creëren.
Ben the Banjoman, voor al uw festiviteiten!

Bekijk video   
Zowel mobiele straattheateract als podiumact

Blaas of Glory

"If you like to gamble, I tell you I'm your man...". Verdomd, is dat niet 'The Ace Of Spades' van Motörhead? Alleen hoor je geen Lemmy grommen, maar een veel vriendelijker stemgeluid. De gierende gitaarsolo is ineens een lyrische klarinet en de beukende drums zijn vervangen door een wasbord. Huh, horen we nu 'Love In An Elevator' met sousafoon-solo? 'Running With The Devil' met gezellige samenzang? Lachen, gieren, brullen! Allemaal beroemde rockklassiekers in een luchtig dixieland/vaudeville-jasje. Wat zouden de Van Halen-broertjes of de Bad Boys of Boston ervan vinden dat hun geesteskinderen op deze wijze ter ore worden gebracht (om maar niet spreken over hun platenmaatschappijen)? Who cares, want wat een feest!

Laten we eerlijk zijn. Klassiekers van dit kaliber kun je nauwelijks verknallen. Al zou je ze driestemmig boeren, dan klinken ze nog goed. Ondanks dat heeft Blaas Of Glory, een band van voormalige hardrockers, die we kenden als Blaze of Glory er iets bijzonders mee gedaan. De songs hebben een geheel nieuwe interpretatie gekregen. Met een eigen sfeer, veel humor en bijzondere arrangementen. Zo eindigt 'November Rain' van Guns n' Roses als een stemmig kozakkenkoor. Of let op de castagnettes en virtuoze accordeon-arpeggios in Van Halen's 'Jump'. De relaxte zang op 'Living On A Prayer' klinkt zelfs lekkerder dan het opgefokte gekrijs van Jon Bon Jovi.

Het is bij deze muziek onmogelijk om je voeten stil te houden en niet te willen meezingen. Jazeker, het leven wordt een stuk leuker dankzij Blaas of Glory. Niet gek dus dat ze regelmatig als sfeermaker voor festivals of andere feestmomenten wordt uitgenodigd.

 


Bekijk video   


Blikken Rik

Met zijn energieke muziek vindt deze verre neef van Koperen Ko en Nikkelen Nelis altijd en overal snel aansluiting en aanhang!
Repertoire: stevige marsmuziek, vrolijke wandelliedjes en swingende liedjes in diverse talen.

Bekijk video   
Buster Keaton Acoustic Band

Buster Keaton Acoustic Band

In schitterende jaren '30 kostuums speelt Buster Keaton Acoustic Band repertoire als jazz, latin, pop, meezingers, Franse chansons, luisterliedjes en meer!
Zowel vocaal als instrumentaal zijn zij 'n lust voor oog en oor.

Bekijk video   
Buurman Borrel

Buurman Borrel

Gezelligheid kent geen tijd! Net zoals vroeger, toen iedereen nog een bijnaam had.
Toen de buurman met zijn accordeon nog voor een borrel zijn liedjes kwam zingen.
Laten we het met elkaar weer eens écht gezellig maken...
Buurman Borrel doet o.a. liedjes uit de oude doos, bekende nederlandstalige meezingers, zeemansliedjes, smartlappen, alle 13 goed en feest!


De Andere… dat zit wel snor

De Andere Fanfare

Twee muzikanten op pad! Vrolijke wereldmuziek, in en uit de maat, maar altijd op het goede moment een blije, gevoelige noot voor iedereen. Geniet van de aanstekelijke klanken en laat u boeien door hun talrijke melodieën. Wereldmuziek, marsmuziek, klezmer en zigeunerjazz, maar ook Zuid-Amerikaans en veel kinderliedjes. Klarinet, sopraansax, tuba, gitaar, kazoo, voetpercussie en veel zang.
Dat alles kan al met 2 muzikanten! Wilt u ons volgen?

Bekijk video   


Pret Politie

Er is al genoeg chagrijn in de wereld. Boss & Bink zien toe op humor en plezier en treden streng op tegen pretbedervers. 
Uitgerust met gitaar, saxofoon, neusfluit, kazoo, voetpercussie, en goed bij stem (meerstemmig), trakteren ze u op marsmuziek, wereldmuziek, tv-tunes en een grote variëteit aan kinderliedjes.
Boss & Bink regelen en ontregelen - attent, adequaat en toonvast!

Bekijk video   


De IJsbrekers

De IJsbrekers garanderen een warme muzikale ontvangst als stijlvolle ijsbreker bij de deur.
Twee goed gemutste theatrale muzikanten met als motto: Een goed begin is het halve werk!
Wereldmuziek, klezmer, zigeunerjazz, Zuid-Amerikaans en veel kinderliedjes.
Warm aanbevolen!

Bekijk video   
De Andere... Matrozen

Cas & Co Matroos

Cas & Co zijn zo'n beetje de beste stuurlui aan lager wal. Ze zingen overal waar de meisjes zijn en nog zeker 30 andere stoere zeemansliedjes in de kleinere cafe's aan de haven. Daarnaast hebben ze een onuitputtelijk repertoire van romantische melodieën en versierenades uit alle windstreken. Laat je man maar thuis!


Bekijk video   
paratata

Paratata

PARATATA is "van vele markten thuis" ! Zij is akoestisch en mobiel inzetbaar en bedient daarbij graag op de terrassen met behulp van haar muzikale menukaart. PARATATA serveert Hollandse-, Maritieme-, Mediterrane-, Amerikaanse- en Caribische muziekspecialiteiten en heeft naast verschillende muzikale drank- specialiteiten ook een zeer ruim assortiment aan muzikale kindermenu's. Instrumentalen uit allerlei landen worden afgewisseld met theatrale liederen (in meer dan acht talen) en romantische intermezzo's. Dit alles met gevoel voor het juiste moment en gebracht met een gezonde dosis humor!

Duo of Trio

Bekijk video   
Vliegeniers

Zingende Vliegeniers

De Zingende Vliegeniers zijn rare vogels met een luchtig repertoire. Ze zingen over vliegen, vlinders, vogels, vliegers, zeepbellen, ballonnen, zeppelins, helikopters,
vliegmachines, straaljagers, blauwe luchten, witte wolken, zonnen, manen, satellieten, ruimteschepen, sterren, planeten, marsmannetjes en engelen. Als het maar vliegt!
Muzikale hoogvliegers op mandoline, gitaar, tuba, saxofoon, voetpercussie, kazoo en met veel twee- en driestemmige zang.
Akoestisch, zeer mobiel, goed gemutst en snel geneigd uit hun dak te gaan!

Te boeken als solo, duo of trio.

click hier voor nog veel meer muziek: www.1234totaal.nl
Bekijk video    Vliegeniers
De Fietsende DJ

De Fietsende DJ

Hij komt er aan en is niet te missen. Iedereen draait zich om wanneer de Fietsende D.J. langsfiets.
Kleurrijk, vrolijk en met aanstekelijk lekkere muziek. Old skool feel-good disco!
Een funky vouwfietsje en een paar vette speakers is zijn gereedschap.
Al fietsend gebruikt hij een mp3 speler en is hij een flitsende verschijning.
Maar stilstaand word het pas écht feest. Dan draait hij ouderwetse vinyl singeltjes op een echte draaitafel. En iedereen doet mee en mag een plaatje aanvragen vanuit het verzoekkoffertje.

Het publiek wordt volop betrokken bij de act; lachend, swingend en met liefde voor de muziek. En dat is aanstekelijk! Herinneringen worden gedeeld bij het zien van de platenhoesjes.
De Fietsende D.J. is volkomen uniek en verrassend. Zijn muziek en verschijning zorgen voor een goed humeur. Deze mobiele muziekact is zeer geschikt voor een breed publiek en goed inzetbaar op diverse locaties.

Bekijk video   
De Pensionado’s

De Pensionado’s

Het bejaarde echtpaar Loes en Max ziet er ontwapenend aardig en vrolijk uit. Ze verplaatsen zich van bankje naar bankje waarbij Max gezellig zijn accordeon speelt. En Loes haar breiwerkje koestert (als ze geen oogje heeft op een toevallige voorbijganger).
Ze bezorgen iedereen een glimlach en een goed humeur, jong en oud.
Helemáál als hun radio op hol slaat. Want dan blijken ze nog verrassend vitaal te kunnen dansen!
...Hé, van wie is dat kunstgebit?!...

Bekijk video   


De Pravda

Met de Pravda brengen Olga en Salman de toekomst naar de mensen.
Met hun speciaal ontworpen voertuig, met aan het stuur Anis, hun kleine aapje mengen zij zich tussen het publiek ,
dat - éénmaal bekomen van de verwondering - de kans krijgt zich te laten meedrijven naar een wereld van dromen en good- feelings.
Deze act brengt sfeervolle Oosterse muziek met zich mee...

Bekijk video   


De Vrolijke Zwervers

Bekende en minder bekende smartlappen, hollandse klassiekers, zeemansliedjes en meezingknallers.
Tevens klompen en tiroler marsmuziek!
Met recht een lach en een traan… Mobiel en akoestisch of versterkt op podium, het maakt ze niet uit! Maar wel altijd recht uit het hart en met een gouden snik. Zing bovendien zelf ook mee in “De Tranenparade”, de live karaoke show van formaat…
Ideaal voor ouderwets gezellige smartlappenavonden of straatfestivals.


Der Lustige Hänsel

Der Bringt Immer Stimmung!

Recht uit de Alpenweiden getrokken en met het muzikale hart op de juiste plaats, daarmee karakteriseer je Der Hänsel het best. Vol overgave speelt hij het "Kufsteiner Lied", de "Kuckuckswalzer" of de "Amboß Polka". Hij zingt de "Schneewalzer" en het aanstekelijke "Trink, Brüderlein, trink".

Maar daarnaast is hij een groot liefhebber van het wat serieuzere Duitse lied. Hij zingt met passie het romantische "Eine kleine Reise im Frühling mit dir" en evergreens als "Lilli Marleen", "Gute Nacht, Freunde" of "Sag mir wo die Blumen sind". Zelfs Drafi Deutschers "Marmor Stein und Eisen bricht" is bij hem in goede handen!

Bekijk video   


Drijvende Diva

De Drijvende Diva is een performance op het water. De operazangeres wordt voortbewogen door 2 sierlijke waterlakeien, waardoor ze steeds dichterbij komt en langzaam en majestueus voorbij drijft, terwijl ze het publiek toezingt met aria's, maar ook rockopera.

Bekijk video   


Fanfare der Geweldigenoten

Met deze drie zeer beleefde fanfare heertjes beleeft u wat u niet eerder beleefde.
Deuntjes krijgen een fanfare jasje en fanfare liedjes worden deuntjes.
Traditionele fanfare marsen worden omgedoopt in vrolijke meestappers.
Dit muzikaal  improvisatie theatergezelschap staat garant voor een flinke dosis lachen, gieren, brullen met een muzikaliteit om van te smullen.


Bekijk video   


Fanfare Meneertjes

Muzikaal improvisatietheater met absurde humor vol verrassingen en met veel interactie met het publiek.
Met fanfaremarsen kunnen de Fanfare meneertjes het hele gezelschap van de ene naar de andere plek laten marcheren.
De fanfare zal hierbij menigeen op het verkeerde been zetten, muziekliefhebbers verbazen en lachspieren laten schudden.
't Brabants Fietsharmonisch Orkest

Fietsorkest

Wat borrelt daar aan de horizon, wat ruist daar door het struikgewas, wat klinkt daar om de hoek? Verdomd als het niet waar is, wat is dit voor iets? ‘t Is geen zingende dromedaris, maar een band op een fiets! Als een donderslag bij heldere hemel is het verrassingseffect van dit gezelschap... Gestoken in de uniformen van de plaatselijke dorpsfanfare ‘on tour in Europe’ . 6 Bewogen musici brengen muziek waar dat niet wordt verwacht, maar pas op, want ze kunnen afstappen, en de tandem is het decor van een verdwaalpartij, die uitmondt in een absurde taptoe, of een goochelact met een fijn staaltje fietsacrobatiek. Op straten en pleinen, mensen in het gehele land: houd het fototoestel bij de hand. Dit orkest op twee wielen brengt een serenade, of vermaakt een complete file. Het Fietsorkest komt ook in Uw dorp of stad! Manoeuvrerend tussen hobbels, bobbels, toonzuiver en het liefst zonder vals plat.

Bekijk video   
Chasse Patate

Fietsorkest Chasse Patate

Tussen kopgroep en peloton bungelt dit kansloze gezelschap in jaren 30 wielertenue.
De kopgroep is ver buiten bereik en het peloton zal ze een paar kilometer voor de finish gaan inlopen. Toch zet dit prettig gestoorde stel op een zespersoons tandem alles op alles om ondertussen van de nood een deugd te maken. Ze spelen verrassend mooie muziek tijdens het fietsen en doen droogkomische acts naast, op, en hopelijk niet ónder de fiets.
Chasse Patate zal de koers niet winnen, maar levert wel een hoogst vermakelijke poging.

Bekijk video   


Frantastica

Nachtegaal

We nemen je graag mee in dit wonderlijke en muzikale liefdesverhaal tussen de 'Nachtegaal' en de virtuoze 'Kat Miauzart'.
Vanaf het eerste moment dat de Kat de Nachtegaal hoorde zingen werd hij betoverd door haar zang en was hij op slag verliefd. 
Om haar liefde voor zich te winnen besloot hij vegetariër te worden en sindsdien zijn zij een opmerkelijk paar.
Ze reizen de wereld over met hun piano en zij zingt aan ieder die het maar horen wil 'Liefde overwint alles'.
Al zit de Nachtegaal natuurlijk wel voor de zekerheid veilig in haar kooi!Nachtegaal photo by Totaal Theater website 2

Bekijk video   


Funfare

De Funfare is een minifanfare met veel humor, theater, en swingende muziek. Drie theatrale muzikanten marcheren behendig tussen de mensen door. Kleurrijk gekleed en altijd goed gemutst. Swingende samba-, soca- en disco-grooves worden regelmatig onderbroken door silly walks, acrobatische toeren, dansjes enz.

Bekijk video   


Grote Griet

Nederland is nog steeds bekend om haar "tulips" en "wooden shoes". Gelukkig maar, want alleen maar Nike gymschoenen en hamburgerrestaurants all over the world is ook eentonig. Frankrijk heeft de Eifeltoren, Italië de scheve toren van Pisa en Nederland heeft de grote monumentale verschijning GROTE GRIET.


Gebroeders Brekebeen

De Gebroeders Brekebeen zijn tweelingen uit een oud zeemansgeslacht.
Het is niet helemaal duidelijk of ze eeneiig zijn, maar onafscheidelijk zijn ze zeker.
Soms wordt daarom zelfs gefluisterd dat het Siamese tweelingen zijn.
Berend Brekebeen staat met beide voeten op de aarde en is sterk als een paard. Met gemak draagt hij Bastiaan op zijn schouders.
Bastiaan is liever lui dan moe, dus dat komt goed uit.
Maar het moet gezegd: daar staat tegenover dat Bastiaan prachtig zingt en virtuoos is op het schippersklavier.
Samen zijn de broertjes graag geziene gasten op allerlei nautische evenementen, maar overal waar het Nederlandse (zeemans)lied gewaardeerd wordt voelen zij zich op hun plek.

Bekijk video   


Harmonie de Rustende Moeders

De kleinste fanfare te wereld, maar...
met de decibels van een groot korps...
daarenboven speelt deze harmonie nooit vals...
en... steeds in de maat!

Bekijk video   


Het Comité Orkest

Een speelse muzikale voorstelling vol humor, interactie en hoogstaande composities
die met drie-stemmige zang en originele begeleiding uitgevoerd wordt.
Een trio dat mede door hun jarenlange samenwerking en ervaring opvalt door hun kwaliteit,
muzikaliteit, theatraal en het vermogen om een groot publiek te vermaken.

Bekijk video   
Hieronymus van Capelle

Met op zijn rug grote trom en bekken en voor zijn buik zijn gouden accordeon doet Hieronymus de herinnering aan Nikkelen Nelis herleven.
Maar Hieronymus zou Hieronymus niet zijn als hij niet geprobeerd had om er toch nog wat extra instrumenten aan te hangen…

De Orkestbak

Op een mooie dag ontsloeg HIERONYMUS VAN CAPELLE zijn voltallige orkest. Alle instrumenten had hij op een vreemd soort bakfiets gezet en sindsdien roept hij dat hij het allemaal wel zelf kan. En, tussen ons gezegd en gezwegen, dat kan hij ook!

Bekijk video   


Hiddo

Harmonikar

Men neme een héle grote trom op wielen, bekkens, toeters, bellen, poppen en een gezellige accordeonist, en zie hier:
De ingrediënten van de Harmonikar.
Gezellige meezingers al rijdend over uw locatie!
Ook te gebruiken als begeleiding van een kinderoptocht, entree van uw gasten of winkelpromotie!


Hillbilly Twins

Homer en Horace Hillbilly zijn tweelingen uit het diepe zuiden van de USA.
Ze zijn zo onafscheidelijk dat soms zelfs gefluisterd wordt dat ze Siamese tweelingen zijn.
Homer staat met beide voeten op de aarde en is sterk als een paard.
Met gemak draagt hij Horace op zijn schouders, terwijl hij vaak daarbij ook nog als een menselijke beat box de begeleiding verzorgt voor zijn broer.
Horace bespeelt de ukelele en zingt de sterren van de hemel.
Wie deze mannen ziet weet in één oogopslag: simpel is al moeilijk genoeg en één uptempo song zegt meer dan duizend ballads!
Muzikaal mobiele straattheater act met ingebouwde geluidsversterking.
IJzerslag

Inslag

IJzerslag

Een stoere slagwerk voorstelling op een vaste locatie met een stellage vol klinkend oud ijzer, bassen en
olievaten. Een verrassende en kleurrijke beleving voor jong en oud.
De voorstelling IJzerslagwerk leent zich ook uitstekend voor uw recycling thema's!

Bekijk video   
Inslag maatwerk

Maatwerk

Wilt u een specifiek thema in de voorstelling terugzien? Dat kan. Of wilt u uw eigen producten inzetten? Ook daar maakt Inslag muziek van! Olievaten, blikken, auto's, containers, noem het maar op. Inslag maakt samen met u een totaal eigen voorstelling.


KaZoem

KaZoem is een muzikale bij. Hij zoemt en zingt over bloemetjes en bijtjes, maar ook over andere kleine en grote beesten. Daarbij begeleidt hij zichzelf op gitaar, kazoe, neusfluit en voettamboerijn.

KaZoem speelt op:
* markten en braderieën
* winkelcentra
* kinderfeesten
* congressen voor entomologen
* bloemrijke themafeesten


Bekijk video   


Kermispaardje

Een antiek kermispaardje met daarop een beeldschone dame die oud-Hollandse liedjes live voor haar publiek zingt.
Zij rijdt gezellig rond op haar paardje en zingt welbekende liedjes van o.a. Willeke Alberti & Wim Sonneveld.
Uiteraard is het geluid versterkt waardoor het publiek hier in volle teugen van kan genieten.
Deze act is dan ook een plaatje om naar te kijken en een nachtegaal om naar te luisteren.
Kermispaardje 2 350 x 233

Bekijk video   


Los del Sol

Op muzikaal vlak mag Los del Sol met recht de naam "tweemansorkest" dragen.

Een journalist omschrijft het duo als volgt; "Het multi-instrumentale en vocale duo laat met hun combinatie van panfluiten, Mexicaanse Mariachis, Caribische ritmes en Latijnse Top 40 iedereen versteld staan. Doe je je ogen dicht, dan klinkt het als een orkest, doe je je ogen open, dan zie je dat al die ritmes en klanken slechts door twee mensen worden geproduceerd: LOS DEL SOL".

Los del Sol speelt alle soorten muziekgenres uit Zuid-Amerika, Mexico, de Cariben en Spanje.


Bekijk video   

Bekijk video 2

Bekijk video 3


McDixie Brothers

Two of a kind......

Twee muzikanten spelen en zingen de gezelligste dixieland en andere populaire nummers van bijvoorbeeld André Hazes, Eddy Christiani, Nico Haak, Duke Ellington en Louis Armstrong. Vele bekende populaire muzikanten passeren de revue. Het geheim van dit duo bevindt zich in een mysterieus mobiel geluidskastje waar een begeleidingsband in verstopt zit. Geheel aangepast aan uw wens of evenement, rustig en ingetogen of juist vlot en uitbundig. Je kunt het zo gek niet bedenken of dit duo maakt het pas!McDixie Light

Nieuwe stijl dixieland is het credo van dit orkest dat bestaat uit vier vaste, professionele muzikanten die prima op elkaar zijn ingespeeld. Ze zijn een jong orkest en dat uit zich in de energieke manier van optreden. Swingende collectieven, heerlijke soli en tweestemmige zang, dat zijn de ingrediënten die het orkest succesvol maken. McDixie speelt een voor iedereen herkenbaar repertoire in happy-dixie-stijl en treedt op als looporkest maar ook op een vaste plek of podium.

Bekijk video   


Muzikale Koeke(n)bakkers

Smaakvol, verrassend en licht verteerbaar.

Dit muzikale duo trakteert u op een heerlijke klanken.
Een menukaart vol herkenbare en verrassende muziek
van traditioneel tot swingend en van klassiek tot modern.
Zowel vocaal als instrumentaal.
Dit alles geserveerd met een flink portie humor!
Een muziek-act om van te smullen.
Matrozenboot

Muzikale Matrozenboot

Cas(anova) & Co(sy) zijn zo'n beetje de beste stuurlui aan lagerwal. Met hun boot 'de Casco' varen ze van haven naar haven, van kroeg naar kroeg en van liefje naar liefje. Ze moeten roeien met de riemen die ze hebben, maar geen water is hen te diep en het glas altijd half vol. Deze muzikale matrozen zingen overal waar de meisjes zijn en nog zeker dertig andere stoere zeemansliedjes in de kleinere cafés aan de haven. Daarnaast hebben ze een onuitputtelijk repertoire van romantische melodieën en versierenades uit alle windstreken.

Bekijk video   


Muzikale ‘Zee’ Mannen

Twee muzikale zeerotten laten u van muzikale uitspattingen genieten die ze leerden op de grote vaart. Geen van de zeven wereldzeeën gaat ze te hoog. Dein met ze mee op de woelige baren!
Louter zeemansliederen? Welnee... net zo makkelijk passeren Latin, Retro-pop, Jazz, en zelfs Klassieke muziek de revue. Het muzikale vakmanschap is doorspekt met een gezonde dosis humor.
Aan lager wal of het schip in, deze vrolijke matrozen gaan voor uw gezelschap maar al te graag voor anker!

Met mobiele piano/orgel, saxofoon, klarinet, percussie en zang zijn ze niet aan een podium gebonden maar kunnen ze zich net zo makkelijk tussen de gasten begeven.
Rodafonio

Rodafonio

Drie muzikanten zitten in een reusachtig wiel en spelen de originele muziek van Pilu Spagnolo.
Deze muziek zorgt ervoor dat het wiel in beweging komt en het wiel zorgt ervoor dat de muziek ontstaat.

Bekijk video    Rodafonio


Say Cheese

Zeg je Holland, dan zeg je: klompen, molens en tulpen. En natuurlijk kaas!
Van kaas krijgt iedereen een glimlach, al ben je nog zo jong, oud of belegen.
En iedereen houdt net zo van kaas als van goede muziek. Modern, ouderwets of daar tussen in.
Van de klompendans tot de nederpop van Doe Maar. En van de hits van weleer tot de huidige kroegkrakers.
Het Hollandse repertoire is niet stuk te krijgen!

Bekijk video   


Swing-meneertjes

Nostalgisch Muzikaal Entertainment
Geen gebonk maar gewoon ouderwetse gezelligheid.
De Swing-meneertjes brengen smaakvolle, herkenbare, nostalgische muziek in een swingend jasje.
Uitnodigend om mee te doen, 'n dansje te wagen of onderuitgezakt bij weg te zwijmelen.
Het repertoire bestaat veelal uit crooners, (oude stijl) jazz, swingende Nederlandse meezingers, evergreens en easy listening, zowel instrumentaal als vocaal.
Met hun mobiele piano/orgel & saxofoon/klarinet zijn ze niet aan een vast podium gebonden en kunnen zich net zo gemakkelijk tussen het publiek begeven.

Bekijk video   
De Swingende Portiers

Swingende Portiers

De deur opendoen zal hen niet lukken maar uw gasten vanaf hoogte begroeten des te beter. De portiers zijn twee entertainers die uw gasten verwelkomen. Behalve de gasten op vrolijke en stijlvolle wijze welkom heten, swingen de portiers ook nog op de muziek die zij zelf produceren. Het geheel moet gelijk bij de deur al duidelijk zijn, het is tijd om te feesten.
Repertoire o.a Blame it on the Boogie, The Lions Sleeps Tonight, All You Need Is Love, Groot Hart enz.


Tabasco Pretorkest

Lekker pittig voor groot en klein. Het Tabasco Pretorkest is een vrolijk en flitsend duo dat ongekend aanstekelijk muziek maakt! Van kinderliedjes tot smartlap en van polka tot walsje, niets is meer veilig. Alles wordt zo swingend gespeeld, dat stilzitten welhaast onmogelijk is. Dus los met die heupen, gooi de handen in de lucht, en doe maar gezellig mee. Het pretorkest brengt groot en klein in een feestelijke stemming. En dan te bedenken dat ze “slechts” op een accordeon en wat potten en pannen spelen! Is dit duo niet pittig genoeg? Ze zijn ook als trio met extra bas te boeken…
Andere acts onder andere Buurman Borrel, VVMV en Oskar.

Bekijk video   


The Ant Orkezdra

(Engeland)

Je hoort en ziet ze al van verre aankomen, de zeer indrukwekkende parade van Ant Orkezdra. Het 14-koppige blaas en percussie ensemble, bestaat uit rode en zwarte mieren op stelten.

Bekijk video   


Troubadour Hans de Cock

Zichzelf begeleidend op accordeon of gitaar zingt deze troubadour de sterren van de hemel.
Met muziek uit Ierland, Frankrijk, Engeland, Amerika en natuurlijk Nederland weet hij ieder publiek te boeien, waarbij hij ook vaak de lachers op zijn hand heeft.
Zijn repertoire bevat liederen van Piaf, Becaud, Brel, Rob de Nijs, Wim Sonneveld, Eric Clapton en nog vele anderen.

Vele van deze liederen zijn door hem zelf bewerkt. Ook is het mogelijk om zeemansrepertoire en middeleeuws repertoire te brengen, waarbij hij zijn kleding aanpast aan het gegeven.

Bekijk video   
Twee Hoog - Hollandse muziek in Hollands kostuum

Twee Hoog

Waar de meeste muzikanten liever met beide benen op de grond blijven staan en de meeste steltlopers zich niet wagen aan muzikale uitstapjes schrikt Twee Hoog niet terug voor de combinatie van beide. Jasmijn en Hans zingen het Nederlandse lied in alle toonaarden, maar vooral: op hoog niveau.
Hun zeemansliedjes verhalen van schipbreuk en ontberingen, van kielhalen en vaten met rum, en zijn veelal voorzien van een diepzinnige moraal en een pakkend refrein. Maar met evenveel plezier zingen zij kinderliedjes, liedjes uit de cabaretwereld, krakers uit het musicalrepertoire (“Word nooit verliefd, want dan ben je verloren”, “M’n Opa” e.d.) en Nederlandstalige hits van alle tijden.
En als ze zingt “Dans je de hele nacht met mij” waagt Jasmijn zich zelfs wel aan een dansje!

Bekijk video   
Bananamamma mobiele straatmuziek

TweedyLidy

Bananamamma

De tropische verassing: Bananamamma speelt en zingt diverse Zuid-Amerikaanse melodieën, zoals Bossa's, Cubaans, Calypso’s & Merengue, maar ook Nederlandstalig en kinderliedjes in Zuid-Amerikaanse stijl. Ze verschijnt in een geschikte outfit met bananenboom!

Andere acts zijn o.a.: Piraat Doremilores, Jodelita Tirol, Clown Gompie, Chique Klassique
Valentina

Valentina

Valentina is geschikt voor Valentijnsdag, huwelijksfeestjes en andere liefdesverklaringen…

Ze speelt en zingt de meest romantische liedjes, en kan desgewenst aangepaste tekst maken op het bruidspaar.
Uiteraard ook geschikt om "The word of Love" te verspreiden in winkelcentra... De mensheid kan, naast alle ellende in de wereld, wel wat liefde gebruiken.

Valentina heeft Hartsnoepjes voor eenieder die wel wat liefde kan gebruiken, en geeft gratis Hugs als men daar behoefte aan heeft.


Tzoeteneurken

Mobiel digitaal draaiorgel.
Samen met zijn 2 aapjes brengt deze excentrieke orgelman zijn deuntjes bij de mensen. Een aandachtstrekker voor ieder evenement.
Met meer dan 100 liedjes op voorraad kan deze act op diverse gelegenheden ingezet worden.
Het voertuig werkt elektrisch, dus niet vervuilend.

Bekijk video   


Velo Drum

Eddy & Roger, twee oude wielrenners, gaan helemaal op in hun nieuwe passie. Ze hebben hun fietsen omgebouwd tot mobiele drumkits om een spetterende drumanimatie te brengen op straatevenementen.
Op kermiskoersen, prof-wedstrijden, criteriums en cyclocrossen worden de supporters en bezoekers steeds geconfronteerd met lange wachtperiodes vooraleer de renners weer eens voorbij fietsen.
Tijdens die momenten verschijnt Velo Drum en worden de kijkers met een mini percussieconcert geanimeerd en geamuseerd. Steeds met een humoristische knipoog naar de wielrenners wereld.

Natuurlijk is Velo Drum ook geschikt op braderieën, markten, autoloze dagen en straattheater festivals...

Bekijk video   


u'MTATA

Een bijzondere slagwerkgroep en bij alle gelegenheden vallen de monden open van verbazing en staat het publiek ademloos naar u'MTATA te kijken en te luisteren. De bezetting bestaat uit: snares, hoge en lage surdos, tambourines en gogo. Van Afrikaans tot Samba, Marcha of Reggae, het komt allemaal aan bod. Gegarandeerd met wat theatrale elementen van hun zeer opvallende kostuums, een creatieve explosie. In de optocht met de u'MTATA-mobiel trekken zij naar de aangewezen speelplek(-ken).

Bekijk video   


ZneriK

Nostalgisch Muzikaal Entertainment
Geen geboenk maar gewoon ouderwetse gezelligheid.

ZneriK speelt, zingt, trommelt en toetert er vrolijk op los.
Met zijn mobiele piano/orgel is hij niet aan een vast podium gebonden, hij kan zich net zo gemakkelijk tussen de gasten begeven.
Hij brengt op smaakvolle wijze een heel groot herkenbare repertoire.
Plezierige omgang met zijn publiek en altijd een passend liedje paraat.
Aangenaam geluid, nooit te hard maar wel duidelijk aanwezig.


Zingende Koks

De Zingende Koks hebben een muzikale menukaart met veel culinaire liedjes.
Repertoire: onuitputtelijk repertoire met luisterliedjes en actieve liedjes voor alle leeftijden.

Bekijk video